11 προορισμοί που πρέπει να διαλέξεις εάν διοργανώνεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό

Έρευνες λένε ότι η πιο συχνή απάντηση, που δίνουν οι άνθρωποι στην ερώτηση “Ποιό είναι το χόμπι σου;” είναι τα ταξίδια, ωστόσο η πλειονότητα δεν ταξιδεύει τόσο συχνά όσο θα επιθυμούσε. Αυτό αλλάζει συνήθως όταν είσαι φοιτητής, αφού όπως και να το κάνεις έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο και σίγουρα ένα- ή και περισσότερους- φίλους διασκορπισμένους σε όλη την Ελλάδα. Και κάπως έτσι το ταξιδάκι σου στην Ελλάδα θα το κάνεις, δεν ισχύει όμως το ίδιο και με τα ταξίδια στο εξωτερικό- γιατί αυτά κοστίζουν λίγο περισσότερο συνήθως-.

Μάθε, λοιπόν ποιές είναι οι υπόλοιπες 6 Ευρωπαϊκές πόλεις, τις οποίες μπορείς να επισκεφτείς και που το κόστος του ταξιδιού είναι αρκετά χαμηλό.

6. Λισαβόνα

Διαθέτει είκοσι αιώνες ιστορίας, συνδυάζοντας την ζωντάνια μιας μεγαλούπολης με μια παλιομοδίτικη αύρα. Η Λισαβόνα είναι μια από τις πιο νοσταλγικές πόλεις της Ευρώπης, που όποιο μήνα του χρόνου και αν την επισκεφτείς θα περάσεις όμορφα.

Διάρκεια ταξιδιού: 4 ώρες και 30 λεπτά

Αεροπορικά εισιτήρια (μετ’ επιστροφής): 160€*

Ξενοδοχείο: 45€ (3 αστέρων)

Αξιοθέατα: Θα σου πρότεινα να επισκεφτείς τον Oceanarium. Πρόκειται για μια δεξαμενή 5εκ λίτρων, στην οποία θα βρεις ζώα και φυτά από τον Ατλαντικό, τον Ειρηνικό, τον Ινδικό και τον Ανταρκτικό ωκεανό. Στην αριστερή μεριά του ποταμού Τάγου θα δεις το Christ the King Statue. Θα σου θυμίσει αρκετά το μνημείο του Corcovado στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Το σίγουρο είναι ότι μόλις φτάσεις στην κορυφή η θρησκευτική λατρεία θα αναμιχθεί με το δέος, αλλά και την μοναδική θέα.

Στην κορυφή του πιο υψηλού λόφου θα βρεις το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου. Χρονολογείται από τον 6ο αιώνα και στο εσωτερικό του έχεις την ευκαιρία να δεις μια τεράστια ποικιλία εκθεμάτων για την ιστορία της πόλης. Πριν φύγεις από την Λισαβόνα μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το μουσείο Gulbenkian. Εκεί θα βρεις μια τεράστια συλλογή έργων, που σήμερα αποτελείται από 6000 έργα. Από δείγματα αιγυπτιακής, ασιατικής τέχνης, μέχρι Μονέ και Ντεγκά.

7. Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ είναι ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς το χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι. Τον 17ο αιώνα θεωρείτο ένα απ’ τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα της Ευρώπης. Εκείνη την εποχή μάλιστα, χτίστηκαν και τα χράχτεν γύρω από το κέντρο της παλαιότερης πόλης.

Διάρκεια ταξιδιού:  3 ώρες και 30 λεπτά

Αεροπορικά εισιτήρια (μετ’ επιστροφής): 110€*

Ξενοδοχείο: 55€ ( 3 αστέρων)

Αξιοθέατα: Κάνοντας μια βόλτα στην καρδιά του Άμστερνταμ, έχεις την ευκαιρία να δεις τα Βασιλικά Ανάκτορα, το Εθνικό Μνημείο που είναι αφιερωμένο στα θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και τα κόκκινα φανάρια. Επιπλέον, στην πόλη θα βρεις το Μουσείο Βαν Γκογκ, το οποίο περιλαμβάνει έργα του από την περίοδο της εφηβείας μέχρι και το τέλος της ζωής του.

Στην κέντρο του Άμστερνταμ θα βρεις το Σπίτι της Άννας Φρανκ, το οποίο και πρέπει να επισκεφτείς. Εκεί κρυβόταν η μικρή Άννα και έγραψε το διάσημο ημερολόγιό της. Αν το επιλέξεις θα έχεις την δυνατότητα να δεις το αυθεντικό ημερολόγιο της, αφού εκτίθεται εκεί ως τμήμα της μόνιμης έκθεσης.

8. Βαρσοβία

Ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα της Πολωνίας θα σε κάνει να εκπλαγείς, αφού οι εντυπωσιακοί ουρανοξύστες σε συνδυασμό με την γραφική παλιά πόλη δεν θυμίζουν τίποτα από ό,τι έχεις ακούσει ως σήμερα.

