Παρέα με τη νέα του μπάντα εμφανίστηκε ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο club του Μύλου, αφήνοντας μας άναυδους με την ενέργεια αλλά και τις εξαιρετικές ενορχηστρώσεις τους.

Ύστερα από μία απρόσμενη πρόσκληση, βρέθηκα βράδυ Σαββάτου στο club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη, ώστε να παρακολουθήσω τη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου με τη νέα του μπάντα, τους ”Ευγενείς Αλήτες”.

Από την πρώτη στιγμή έγινε φανερό, γιατί αυτή η σειρά συναυλιών ονομάστηκε ”Restart”. Ένα πρόγραμμα γεμάτο διασκευές νέων αλλά και παλιών τραγουδιών, μερικά από τα οποία έχουν χρόνια να ακουστούν ζωντανά. ”Η σκιά”, για παράδειγμα κυκλοφόρησε το 2003 αλλά ο τραγουδοποιός το επιλέγει σπάνια στις ζωντανές εμφανίσεις του.

Μαζί με τους ”Ευγενείς Αλήτες”, τη νέα μπάντα του, ο Νίκος Πορτοκάλογλου έμεινε στη σκηνή για τρεις ώρες με ενέργεια και μία ιδιαίτερη γοητεία που μάγεψε το κοινό, που είχε γεμίσει το χώρο του club.

Τραγούδια τριάντα ετών συνδυάστηκαν αρμονικά με κομμάτια των Led Zeppelin και των Queen, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ερμηνεία του ”Δεν έχω να σου δώσω” σε μία πιο ”σκληρή” μορφή από ότι το έχουμε συνηθίσει και το ”Kashmir” να μπλέκεται στον ήχο!

Φυσικά, αξιοθαύμαστο παραμένει το γεγονός ότι η μπάντα έχει δέσει απόλυτα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με τους μουσικούς να το διασκεδάζουν και ο κόσμος να το αντιλαμβάνεται στο έπακρο.

Ποιοί είναι, όμως, αυτοί οι ”Ευγενείς Αλήτες”, που ξεσήκωσαν το club του Μύλου και ”σήκωσαν από τις θέσεις τους” μέχρι και άτομα μεγάλης ηλικίας, που είχαν επιλέξει το χώρο για να διασκεδάσουν χαλαρά το βράδυ του Σαββάτου;

Αγάπη Διαγγελάκη (φωνή, κρουστά, γιουκαλίλι, λάφτα, μεταλλόφωνο), Δημήτρης Καλονάρος (τύμπανα, φωνητικά), Γιώργος Κουρέλης (πλήκτρα, ακορντεόν, φωνητικά), Ηλίας Λαμπρόπουλος (φωνή, βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, γκάιντα) και Βύρων Τσουράπης (φωνή, μπάσο, μαντολίνο, κιθάρα) είναι τα μέλη που απαρτίζουν την μπάντα. Νέοι άνθρωποι με αγάπη και προσήλωση στη μουσική τους και μία καθαρή πνοή για την ελληνική μουσική σκηνή.

Σχόλια