11 προορισμοί που πρέπει να διαλέξεις εάν διοργανώνεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό

Έρευνες λένε ότι η πιο συχνή απάντηση, που δίνουν οι άνθρωποι στην ερώτηση “Ποιο είναι το χόμπι σου;” είναι τα ταξίδια, ωστόσο η πλειονότητα δεν ταξιδεύει τόσο συχνά όσο θα επιθυμούσε. Αυτό αλλάζει συνήθως όταν είσαι φοιτητής, αφού όπως και να το κάνεις έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο και σίγουρα ένα- ή και περισσότερους- φίλους διασκορπισμένους σε όλη την Ελλάδα. Και κάπως έτσι το ταξιδάκι σου στην Ελλάδα θα το κάνεις, δεν ισχύει όμως το ίδιο και με τα ταξίδια στο εξωτερικό- γιατί αυτά κοστίζουν λίγο περισσότερο συνήθως-.

Σου βρήκαμε, λοιπόν 11 Ευρωπαϊκές πόλεις, τις οποίες μπορείς να επισκεφτείς και που το κόστος του ταξιδιού είναι αρκετά χαμηλό.

1. Βουδαπέστη

Πρόκειται για μια απ’ τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, που γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από την ένωση της Βούδας και της Πέστης. Αν την επισκεφτείς θα σου κάνει εντύπωση η αρχιτεκτονική, αφού υπάρχουν κτίρια με στοιχεία μπαρόκ, art nouveau, αλλά και νεοκλασικά.

Διάρκεια ταξιδιού: 2 ώρες

Αεροπορικά εισιτήρια (μετ’ επιστροφής): 120€

Ξενοδοχείο: 55€ (3 αστέρων)

Αξιοθέατα: Υπάρχουν πολλά μέρη, τα όποια μπορείς να επισκεφτείς. Εμείς σου προτείνουμε μια βόλτα στο Κάστρο. Η θέα είναι μαγευτική και σίγουρα δεν θα μετανιώσεις όλο τον ποδαρόδρομο. Ταυτόχρονα, μια κρουαζιέρα στον Δούναβη, είτε μέρα, είτε νύχτα είναι μια εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη.

Θα έχεις την ευκαιρία να περάσεις κάτω από όλες τις γέφυρες, θα δεις το Κάστρο, το Κοινοβούλιο και άλλα αξιοθέατα, αφού υπάρχει και παράλληλη ξενάγηση. Πριν φύγεις μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το Central Market Hall, όπου θα βρεις τα καλύτερα σουβενίρ της πόλης.

2. Μάλτα

Άλλη μια χώρα, που μέσα από τα κάστρα της θα σε οδηγήσει σ’ ένα ταξίδι στον χρόνο. Οι λαοί, που προσπάθησαν να την κατακτήσουν έχουν αφήσει όλοι κάτι, από τους πρώτους αποίκους μέχρι τελευταίους τους Βρετανούς. Αναφερόμαστε, όμως σε μια χώρα μεσογειακή, η οποία συνδυάζει υπέροχα όλα αυτά τα στοιχεία.

Διάρκεια ταξιδιού: 2 ώρες

Αεροπορικά εισιτήρια (μετ’ επιστροφής): 80€                                        

Ξενοδοχείο: 35€ (4 αστέρων)

Αξιοθέατα: Η πρωτεύουσά της η Βαλέτα είναι χτισμένη πάνω σε ένα στενό ακρωτήρι και διαθέτει ένα υπέροχο φρούριο το Saint Elmo. Η θέα στους Άνω Κήπους Barracca θα σε εκπλήξει, αφού θα σε κάνει να θες για ώρες να χαζεύεις την θέα.

Αξίζει να επισκεφτείς, τέλος το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη. Οι τοίχοι του ναού, μάλιστα είναι σκαλισμένοι με λουλούδια και γιρλάντες, ενώ το μαρμάρινο πάτωμα είναι κοιμητήριο 400 Ιπποτών.

3. Ρώμη

Η “αιώνια πόλη” είναι ένας δημοφιλής προορισμός για φοιτητές με αξιοσημείωτη προσφορά στις τέχνες και τον πολιτισμό. Μέσα από μια βόλτα στην πόλη θα ταξιδέψεις μέσω των αξιοθεάτων στο χρόνο και θα μάθεις πολλά πράγματα για την ιστορία.

