Με την έναρξη της άνοιξης και τον υπέροχο καιρό, βρήκαμε ευκαιρία να κάνουμε χαλαρή βόλτα στην Αθήνα.

Επιμέλεια: Άρτεμις Μόσχου & Ιωσηφίνα Μάργαρη

Μπήκε επιτέλους η άνοιξη, ο καιρός είναι στα καλύτερά του, και αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: εξόδους.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να εκμεταλλευτείς τις υπέροχες καιρικές συνθήκες, να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου και στην παρέα σου και να βγεις έξω, ειδικά αφού το Σαββατοκύριακο έφτασε και περιμένει να το αξιοποιήσεις.

Αυτή τη φορά όμως έχουμε να σου προτείνουμε μια εναλλακτική ιδέα για να εκμεταλλευτείς τις δύο ιερές αυτές μέρες της εβδομάδας. Αντί να βγεις και να περάσεις τις ώρες σου σε κάποιο μαγαζί, εμείς σου προτείνουμε να βγεις για μια μεγάλη βόλτα και να εξερευνήσεις πτυχές της όμορφης, ανοιξιάτικης πλέον Αθήνας, σε κάποιον από τους παρακάτω προορισμούς.

Πάρκα στην Αθήνα

1. Εθνικός Κήπος

Στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, σε κάνει να ξεχνάς για λίγο που βρίσκεσαι. Είτε μπεις από την είδο της Λεωφόρου Αμαλίας, είτε από την Ηρώδου Αττικού, είτε από τις άλλες δύο εισόδους που διαθέτει, στα πρώτα σου κιόλας βήματα θα νιώσεις πως βρίσκεσαι κάπου μαγικά.

Η βαβούρα της Αθήνας χάνεται και αναδιπλώνεται μπροστά σου μία σπάνια ομορφιά. Φυτά, χαμηλής ή μη βλάστησης, γνωστά σε εμάς ή όχι πρωταγωνιστούν. Ακόμα, μία μικρή λίμνη με πάπιες να κολυμπούν αμέριμνα φωτίζει το τοπίο. Χαρακτηριστική, η γέφυρα που σε οδηγεί από την μία πλευρά στην άλλη και σίγουρα θα σταματήσεις για μία φωτογραφία.

Λίγο πιο δίπλα θα βρεις διάφορα είδη πτηνών καθώς άλλα ζώα.

Βόλτα στην Αθήνα

2.Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης

Βρίσκεται στο Ίλιον και είναι μία έκταση στην οποία άνετα μπορείς να χαθείς.

Βόλτα στην ΑθήναΛίμνες, μικρές και μεγάλες, καθώς και μικροί λόφοι αποτελούν το πάρκο. Σπάνια κα μη φυτά κυριαρχούν σε κάθε γωνιά του.

Όσες βόλτες και να κάνεις συνεχώς θα νιώθεις πως έχεις να ανακαλύψεις και κάτι άλλο αφού σε κάθε βήμα βλέπεις και κάτι διαφορετικό. Σήμα κατατεθέν τα μικρα πόνυ που θα δεις σε ένα στάβλο.

Μία διαδρομή που θα απολαύσεις σίγουρα είναι κατά μηκός των γραμμών του “τραίνου”.

Άλλα πάρκα που μπορεί να ανακαλύψεις:

  • Άλσος Νέας Σμύρνης
  • Άλσος Συγγρού ( Μαρούσι)
  • Βοτανικός Κήπος του Διομήδους (Χαϊδάρι)

Παραθαλάσσια βόλτα

1.Μαρίνα Αλίμου

Αυτός ο καιρός, πέρα από βόλτα, βροντοφωνάζει παραλία!

