Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας ανακαινίζεται και τα αποτελέσματα είναι πέρα από κάθε προσδοκία…

Όλα ξεκίνησαν δεκαεπτά χρόνια πριν όταν αποφασίστηκε πως ήρθε η ώρα για αλλαγές. Αλλαγές που θα επιφέρουν ζωντάνια σε όσα ο χρόνος ξεθώριασε στο πέρασμα του. Εκείνες οι αλλαγές που θα την βοηθήσουν να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σημερινής εποχής.
Ο Bruno Gaudin και Virginie Βrégal είναι οι αρχιτέκτονες που ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας ένα τόσο μεγάλο έργο, ένα έργο διάρκειας. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 2011 με την «Salle labrouste» να προηγείται τα των αλλαγών και μέχρι το 2020 υπολογίζεται να έχουν παραδοθεί και άλλα κομμάτια του οικοδομήματος.
Ένας άτερμονος αγώνας, μια συμμαχία της ιστορίας, της τεχνικής και της αρχιτεκτονικής προκειμένου να προσδώσουν το ύφος και τον χαρακτήρα που αρμόζει σε ένα τόσο σπουδαίο οικοδόμημα, τόσο στους καιρούς μας και το πέρασμα αυτών όσο και στις καιρικές συνθήκες που το ίδιο ορθώνεται.
Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση όσο το δυνατόν πιο εύκολα σε όλα τα μέρη και τις συλλογές που επιθυμούν χωρίς να υπάρχει η παραμικρή δυσκολία, αφού οι σκάλες και οι ανελκυστήρες  θα κάνουν την πρόσβαση απίστευτα εύκολη σε οποιοδήποτε σημείο.
Ιστορικη αναδρομη:

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας βρίσκεται στο Παρίσι και ιδρύθηκε το 1368. Αποτελεί την πρώτη ελεύθερη δημόσια βιβλιοθήκη από το 1793. Ο χώρος αποτελείται από ειδικά διαμορφωμένους ορόφους προκειμένου να φιλοξενεί και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των εκατοντάδων επισκεπτών της.
Η αξία της ίδιας;
Tεράστια αφού η ίδια δεν φυλάσσει μονάχα τεκμήρια, μα και χιλιάδες ελληνικά χειρόγραφα όπως και όλη την εκδοτική παραγωγή της Γαλλίας. Το προσωπικό που απασχολεί για την ομαλή λειτουργία της κυμαίνεται στους 2.417 ανθρώπους.
Ας κάνουμε μια μικρή βόλτα στον καινούριο χώρο…

Σχόλια