Διάρκεια ταξιδιού: 2 ώρες

Αεροπορικά εισιτήρια (μετ’ επιστροφής): 95€*

Ξενοδοχείο: 50€ (3 αστέρων)

Αξιοθέατα: Γίνεται να πας στην Ρώμη και να μην επισκεφτείς το Κολοσσαίο; Όχι δεν γίνεται. Αυτό που πρέπει να ξέρεις, όμως είναι ότι οι είσοδοι κοστίζουν αρκετά στα πιο γνωστό μουσεία. Ενδεικτικά στο Κολοσσαίο η είσοδος είναι 12€ και στα μουσεία του Βατικανού η είσοδος είναι 16€.

Γι’ αυτό το λόγο και σου προτείνουμε κάποια δωρεάν αξιοθέατα, όπως το διάσημο σιντριβάνι Fontana Di Trevi, την εκκλησία-και την πλατεία- του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Τον εντυπωσιακό ναό αφιερωμένο σ’ όλους τους θεούς Πάνθεον, αλλά και το αστείο αξιοθέατο La Bocca Della Verita. Πρόκειται για ένα πέτρινο μνημείο που ο μύθος λέει ότι αν οι Ρωμαίοι έβαζαν το χέρι τους και έλεγαν ψέματα, αυτό θα το δάγκωνε.

4. Μαδρίτη

Είναι η τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ευρώπης, αλλά και μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ισπανίας. Χτισμένη σε υψόμετρο 670 μέτρων, η Μαδρίτη είναι μια μοντέρνα μεγαλούπολη, στην οποία σίγουρα θα χορέψετε πολύ και θα φάτε καλά.

Διάρκεια ταξιδιού: 4 ώρες

Αεροπορικά εισιτήρια (μετ’ επιστροφής): 140€*

Ξενοδοχείο: 50€ (4 αστέρων)

Αξιοθέατα: Επισκέψου το περίφημο μουσείο τέχνης Museo del Prado, το Εθνικό Μουσείο Τέχνης Βασίλισσα Σοφία– στο οποίο βρίσκεται και η περίφημη Γκουέρνικα του Πικάσο. Εκτός, όμως από τα μουσεία πρέπει να επισκεφτείς τα Βασιλικά Ανάκτορα, αλλά και τον Βοτανικό Κήπο. Ο τελευταίος, μάλιστα βρίσκεται δίπλα στο Μuseo del Prado και φιλοξενεί πάνω από 30,000 διαφορετικά είδη φυτών.

5. Λoνδίνο

Κάθε χρόνο δέχεται περισσότερους από 15 εκατομμύρια τουρίστες και είναι διάσημη για τα αξιοθέατά της, την νυχτερινή της ζωή, αλλά και τον ιδιόρρυθμο καιρό. Το σίγουρο είναι ότι σε αυτή την πόλη θα περάσεις, όμορφα.

Διάρκεια ταξιδιού: 4 ώρες

Αεροπορικά εισιτήρια (μετ’ επιστροφής): 100€*

Ξενοδοχείο: 60€ (3 αστέρων)

Αξιοθέατα: Η πόλη αυτή έχει πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Αρχικά, επισκέψου την διάσημη Τower Bridge, τα ανάκτορα του Buckingham. Στην βόρεια όχθη του Τάμεση θα βρεις τα Ανάκτορα του Westminster, που στεγάζουν το Κοινοβούλιο και λίγο πιο δίπλα θα δεις το Big Ben.

Σ’ ό,τι αφορά τα μουσεία, στο Λονδίνο θα βρεις πολλά. Εκτός από το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο της Madame Tussaud. Σου προτείνουμε να επισκεφτείς το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Ενυδρείου Θαλάσσιας Ζωής του Λονδίνου, που φιλοξενεί πάνω από 500 διαφορετικά είδη ζώων.

 *Για αυτούς τους προορισμούς συχνά βγαίνουν χαμηλές προσφορές εισιτηρίων (κάτω των 100€)

Σχόλια