Αν πάντα ήθελες να γευτείς λατινοαμερικάνικο φαγητό (και κυρίως μεξικάνικο)  δες σε αυτό το άρθρο τα 6 κορυφαία εστιατόρια που υπάρχουν στην Αθήνα!

Δεν χρειάζεται να περιμένεις κάποιο ταξίδι στην Λατινική Αμερική για να γευθείς λαχταριστά tacos και πεντανόστιμα burritos! Αρκεί να επισκεφθείς ένα από τα παρακάτω εστιατόρια που αποτελούν, τουλάχιστον κατά την γνώμη μου, τα καλύτερα στο είδος τους!

Επίσης να πω, ότι παρόλο που πράγματι το μεξικάνικο φαγητό είναι καυτερό, όσοι δεν είστε φαν του καυτερού είστε εξίσου ευπρόσδεκτοι (απλά πείτε πριν παραγγείλετε ότι δεν θέλετε καυτερό το φαγητό σας. Solved!)

Bonus: 2 επιπλέον εστιατόρια τα οποία μπορεί να μην είναι μεξικάνικα αλλά μας προσφέρουν μια μικρή γεύση από τον υπόλοιπο ισπανόφωνο κόσμο!

Πριν ξεκινήσουμε το γευστικό μας ταξίδι, πάτα play στο παρακάτω τραγούδι για να μπεις σιγά σιγά κατάλληλο mood.

1.

Taco Bueno

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 84, Χαλάνδρι Τηλ.: 210-6813787

Αποτελεί κατά την γνώμη μου το πιο αυθεντικό μεξικάνικο το οποίο έχω επισκεφθεί. Μπορεί σε κάποιους να πέφτει λίγο μακριά αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο να φάτε στο συγκεκριμένο μαγαζί. Επίσης προτείνω, αν το επισκεφθείτε Σαββατοκύριακο να μεριμνήσετε για κάποια κράτηση για να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε τραπέζι! Όσoν αφορά όσους ζείτε στα ΒΠ, είστε τυχεροί, καθώς το συγκεκριμένο μαγαζί κάνει και delivery!

Η διακόσμηση είναι εξαιρετική και ειδικά το χειμώνα, το τζάκι δημιουργεί μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Η μουσική σίγουρα σε ταξιδεύει σε κόσμους μακρινούς σε συνδυασμό με τα κρεμασμένα αντικείμενα και φωτογραφίες που βρίσκονται στους τοίχους. Για τους καλοκαιρινούς μήνες η  αυλή τους είναι ιδανική για χαλαρό ποτό και κρύα margarita το βραδάκι!

Το μενού αποτελείται από αυθεντικά μεξικάνικα πιάτα και όλα είναι άκρως απολαυστικά!

Προτεινόμενο πιάτο: Fajitas

2.

Amigos

Διεύθυνση: Γλυφάδα, Κύπρου 65      Tηλ :210 89 83 167

Νέα Σμύρνη, Μ. Αλεξάνδρου 70     Tηλ :210 93 32 220

Η αγαπημένη αλυσίδα μεξικάνικων εστιατορίων «Amigos» δεν αφήνει παραπονεμένους τους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων που θέλουν μεξικάνικο φαγητό!

Χαρούμενη ατμόσφαιρα, ανεβαστικοί ρυθμοί (γίνονται και λάτιν πάρτι!) σε ένα μέρος γεμάτο χρώμα, μουσική και φυσικά πολύ νόστιμο φαγητό! Η ποικιλία των πιάτων είναι μεγάλη όπως επίσης και η ποικιλία στα ποτά που προσφέρουν!

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόσβαση στα συγκεκριμένα μαγαζιά είναι πολύ εύκολη!

Προτεινόμενο πιάτο:  street tacos

3.

Los Loros

Διεύθυνση: Ξενοφώντος 14 και Νίκης, Αθήνα (Σύνταγμα) Τηλ: 21 0324 3232

Το ολοκαίνουργιο μαγαζί με λατινοαμερικάνικο street food είναι γεγονός! Ακριβώς στο κέντρο της Αθήνας , το “Los Loros” μας φέρνει λίγο πιο κοντά στην μακρινή Κολομβία και Βενεζουέλα με ένα γευστικό και μουσικό ταξίδι που πραγματικά ενθουσιάζει!

