Η ομάδα των Dub Inc έδωσε (ξανά) τον καλύτερο της εαυτό στη σκηνή του Piraeus 117 Academy!

 

Παρασκευή 10 Μαρτίου. Η σκηνή του εγκλήματος ταυτίζεται με τη σκηνή του Piraeus 117 Academy. Οι κατηγορίες; Απόπειρα δολοφονίας κατά της ησυχίας, πολλαπλές χορευτικές βιαιοπραγίες και ηχητικές επιθέσεις εναντίον του κοινού. Ένοχοι οι Γάλλοι Dub Inc που “το σκότωσαν” με μία ακόμα δυναμική εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους!

Με ένα καινούριο album στις πλάτες τους και μπόλικη όρεξη οι Dub Inc είχαν αρκετά να πούνε επί σκηνής. Λίγο μετά τις 9 και μισή οι θέσεις των μουσικών ήταν κατειλημμένες και ένα ακόμη πάρτι α-λα-γαλλιστί ξεκινούσε! Οι frontliners Bouchkour και Komlan εμφανίζονται από τα backstage, με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη και μας παρασέρνουν σε ένα μουσικό… Revolution!

Είναι γνωστό πως οι Dub Inc δεν αφήνουν ποτέ το κοινό σε ησυχία. Αυτό έγινε εμφανές από το πρώτο λεπτό της συναυλίας, καθώς οι προτροπές για χειροκρότημα, τραγούδι και χοροπηδητό ήταν συνεχείς και αδιάκοπες. Το γνωστό tease μπα δε σας βλέπω και πολύ δυναμικούς σήμερα” μπριζώνει για τα καλά το κόσμο, και αναζωπυρώνει την ήδη υπάρχουσα φλόγα που υπάρχει με αποτέλεσμα έναν χορευτικό πανικό! Παρόλο που η προσέλευση δεν ήταν τόσο μαζική όσο σε άλλες συναυλίες τους, δεν υπήρχε καμία έλλειψη δυναμικής από πλευράς του κοινού. Ένα ακόμη στοιχείο που υπογραμμίζει την ικανότητα των Γάλλων να ξεσηκώνουν τα πλήθη!

Το πρόγραμμα του live δεν αφήνει περιθώρια για ηρεμία. Τα Dos a Dos και My Freestyle είναι μερικά από τα κομμάτια που ακούγονται στο άνοιγμα του show και συντονίζουν τους πάντες στις μουσικοχορευτικές τους συχνότητες! Βέβαια δε λείπουν και πιο χαλαρά bits, όπως τα Better Run και Triste Epoque. Βέβαια η λέξη χαλαρά είναι λίγο υποκειμενική. Ας πούμε λίγο πιο ξεκούραστα, σε σχέση με τα υπόλοιπα! Στον αντίποδα έρχεται το πασίγνωστο Murderer να ταρακουνήσει το Piraeus Academy και να συνεχίσει τη γιορτή!

dub inc crowd

Οι Dub Inc έχουν αρκετούς φανατικούς οπαδούς στη χώρα μας!

Προς στιγμήν τα φώτα στρέφονται στον Bouchour για την ερμηνεία του Foudagh. O Komlan αφηνεί χώρο ελεύθερο και συνοδεύει τα φωνητικά του χτυπώντας ρυθμικά το τουμπερλέκι του. Το συγκεκριμένο είναι ένα τραγούδι που αναφέρεται στον αλκοολισμό γραμμένο στην αφρικανική διάλεκτο των Berber. Ένα ιδιαίτερο κομμάτι συνοδευόμενο από μια ιδιαίτερη ερμηνεία για να μας χαρίσει μία ιδιαίτερη στιγμή…

Συνέχεια στο live, με μία ποικιλία παλιού και νέου υλικού από τους Dub Inc. Κλασσικά “must” όπως το Day after Day μπλέκονται με καινούριες κυκλοφορίες όπως τα Mache Becif και So What, και οδηγούν κλιμακωτά στη κορύφωση με το Rudeboy να σκάει σαν κομήτης και να προκαλεί φρενίτιδα στο κοινό. Οι Dub Inc αποχωρούν από τη σκηνή μετά χειροκροτημάτων και ο κόσμος αρχίζει να αδειάζει σιγά σιγά το χώρο…

Εννοείται πως δε συνέβη έτσι! Το κοινό δε θα αποχωρούσε έτσι εύκολα. Άλλωστε το χαρακτηριστικό “Athina is on fireδεν είχε ακουστεί ακόμα και οι εκπαιδευμένοι οπαδοί των Dub Inc ήξεραν πως η βραδιά είχε ακόμα ζουμί! Tout ce qu’ils Veulent, No matter where you come from και Sounds Good τα κομμάτια έκπληξη που έχουν κρατηθεί για το τέλος. Φυσικά ο χωρισμός του κοινού σε δύο ομάδες, η μία του Komlan και η άλλη του Bouchour και ο διαγωνισμός για το ποια θα φωνάξει πιο δυνατά “Athina is on fireδε θα μπορούσε να λείπει!

Οι Dub Inc κλείνουν το show τους το ίδιο δυναμικά όπως το αρχίσανε και μας καληνυχτίζουν. Ραντεβού στην επόμενη τους εμφάνιση η οποία κρίνοντας από τη συχνότητα με την οποία επισκέπτονται τη χώρα μας δε θα αργήσει να έρθει!

Ευχαριστούμε τον Syd Bellos για τη φωτογραφική κάλυψη του event!

Φωτογραφιες

Σχόλια