Wax Tailor – Επιστροφή με νέο άλμπουμ και μια πολλά υποσχόμενη συναυλία

Ο Wax Tailor επιστρέφει με μια ακόμη συναυλία στην Ελλάδα, για να μας παρουσιάσει τον τελευταίο του δίσκο με τίτλο “By Any Beats Necessary”.

Το πραγματικό του όνομα είναι Jean-Christophe Le Saoût και γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου του 1975, γνωστός ως Wax Tailor. Είναι πλεόν ένας από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς παραγωγούς της trip hop και της electro hip hop. Το αποδεικνύει εξάλλου με τα περίπου 16 χρόνια εμπειρίας τους στον χώρο.

Αρχικά ξεκίνησε ως ραδιοφωνικός παραγωγός σ’ ένα προάστιο του Παρισιού. Τη δεκαετία του ’90 ξεκίνησε το rap συγκρότημα La Formule. Αργότερα, άρχισε να κάνει παραγωγές και συνεργάστηκε και με τη Σουηδική μπάντα Looptroop. Στις αρχές του 2000, άρχισε το δικό του project. Έκανε μάλιστα ένα remix για τους Looptroop και τους La Formule, με τίτλο “Deep Under Water”.

wax tailor

Στη συνέχεια, βγάζει τον πρώτο του δίσκο “Tales of the Forgotten Melodies”. Ο δίσκος απέσπασε τις καλύτερες κριτικές στην Ευρώπη και δημιούργησε συγκρίσεις με δίσκους των τότε πολύ γνωστών Portishead και Dj Shadow. Συνεχίζοντας, ο δεύτερος δίσκος του “Hope and Sorrow”, του εξασφάλισε υποψηφιότητες στα βραβεία Victoire de la Musique και στα US Indie Awards.

Αργότερα ήρθε και το τρίτο άλμπουμ του με τίτλο “In the Mood for Life”. Στο τέταρτο άλμπουμ του “Dusty Rainbow from the Dark”, είπε να εντρυφήσει στον κόσμο των παιδιών. Συνδυάζοντας το ψυχεδελικό trip hop με το μπαρόκ hip hop, το αποτέλεσμα δεν μπορούσε παρά να μαγέψει.

Στο τελευταίο του πια άλμπουμ, με τίτλο “By Any Beats Necessary” ακολουθεί τον ασφαλή και γνώριμο σ’ αυτόν δρόμο. Συνδυάζει τη soul και funk κουλτούρα με έναν μοναδικό τρόπο που μόνο αυτός ξέρει.

wax tailor wax tailor

Στα live του προβάλλονται πάντα βίντεο, τα οποία είναι μέρος του show και τα συνδυάζει με τα beats. Το show του σε οδηγεί σε έναν μαγικό κόσμο, τον κόσμο των ονείρων. Ειδικά όταν μπαίνει και η φουλ εξοπλισμένη μπάντα με κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα, πνευστά και έγχορδα, το αποτέλεσμα σε καθηλώνει.



Μέσα από τα video clip του γίνονται ξεκάθαρα αντιληπτές και οι αντικομφορμιστικές του ανησυχίες. Άνθρωποι σε μορφή μάζας, σαν στρατιώτες – μαριονέτες. Μέσα από τους στίχους του “Que Sera” διακρίνουμε τη σημασία του ατόμου. Το πως δηλαδή μπορεί κάποιος με το που αντιληφθεί τη μοναδικότητα του, να αλλάξει τον κόσμο.

“I want everybody to understand this
I don’t understand

There are a lot of things we don’t understand, either We need answers from you: what did you expect to find? What’s going to be our future? It’s your responsibility to do something about it Well, I have the key in my hand: all I have to find is the lock
Now listen to me, all of you!
Que sera, sera
Whatever will be
Remember
Dancing da da da
Oh you’re divine”

 



Έρχεται για ένα μοναδικό live στις 18 Μαρτίου στο Fuzz Live Music Club για να μας παρουσιάσει το τελευταιο του αλμπουμ.

https://www.facebook.com/events/1567817253233744/

Η προπώληση ξεκινάει στα 20 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί προς 25 ευρώ (για ένα εισιτήριο) και 45 ευρώ (για δύο εισιτήρια). Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 28 ευρώ.
Fuzz Live Music Club
Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.
wax tailor

 

Σχόλια