Καμία σχέση με το συνηθισμένο μεξικάνικο φαγητό, το συγκεκριμένο μαγαζί μας συστήνει νέες γεύσεις όπως: empanadas και arepas  (και bunuelos για επιδόρπιο)!

Σίγουρα θα εκπλαγείς από τις προσιτές τιμές και τα χορταστικά γεύματα που μεταξύ άλλων είναι και gluten free! Τι άλλο να ζητήσεις;

Προτεινόμενο πιάτο: arepa pabellon (πίτα καλαμποκάλευρου σαν της φωτογραφίας, γεμισμένη με:  τυρί, mechada- δηλαδή μοσχαρίσιο κρέας με σάλτσα ντομάτας, μαύρα φασόλια, και platain-κάτι σαν αλμυρή μπανάνα) μπορεί να ακούγεται περίεργο άλλα είναι γευστικότατο!

4.

ANCHO

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη και Γρηγορίου Γυφτόπουλου 9, Χαλάνδρι

Ένα ακόμα αγαπητό street spot στην περιοχή του Χαλανδρίου μας μεταφέρει στους δρόμους του Μεξικού με τα λαχταριστά εδέσματα του. Μιας και είναι γνωστό στέκι, σχεδόν πάντα θα το βρεις γεμάτο τις βραδινές ώρες! Άλλα μην πτοείσαι! Πάρε ένα burrito (ή ότι άλλο σου ανοίξει την όρεξη)  στο χέρι και κάνε μια βόλτα στην πλατεία! Πέρα από τα all time classics tacos  και burritos αξίζει να δοκιμάσεις τις quesadilles του! Επιπλέον, προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία ορεκτικών αλλά και ποτών και αρκετά προσιτές τιμές!

5.

Rincon mexicano

Διεύθυνση: Δημητρακοπούλου 5, Αθήνα (Κουκάκι)

Ακόμη ένα  μαγαζί με μεξικάνικη αύρα μας περιμένει κοντά στο κέντρο της Αθήνας για να βάλει λίγο χρώμα στην ζωή μας! Σε ένα μικρό, οικογενειακό και φιλόξενο μαγαζί περιμένει η Mεξικανή Inez για να μαγειρέψει απολαυστικά πιάτα από την ιδιαίτερη πατρίδα της! Γνήσιο και αυθεντικό όπως η μεξικάνικη κουλτούρα!

6.

Dos hermanos

Διεύθυνση: Κυριαζή 24, Κηφισιά

Τηλ:21 0808 7906

Αν προτιμάτε κάτι πιο εκλεπτυσμένο το “Dos Hermanos” είναι σίγουρα το εστιατόριο που θα λατρέψετε! Πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά μεξικάνικα σε όλη την Αθήνα! Σίγουρα τα προσεγμένα πιάτα του και cooctail του θα σας ανταμείψουν!

Ό,τι και να διαλέξετε σας εγγυώμαι πως θα σας ενθουσιάσει!

7.

Paella Barcelona

  • Διεύθυνση: Βρυάξιδος 24, Αθήνα (Παγκράτι)
  • Ναι, το ξέρω ότι δεν είναι Λατινοαμερικάνικο εστιατόριο αλλα δεν γινόταν να αφήσουμε απ’ έξω την ισπανική Paella! Πιο συγκεκριμένα, θα βρεις την καλύτερη Paella της Barcelona στο Παγκράτι! Εκτός από paella προσφέρονται pinchos (δηλαδή ψωμάκια με τυρί ή ζαμπόν που τρώνε ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό του ποτού τους οι Ισπανοί) και εξαιρετική σανγκρία!Προτείνουμε: paella με κοτόπουλο και για επιδόρπιο crema catalana (φανταστείτε το σαν μια creme brulee)

Τι περιμένεις λοιπόν; Βγες έξω, ανακάλυψε καινούριες γωνιές της Αθήνας και ταξίδεψε σε μαγευτικούς νέους κόσμους γεμάτους salsa, merengue, samba και πολύ νόστιμο φαγητό που θα σε «στείλουν» σε άλλη ήπειρο!

Red Velvet Cake: Τα καλύτερα στην Αθήνα

 

Σχόλια