Το τρίτο TEDxUniversityoftheAegean είναι έτοιμο να κάνει την επανεμφάνιση του στις 18 Μαρτίου στο θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη της Σύρου.

Σας παρουσιάζουμε τους 10 ξεχωριστούς ομιλητές μας που θα μοιραστούν ιδέες και εμπειρίες που αξίζει να διαδοθούν πάνω στο θέμα “COSMOS” και στην σημασία του ανθρώπου μέσα σε αυτόν.

Μαίρη Σακελλαριάδου

Η Μαίρη είναι καθηγήτρια Θεωρητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο King’s College. Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποκτώντας πτυχίο Μαθηματικού και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge με Master στην Θεωρητική Αστροφυσική. Μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού της πάνω στη Θεωρητική Φυσική στο πανεπιστήμιο Tufts στην Αμερική, κατέκτησε αρκετές ερευνητικές θέσεις. Εξειδικεύεται στην θεωρητική φυσική και κοσμολογία δίνοντας έμφαση στην μελέτη του πρώιμου σύμπαντος.

Eίναι μέλος του LIGO (της επιστημονικής ομάδας που ανίχνευσε τα βαρυτικά κύματα της Γενικής Θεωρίας Σχετικότητας του Αϊνστάιν), καθώς και μέλος των ερευνητικών ομάδων GEO600, eLISA, Virgo Ego, EUCLID, και μέλος του πειράματος MoEDAL στο CERN. Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας της Σχετικότητας, Βαρύτητας και Κοσμολογίας, καθώς και Πρόεδρος του Τμήματος Βαρυτικής Φυσικής της European Physical Society, και μέλος του Συμβουλίου του LIGO.

Γιώργος Αχιλλιάς

Ο Γιώργος Αχιλλιάς έχει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και του design ως στοιχεία της επιχειρηματικής στρατηγικής μέσα σε ένα οικοσύστημα καινοτομίας προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών οργανισμών και βιομηχανιών.

Έχει ορίσει και παραδώσει την παγκόσμια στρατηγική και τον καινοτόμο οδικό χάρτη για τις FTSE250 εταιρείες και ήταν επικεφαλής του μετασχηματισμού των ψηφιακών έργων σε όλο τον κόσμο.

Ειδικεύεται στη δημιουργία ψηφιακών οικοσυστημάτων και αγορών.

Μότο του : “Bold in the concepts, conservative in the details”.

Αντώνης Κοτζιάς

Ο Αντώνης Κότζιας είναι Ειδικός οπτικών εφέ /Σχεδιαστής τρισδιάστατων γραφικών καθώς και υποψήφιος για Emmy, πολυβραβευμένος σχεδιαστής και VFX Supervisor. Απόφοιτος του πανεπιστημίου του Λονδίνου και της σχολής Καλών Τεχνών της Γλασκώβης. Έχει εργαστεί ως CG Supervisor στο Pinewood Studio στο Λονδίνο, ως senior 3D καλλιτέχνης στο γραφείο Animal Logic στο Σίδνεϋ καθώς και ως senior 3D καλλιτέχνης στο Digital Animation Studio στη Γλασκώβη.

Είναι ιδιοκτήτης και ιδρυτής του γραφείου YAFKA, υποψήφιο για βραβείο Emmy και πολυβραβευμένο για τα οπτικά εφέ, για τα 3D Animation καθώς και για τα κινούμενα γραφικά. Ανάμεσα σε άλλα project το γραφείο YAFKA εργάζεται και για δύο μεγάλες παραγωγές του Hollywood.

Μαρία Δερέκα

Η Δερέκα Μαρία είναι ειδική παιδαγωγός και έχει λάβει το διδακτορικό της τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Sheffield στην Αγγλία (2000). Έχει εργαστεί στη γενική και ειδική αγωγή, στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και ως Προϊσταμένη στο ΚΔΑΥ Δυτ. Αττικής (2001) και ΚΕΔΔΥ Δ’ Αθήνας (2007). Συνεργάζεται με το τμήμα ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ Αθηνών όπου διδάσκει το μάθημα «Συμβουλευτική κοινωνικά ευάλωτων ομάδων». Από τον Ιανουάριο του 2015 έχει αναλάβει καθήκοντα Σχ. Συμβούλου ΕΑΕ στο Ν. Αιγαίο.

