4+1 προτάσεις για να περάσετε το αποκριάτικο Σαββατοκύριακό σας!

Επιμέλεια: Νατάσα Ζώη, Μαρία Τσιμάρα

Η εβδομάδα τελειώνει και άλλο ένα Σαββατοκύριακο έφτασε! Αλλά όχι ένα απλό Σαββατοκύριακο, αλλά ένα καρναβαλικό Σαββατοκύριακο! Αποχαιρετώντας τον βασιλιά καρνάβαλο, και οδεύοντας στην περίοδο περισυλλογής και νηστείας της Σαρακοστής (#nooot), σας δίνουμε ορισμένες προτάσεις για το πως να περάσετε το πιο funky – αναμφιβόλως – ΣουΚού της χρονιάς!

1)Μονοήμερη (ή και Διήμερη) εκδρομή στο Καρναβάλι της Χαλκίδας

Μια διαφορετική πρόταση από την συνηθισμένη επιλογή του Καρναβαλιού της Πάτρας, είναι αυτή της Χαλκίδας. Παρότι λιγότερο φημισμένο, δεν υστερεί σε τίποτα από την ξέφρενη διάθεση των Πατρινών (άλλωστε ξέρετε τι λένε για τα τρελά νερά της Χαλκίδας)! Ο θεσμός του Θαλασσινού Καρναβαλιού της Χαλκίδας, άλλωστε, ξεκίνησε μόλις ένα χρόνο πριν.Το θέμα του φετινού θαλασσινού καρναβαλιού είναι «Τιτανομαχία στον Ευβοϊκό» και η Χαλκίδα έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό υπερθέαμα.  Το σενάριο λαμβάνει χώρα στο στενό του Ευρίπου, κάτω από την συρταρωτή γέφυρα της Χαλκίδας. Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, το οποίο περιλαμβάνει συναυλίες, δρώμενα και δραστηριότητες στη θάλασσα μέχρι αργά το βράδυ, οπότε και πραγματοποιηθεί ξέφρενο πάρτι στην παραλία της Χαλκίδας, υπό τους ήχους των Otherview και Rec, και με ένα εντυπωσιακό από τα βεγγαλικά θέαμα! Σε περίπτωση που θέλετε να παρατείνετε την διαμονή σας και δεν έχετε κάποιο φίλο που να μπορεί να σας φιλοξενήσει, υπάρχουν αρκετά οικονομικά καταλύματα στη περιοχή.

Πληροφορίες: http://www.eviaportal.gr/agenda-evia.asp?location=chalkida

2)Αποκριάτικη έξοδος! (+Μεταμφίεση)
Τις ημέρες αυτές, και ιδιαιτέρως αυτό το Σαββατοκύριακο, σχεδόν όλα τα μαγαζιά θα βρίσκονται σε καρναβαλικούς ρυθμούς, οπότε αν επιλέξετε έξοδο, οι επιλογές σας είναι σίγουρα πολλές. Ανάλογα με τα γούστα σας, μπορείτε να βρείτε λάτιν ή θεματικά πάρτι. Εμείς ξεχωρίσαμε το Ancient Memes, δηλαδή το πρώτο Αρχαιοελληνικό Αποκριάτικο Πάρτι. Το αρχαιοελληνικό αποκριάτικο πάρτι έχει πρωταγωνιστές τους Ολύμπιους θεούς, τους Μυκηναίους, Μινωίτες, Θράκες, Μακεδόνες, Σπαρτιάτες, Αχαιούς, Ίωνες, τους Πέρσες και τους Τρώες μαζί με τον Θωρ και θα πραγματοποιηθεί στο Gagarin. Παρόντες θα είναι επίσης οι Βιετνάμ, ο Μπάμπης Μπατμανίδης και ο Σύλλογος Φίλων Κακής Μουσικής, αλλά και η Άννα Γούλα. Πότε; Κυριακή 26/2!!
Πληροφορίες : Λιοσίων 205,  Τηλ.: 211 411 2500, Τιμή: 7€ (προπώληση), 9€ (ταμείο), Ώρα έναρξης: 22.00
3)Διοργανώστε πάρτι μασκέ!
Για όσους βαριούνται να ταξιδέψουν , ή δεν έχουν χρήματα (οικονομική κρίση γαρ..), ή απλώς δεν θέλουν να βγουν έξω, μην αγχώνεστε σας έχουμε λύση! Πάρτι μασκέ στο σπίτι! Εντάξει ωραία ιδέα σκέφτεστε αλλά από που να ξεκινήσω, τι να κάνω. Εμείς είμαστε εδώ! Σας τα έχουμε όλα έτοιμα! Μαζί με τους φίλους σου, μπορείτε να ξεφαντώσετε όπως εσείς μόνο ξέρετε, να πιείτε όσο θέλετε, να χορέψετε και να διασκεδάσετε!
Αρχικά, διαλέξτε ένα θέμα, εκτός αν θέλετε να βγει ό,τι να ΄ναι το πάρτι σας, που μια χαρά κι αυτό. Για σας που θέλετε να κάνετε ένα θεματικό πάρτι, ενδεικτικά προτείνουμε 70s, 80s, 90s, εμπνευσμένες στολές από ταινία, DIY στολές  και πολλά ακόμα. Επόμενο βήμα, διαλέξτε μουσική. Εμείς προτείνουμε ενδεικτικά την παρακάτω playlist, αλλά μπορείτε πάντα να αυτοσχεδιάσετε. Έπειτα, ορίστε ένα budget. Αν το οικονομικό σας δεν είναι καλό, μπορείτε να πείτε στους καλεσμένους σας να φέρουν από κάτι ο καθένας. Και τώρα που είπα καλεσμένους; Μία καλή λύση το facebook… Κάντε μία πρόσκληση και δημιουργείστε ένα event. Τώρα αν όλα αυτά τα βαριέστε, βρείτε έναν φίλο που δεν βαριέται, ψήστε τον να το διοργανώσει αυτός και απλώς πηγαίνετε σπίτι του…! 

