Say hello to my… new… friend.

Η ιστορική ταινία του Μπράϊαν Ντε Πάλμα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην μεγάλη οθόνη.

Το crew σιγά σιγά μαζεύεται και μοιάζει εξαιρετικό. Τα αδέρφια Κόεν θα αναλάβουν να γυαλίσουν κάπως το σενάριο, κάτι που έκαναν με μεγάλη επιτυχία στο Bridge of spies του Spielberg και το Unbroken της Τζολί.

σημαδεμένος

Παράλληλα η Universal Pictures τα έσπασε με τον σκηνοθέτη της Antoine Fuqua (Training day), αλλά οι αντικαταστάτες του (αν ισχύουν οι φήμες) δείχνουν καλοί, πιθανότατα καταλληλότεροι. Ο λόγος για τους Ντέιβιντ Μακένζι (Hell or high water) και τον Πίτερ Μπεργκ.

Η αλήθεια είναι ότι σαν fan του Σημαδεμένου του Ντε Πάλμα θα προτιμούσα να ίσχυε η φήμη που ήθελα τον Χιλιανό Πάμπλο Λορέν (Pablo Lorrain) να κάθεται πίσω από την κάμερα, αλλά μάλλον η Universal κλείνει το προαναφερθέν δίδυμο. Ο Λορέν, που προσφάτως σκηνοθέτησε τον Νερούδα και την Τζάκι, δίνει στις ταινίες του μια αμεσότητα και ξέρει πως να γυρίζει καλά σκηνές βίας. Κάτι που μοιάζει, στον δικό μου νου, ιδανικό. Αλλά Μακένζι και Μπεργκ θέλει η Universal.

Στο άλλο μείζον θέμα που έχει η, για την ώρα χωρίς όνομα, ταινία της Universal είναι η κάλυψη του πρωταγωνιστικού ρόλου από κάποιον “άξιο” του υπερβολικά πολύ Al Pacino.

σημαδεμένος

Το δεύτερο remake του “Σημαδεμένου” του 1983 (η original ταινία είναι γυρισμένη το 1932) σημαδεύτηκε από την δυνατή ερμηνεία του Αλ Πατσίνο στον ρόλο του Κουβανού μετανάστη (Τόνι Μοντάνα) που έρχεται στην Αμερική (Μαϊάμι) και καταφέρνει να γίνει ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών των USA.

(Η πρώτη ταινία του ’32 πραγματευόταν την ιστορία ενός ιταλοαμερικάνου γκάνγκστερ, ενώ σε αυτήν την εκδοχή της που θα βγει στα σινεμά το καλοκαίρι του 18 ο πρωταγωνιστής μας θα είναι ένας Μεξικανός μετανάστης που πάει άφραγκος στην Αμερική και κυνηγάει μέσω παρανομιών το Αμερικάνικο Όνειρο).

Τον Μεξικανό μας νταή, λοιπόν, φήμες (το Variaty) λένε ότι θα τον ενσαρκώσει ο Diego Luna (Rogue One A Star Wars Story). Μια αρκετά καλή επιλογή επειδή αρχικά είναι όντως Μεξικανός, συν ότι μοιάζει να είναι έτοιμος να πυροβολήσει κάποιον αν τον ενοχλήσει.

Σημείωση ως Fan της ταινίας των 80s: χαίρομαι πολύ που δεν προσπαθούν να κάνουν κάτι που θα μπορεί να συγκριθεί με το Scarface κάτι που εμάς τους φαν θα μας βοηθήσει να το απολαύσουμε.

Σχόλια