Διάρκεια ταξιδιού:  3 ώρες

Αεροπορικά εισιτήρια (μετ’ επιστροφής): 12ο€*

Ξενοδοχείο: 50€ ( 3 αστέρων)

Αξιοθέατα: Στην πλατεία του Κάστρου αξίζει να δεις το όμορφο κόκκινο Ανάκτορο, αλλά και  τα χρωματιστά κτίρια, που χτίστηκαν με βάση παλιές φωτογραφίες μετά την ισοπέδωση της πόλης από τους Ναζί.

Η Βαρσοβία έχει μουσεία για όλα τα γούστα. Για τους λάτρεις της επιστήμης το Κέντρο Επιστημών Κοπέρνικος και το Maria Sklodowska- Curie Museum. Για τους λάτρεις της τέχνης το Μουσείο Σοπέν και για αυτούς της ιστορίας το Warsaw Uprising Museum και το Μουσείο Ιστορίας των Πολωνών Εβραίων.

9. Βερολίνο

Έχει συγκεντρώσει πολλές φορές τους προβολείς πάνω της, διότι έχει υπάρξει πρωτεύουσα διαφόρων κρατών, όπως της Γερμανικής Αυτοκρατορίας, του Βασιλείου της Πρωσίας κ.α. Σε κάθε περίπτωση, όμως είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία.

Διάρκεια ταξιδιού:  3 ώρες

Αεροπορικά εισιτήρια (μετ’ επιστροφής): 100€*

Ξενοδοχείο: 40€ ( 4 αστέρων)

Αξιοθέατα: Ένα από τα μέρη σύμβολα του Βερολίνου, που πρέπει να επισκεφτείς είναι η Πύλη του Βρανδεμβούργου. Πολύ κοντά στην Πύλη θα βρεις ένα Μνημείο για τους δολοφονημένους Εβραίους της Ευρώπης. Αξίζει να επισκεφτείς στο Ανατολικό Βερολίνο το DDR Museum, όπου θα καταλάβεις πως ζούσαν οι άνθρωποι κατά την διάρκεια της δύσκολης περιόδου, που αυτή η πλευρά της πόλης ήταν υπό κουμουνιστικό καθεστώς.

Για το τέλος άφησε το Reichstag και το Museum Island. Το πρώτο είναι η έδρα του γερμανικού κοινοβουλίου, ώστε να ανέβεις στην κορυφή της για τον γυάλινο θόλο. Το δεύτερο βρίσκεται στον ποταμό Σπρέε και έχει 5 μουσεία παγκοσμίου φήμης.

10. Παρίσι

Η Πόλη του Φωτός είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία, αλλά και ένα κομβικό σημείο, αφού είναι η έδρα πολλών διεθνών οργανισμών.

Διάρκεια ταξιδιού: 3 ώρες και 30 λεπτά

Αεροπορικά εισιτήρια (μετ’ επιστροφής): 130€*

Ξενοδοχείο: 52€ ( 3 αστέρων)

Αξιοθέατα: Το σύμβολο της πόλης ο Πύργος του Άιφελ χτίστηκε στα 1889 και ειδικά το βράδυ είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα κτίρια. Αξίζει, επίσης να επισκεφτείς την Παναγία των Παρισίων, αφού αυτός ο ναός θα σε κάνει να αισθανθείς τόσο μικρός απέναντι σε αυτό το θεόρατο κτίριο. 30 χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι βρίσκεται το ανάκτορο των Βερσαλλιών, με το Εθνικό Μουσείο, αλλά και τους επιβλητικούς κήπους.

Τέλος, επισκέψου το μουσείο του Λούβρου, που βρίσκεται στις όχθες Σηκουάνα, αλλά και το Palais Garnier. Το Γκαρνιέ, στο οποίο στεγάζεται η Όπερα του Παρισιού, είναι ένα από τα πιο επιβλητικά κτίρια στο Παρίσι.

Tip: Σε περίπτωση που θες να επισκεφτείς την Όπερα του Παρισιού κλείσε το εισιτήριο σου όσο πιο νωρίς γίνεται και μάλιστα σε χαμηλή τιμή (ξεκινούν από τα 10€ )

+ Κύπρος

Η Κύπρος είναι ένας πολύ κοντινός προορισμός, που μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες κάποιος μπορεί να βρεθεί εκεί. Είτε επισκεφτείς την Λευκωσία, είτε την Λεμεσό, είτε την Λάρνακα θα περάσεις πολύ όμορφα. Στην τελευταία μάλιστα μπορείς να επισκεφτείς τις Κάμαρες- Υδραγωγείο, το Μουσείο Πιερίδη, αλλά και το Μεσαιωνικό Μουσείο- Φρούριο Λάρνακας.

Διάρκεια ταξιδιού:  1 ώρα και 30 λεπτά

Αεροπορικά εισιτήρια (μετ’ επιστροφής): 100€*

Ξενοδοχείο: 30€ ( αστέρων)

*Για αυτούς τους προορισμούς συχνά βγαίνουν χαμηλές προσφορές εισητηρίων (κάτω των 100€)

Σχόλια