4) Βραδιά με (τρομακτική) ταινία.
Φυσικά δεν ξεχάσαμε και τους μη λάτρεις των Αποκριών, και γι αυτό έχουμε και εναλλακτική πρόταση, εκτός από πάρτι, στολές και καρναβάλια. Μα τι καλύτερο από movie night; Προσωπικά, για κάποιο λόγο, έχω συνδυασμένες τις Απόκριες στο μυαλό μου με κάτι creepy. Λένε, άλλωστε, πως οι Αποκριές είναι γιορτή του διαβόλου και γι αυτό πολλές μεταμφιέσεις ίσως είναι λίγο πιο naughty και dark. Βέβαια, σίγουρα θα έχει παίζει ρόλο και το ”It” του Stephen King που οι αποκριάτικοι κλόουν δεν με κάνουν να γελώ.. Να, λοιπόν, μια ευκαιρία να δείτε scarry ταινίες, πολλές από τις οποίες έχουν αποτελέσει έμπνευση για μερικά από τα πλέον καθιερωμένα αποκριάτικα κοστούμια. Μερικές επιλογές μας:
It(1990) ,
Scream (1996),
Halloween (1978),
Παρασκευή και 13 (1980),
Δράκουλας (1992) και
Addams Family (1991).
Ίσως μετά να μην βλέπετε πια με τόση αθωότητα την μάσκα του Scream..
+1) Γιορτάστε τα Κούλουμα!!
Επειδή δεν πρόκειται για ένα απλό ΣΚ, αλλά για ένα εορταστικό τριήμερο, σας παρουσιάζουμε κάποιες επιλογές ενόψει Καθαράς Δευτέρας!
Η πρώτη πρόταση είναι Καθαρά Δευτέρα στο Λόφο Φιλοπάππου.  Μπορείτε να πάρετε οικογένεια, φίλους, παιδιά και φυσικά τον χαρταετό σας και να γιορτάσετε τα παραδοσιακά κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα σε μια μεγάλη γιορτή με πολύ μουσική και χορό. Μια ακόμα επιλογή είναι να κάνετε Κούλουμα στο ΚΠΙΣΝ.  Το ΚΠΙΣΝ μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί τα Κούλουμα, σε ένα παραδοσιακό γλέντι με νηστίσιμους μεζέδες και φυσικά, το καθιερωμένο πέταγμα του αετού. Για εσάς όμως που δεν έχετε μαζί σας χαρταετό, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Στα Νότια Μονοπάτια θα διοργανωθεί εργαστήρι (11.00-13.00), υπό την καθοδήγηση διακοσμητή, όπου θα έχετε την ευκαιρία να κατασκευάσετε τον δικό σας χαρταετό. Κ. Δευτέρα 27/2 –  11.00 Ξέφωτο, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Ό,τι κι αν αποφασίσετε τελικά να κάνετε, η ομάδα του Frapress.gr, σας εύχεται καλό τριήμερο!!!

Σχόλια