Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας αγαπητέ αναγνώστη και δυστυχώς για τις αρχισυντάκτριες, τις αρθρογράφους, τις αναγνώστριες, την μάνα μου και τις πρώην, ανέλαβε αφιέρωμα ο Πολέμαρχος για πάρτι τους…

Είναι γνωστό από την πρώτη μέρα δημιουργίας του site μας, πως οι απόψεις μου για το γυναικείο φύλο είναι πέρα για πέρα αντικειμενικές, τεκμηριωμένες και…

 βασισμένες σε αληθινά γεγονότα.

ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΙΔΙΕΣ!

(ξέρω πως η συγκεκριμένη πρόταση είναι αυτή που σας πονάει όσο τίποτε άλλο)

αποφθέγματα

Όπως και να έχει βέβαια, χωρίς εσάς είμαστε ένα τίποτα και πράγματι ο κόσμος μας θα ήτανε καλύτε… εεεεεεεε χειρότερος ήθελα να πω, μουντός και άοσμος.

Στο θέμα μας όμως.

Αποστολή μου ήταν να βρω τα 10 καλύτερα αποφθέγματα και γνωμικά που ειπώθηκαν από επιφανείς και πνευματώδεις προσωπικότητες που έγραψαν ιστορία… στην Ιστορία.

Σας τα παρουσιάζω:

10) ”Η όμορφη γυναίκα είναι στολίδι και η καλή θησαυρός.” 

Άρθουρ Σοπενχάουερ (Γερμανός φιλόσοφος)

9) ”Αν μια γυναίκα είναι σιωπηλή, άκου προσεκτικά.”

Εβγκένι Κασέγιεφ (Σύγχρονος Ρώσος γνωμικογράφος)

8) ”Γιατί να διαφωνείς με μια γυναίκα; Είναι τόσο πιο απλό να περιμένεις ν’ αλλάξει γνώμη.”
Jean Anouilh (Γάλλος θεατρικός συγγραφέας)

7) ”Όταν κατηγορείτε τις γυναίκες, όλες τα βάζουν μαζί σας. Όταν κατηγορείτε την καθεμία ξεχωριστά, όλες συμφωνούν.”Gina Lollobrigida ( Ιταλίδα ηθοποιός)

6) ”Η φύση έχει δώσει τόσο μεγάλη δύναμη στις γυναίκες και γι’ αυτό -πολύ σοφά- ο νόμος τις έχει δώσει τόσο λίγη.” Σάμουελ Τζόνσον ( Άγγλος συγγραφέας)

5) ”Γύρω στα έντεκα χρόνια τους οι γυναίκες αποκτούν το ύφος και τη δυνατότητα να χειρίζονται δύσκολες καταστάσεις που ένας άντρας, αν είναι τυχερός, μαθαίνει να χειρίζεται μετά τα εβδομήντα του.”P.G.Wodehouse ( Βρετανός συγγραφέας)

4) ”Θα άφηνα κατά μέρος το πιο σοφό βιβλίο προκειμένου να μιλήσω με μια ανόητη γυναίκα.”
Τζώρτζ Μούρ (Ιρλανδός συγγραφέας)

3)  ”Τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής μιας γυναίκας. Μπορείς να μπεις από εκεί.”
Eugene Sue (Γάλλος συγγραφέας)

2) ”Γυναίκες, σας περιγράφουμε όπως μας αρέσει κι εξοργιζόμαστε που δεν χωράτε στις περιγραφές μας.” – Τίτος Πατρίκιος ( Έλληνας ποιητής)

1) ”Η Πηνελόπη ήταν η τελευταία δοκιμασία του Οδυσσέα στο τέλος του ταξιδιού του.”
Ζαν Κοκτό (Γάλλος καλλιτέχνης)

Πραγματικά πολύ όμορφες σκέψεις και λόγια για τις γυναίκες από ανθρώπους των γραμμάτων, του πνεύματος και των τεχνών. Είναι αλήθεια άλλωστε πως μας έχετε κάνει μεγάλη ζημιά (άλλες με την καλή και άλλες με την κακή έννοια), η καθεμιά με τον δικό της μοναδικό και ανεπανάληπτο τρόπο.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη:

Στον πίνακα ζωγραφικής της ζωής ο άντρας είναι το πινέλο και η γυναίκα το χέρι που τον κατευθύνει. Όσο πιο σταθερό είναι το χέρι και όσο πιο ποιοτική η τρίχα του πινέλου, τόσο πιο όμορφο θα είναι και το αποτέλεσμα. 

Ποια ήταν η γνώμη όμως των πιο φημισμένων φιλοσόφων του πλανήτη μας. Η γνώμη δηλαδή των αρχαίων Ελλήνων;

H απάντηση δίνεται στα παρακάτω 5 αποφθέγματα:

5) Γυνή γαρ ουδέν οίδε πλην ό βούλεται.” ( H γυναίκα δεν ξέρει τίποτα, εκτός από αυτά που θέλει) – Μένανδρος (Αρχαίος ποιητής)

4)Ουδέν εστι θηρίον γυναικός αμαχώτερον.” (Δεν υπάρχει θηρίο πιο δύσκολο να πολεμήσεις, από την γυναίκα) – Αριστοφάνης (Αρχαίος κωμωδιογράφος)

3)Το θήλυ έχει το βουλητικόν αλλ’ άκυρον.” ( Η γυναίκα θέλει αλλά δεν μπορεί)
Αριστοτέλης (Έλληνας φιλόσοσφος)

2) ”Ένιοι, πόλεων μεν δεσπόζουσι, γυναιξί δε δουλεύουσι.” ( Κάποιοι κυβερνούν πόλεις, αλλά είναι δούλοι γυναικών) – Δημόκριτος (Έλληνας φιλόσοφος)

1)   ”Η γυναίκα από τη φύση της φοβάται και αποφεύγει τη βία και το σίδερο. Αλλά όταν δει τ’ άδικο στο κρεβάτι της, δεν υπάρχει άλλη καρδιά που να διψάει περισσότερο για αίμα.”
Ευριπίδης (Έλληνας τραγικός)

αποφθέγματα

Ξέρω τώρα θα αρχίσετε το κράξιμο (αν δεν έχετε ήδη αποχωρήσει από το άρθρο, στο ”είστε όλες ίδιες” 😛 ) του στυλ οι αρχαίοι Έλληνες το μελώναν το καρυδάκι, το έπνιγαν το κουνελάκι, το σπάγανε το πατατάκι κτλ.

Δεν θα τους υπερασπιστώ μέρα που είναι.

Προσωπικά θα συμφωνήσω με τον Νίτσε και θα κλείσω το άρθρο αυτό λακωνικά

”Η γυναίκα ήταν η δεύτερη γκάφα του Θεού” 

Χρόνια πολλά!

Σχόλια