Αυτές είναι οι 10 πιο ακριβές πόλεις για να ζήσεις το 2017 σύμφωνα με την έρευνα του 13th Annual Demographia International Housing Affordability Survey: 2017.

Επιμέλεια: Ελευθερία Τσαλίκη

      10.Bournemouth & Dorset, UK

Η συγκεκριμένη περιοχή εμφανίζεται και σε άλλες αντίστοιχες έρευνες του παρελθόντος και χαρακτηρίζεται ως μια «σοβαρά δυσβάσταχτη περιοχή από οικονομικής άποψης».

      9. San Francisco, US

Η πόλη του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια θεωρείται από τις πιο ακριβές, καθώς  το κόστος της αγοραπωλησίας ακινήτων ή ενοικίου είναι μεγάλο.

      8.Los Angeles, US

Ακόμη μια πόλη στην οποία τα ενοίκια και η αγοραπωλησία κυμαίνεται σε υψηλές τιμές!

      7.Honolulu, US

Η πρωτεύουσα της Χαβάης όπως είναι αναμενόμενο δεν είναι φτηνή! Και σε παλαιότερες έρευνες αξιολογείται ως « σοβαρά δυσβάσταχτη περιοχή από οικονομική άποψη».

 

      6.Melbourne, Australia

Η πανέμορφη πόλη της Αυστραλίας κατακτά την έκτη θέση στην έρευνα.

      5.San Jose, CA, US

Ακόμη μια πόλη της Καλιφόρνιας παρελαύνει στην λίστα με τις ακριβότερες πόλεις για να ζει κανείς. Αυτή την φορά το San Jose φιγουράρει στην πέμπτη θέση καθώς το κόστος ζωής στην συγκεκριμένη πόλη είναι ιδιαίτερα υψηλό.

      4.Auckland, New Zealand

Για αυτή την χρονιά το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας κατακτά την τέταρτη θέση.

      3.Vancouver, BC, Canada

Πρόκειται για την τρίτη χώρα με το πιο ακριβό κόστος ζωής! Μάλιστα, χρόνο με το χρόνο το κόστος αυξάνεται σύμφωνα με την έρευνα!

 

      2.Sydney, Australia

Ακόμη μια πόλη της Αυστραλίας βρίσκεται στην λίστα, αφού το Σίδνει κατακτά την δεύτερη θέση.

1.1.Hong Kong, China

Μπορεί να μην το περιμένατε αλλά το Χογκ Κονγ είναι για έβδομη χρονιά η πόλη με τις πιο υψηλές τιμές όσον αφορά την αγοραπωλησία και το ενοίκιο ακινήτων!

 

Σχόλια