Κατά συνέπεια, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Άλιμο, μια δελεαστική πρόταση δεδομένων των ηλιόλουστων ημερών. Η έκταση αυτή αποτελεί ένα θησαυρό στα χέρια της πόλης, που σε περιμένει να τον εκμεταλλευτείς. Μια τεράστια έκταση για περπάτημα, με θέα τη θάλασσα, σε περιμένει να την απολαύσεις μαζί με την παρέα σου. το μπλε της θάλασσας μπερδεύεται με το γαλάζιο του ουρανού, και σε συνδυασμό με το γρασίδι τριγύρω και τα μαγαζιά που βρίσκονται παραλιακά, προσφέρουν ένα αδιαμφισβήτητα όμορφο θέαμα.

Καιρός να εισπνεύσεις καθαρό (τρόπος του λέγειν) αέρα και το ιώδιο της θάλασσας. Σου εγγυώμαστε πως η βόλτα αυτή θα σου προσφέρει μια πολύτιμη ανάσα ξεκούρασης μέσα στη δίνη των καφετεριών, των μπαρ και των κλαμπ που συνηθίζουν να επιλέγουν οι περισσότεροι για την καθιερωμένη σαββατιάτική τους έξοδο.

Όσο για τους πιο ρομαντικούς αναγνώστες, μη φοβάστε, έχουμε πρόταση και για σας. Καιρός να πάρετε το ταίρι σας για μια ρομαντική βόλτα, σχετικά νωρίς κατά προτίμηση, και μετά να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.

Βόλτα στην Αθήνα

2.Μαρίνα Φλοίσβου

Μία μικρή απόδραση από την πολύβουη Αθήνα. Η θάλασσα σε απόσταση αναπνοής, μικρά και μεγάλα κότερα να θαυμάσεις και πληθώρα μαγαζιών για καφέ, ποτό ή φαγήτο.

Κάνοντας βόλτα με τα πόδια ή με ποδήλατο, μπορείς να καθίσεις και να χαλαρώσεις σε κάποιο από τα χαρακτηριστικά σκαλάκια μπροστά στη θάλασσα. Θα βρεις παρέες, ζευγάρακια σε πρώτο ραντεβού και πολύ πιθανό κόσμο μόνο του που θέλει να απολαύσει την ηρεμία της θάλασσας.

Ιδανική ώρα για να πας; Η δύση του ηλίου φυσικά. Ένα από τα καλύτερα μέρη για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα στην Αθήνα.

Βόλτα στην Αθήνα

Και κάτι ιστορικό..

Πεζόδρομος Διονυσίου Αεροπαγίτου

Ο πεζόδρομος αυτός αποτελεί μία απ’τις πιο δημοφιλείς και πιο εντυπωσιακές επιλογές για κάποιον που επιθυμεί να ξοδέψει χρόνο απ’το Σαββατοκύριακό του κάνοντας μια βόλτα. Διασχίζοντας την έκταση αυτή θα αισθανθείς πως εισέρχεσαι σε έναν αρχαίο κόσμο, ο οποίος όμως περιβάλλεται από μια σύγχρονη νότα.

Με την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα στα δεξιά σου, με το Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού, με κτίσματα του 19ου και του 20ου αιώνα, με το Μουσείο της Ακρόπολης αλλά και με πλήθος άλλων μνημείων και μαγαζιών να σου μονοπωλούν την προσοχή, η βόλτα αυτή θα σου μείνει σίγουρα αξέχαστη, ενώ αποτελεί έναν παραγωγικό, όμορφο και ανέξοδο τρόπο να αξιοποιήσεις το απόγευμα όποιας μέρας του Σαββατοκύριακου επιλέξεις.

Και όταν κουραστείς, μπορείς να καταλήξεις στα βραχάκια της Ακρόπολης, με μια μπίρα ή ένα ρόφημα στο χέρι, και να απολαύσεις παρέα με τους φίλους ή το αμόρε σου τη δύση του ήλιου.

dionysiou-areopagitou-street

Όπως και να έχει, ότι και να κάνετε, σας ευχόμαστε ένα υπέροχο, χαλαρό Σαββατοκύριακο.

Σχόλια