Θωμάς Μερσινιάς

Ο Θωμάς Μερσινιάς είναι Κλινικός Ψυχολόγος και ζει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής. Ειδικεύεται στις Αγχώδεις Διαταραχές με κλινική εμπειρία ως σήμερα , άνω των 800 ασθενών. Διδάσκει σε Σεμινάρια Δικαστικής Ψυχολογίας & Εγκληματολογίας σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς από το 2012. Έχει συγγράψει βιβλίο με θέμα την κοινωνική και σεξουαλική μας ταυτότητα, το οποίο θα εκδοθεί το 2017. Επίσης, λατρεύει τα ταξίδια με την μηχανή του και τα παιχνίδια με τον σκύλο του, και συνηθίζει να μοιράζεται τον ελεύθερο χρόνο του ανάμεσα σε αυτά τα δυο.

Τόνια Μητρούδη

Η Τόνια Μητρούδη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου και έζησε μέχρι τα 17, στη συνέχεια σπούδασε διαφήμιση στην Αθήνα ενώ αργότερα βρήκε τον δρόμο της στο Μιλάνο, όπου και σπούδασε σχέδιο μόδας στο Istituto Marangoni και αργότερα στην Ισπανία Istituto Europeo di Design, μελετώντας image making, Fashion styling, κινηματογράφο και χρωματολογία.

Η Τόνια εργάστηκε επίσης στο χώρο των περιοδικών ως υπεύθυνη μόδας, μερικά εκ των οποίων ήταν το L’officiel, L’officiel Homme, Olive κλπ, ενώ αργότερα δημιούργησε το δικό της brand ρούχων. Η Nidodileda είναι δημιούργημα της και έχει διάρκεια ζωής 3,5 χρόνια! Κατά την ίδια «Nidodileda δεν είναι μόνο ένα brand ρούχων. Είναι φιλοσοφία, μια ιδέα που σε κάνει να νιώθεις ελεύθερος»

Πάρβη Πάλμου

H Πάρβη Πάλμου B.Sc. M.A. ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο University of Indianapolis όπου πήρε το πτυχίο Master in Clinical Psychology η ενασχόληση της με τη Φιλοσοφία και τον Υπαρξισμό την ώθησε να κάνει μετεκπαίδευση στη Θεραπεία Gestalt (Gestalt Institute of San Fransisco). Παρουσιάζει εργαστήρια και καθοδηγεί ομάδες αυτογνωσίας σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ασχολείται ιδιαίτερα με το Youth Work σε συνεργασία με την Hellenic Youth Participation. To 2013 δημιούργησε την Συνθετική Μέθοδο Αυτογνωσίας “Ψυχική Αρχιτεκτονική”. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες όπου έχει αρκετές δημοσιεύσεις. Είναι μέλος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών και της European Association of Gestalt Therapy.

Γιάννης Νούσης

Ο Γιάννης Νούσης είναι σχεδιαστής ψηφιακών προϊόντων στοχεύοντας στις εταιρίες τεχνολογίας. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στη Σύρο όπου το πάθος του για την καινοτομία, την τεχνολογία και την ολιστική προσέγγιση στη σχεδίαση τον οδήγησε προς τον σχεδιασμό λειτουργικών και ελκυστικών ψηφιακών προϊόντων. Έχει εργαστεί ως σχεδιαστής για τα ψηφιακά προϊόντα της Transifex και τις Pollfish καθώς και ως UI/UX σχεδιαστής για το δημιουργικό γραφείο Holy.

Sissi Rada

Η Sissi Rada (Σίσσυ Μακροπούλου) ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Ξεκίνησε άρπα σε ηλικία 11 ετών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Ευρώπη (Bachelor in Music/ Conservatorium van Amsterdam, Master insolistic music/ Hochschule für Musik Detmold, Master in Orchestra/ Universität der Künste Berlin). Το 2007 κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον 5ο Ολλανδικό διαγωνισμό άρπας στην Ουτρέχτη. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, τον Daniel Barenboim, τον Matthias Pintscher, τη Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ως σολίστ και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Καλλιόπη Δασύρα

Η Δρ. Καλλιόπη Δασύρα ολοκλήρωσε τις σπουδές της για το πτυχίο Φυσικής το 2002 και το μεταπτυχιακό δίπλωμα Αστροφυσικής το 2003 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πραγματοποίησε τη διδακτορική της διατριβή στα Max Planck Institute και Ludwig Maximilians University της Γερμανίας. Το 2006 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ξεκίνησε το πρώτο της μεταδιδακτορικό ερευνητικό συμβόλαιο στο California Institute of Technology. Κατόπιν διατέλεσε μεταδιδακτορικός ερευνητικός συνεργάτης σε δύο ινστιτούτα στη Γαλλία, στο Commissariat à L’Energie Atomique και στο Αστεροσκοπείο του Παρισιού, καθώς και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι από τους λίγους ερευνητές που έχουν κερδίσει δύο φορές την ανταγωνιστική υποτροφία Marie Curie Intra-European Fellowship.

Σχόλια