Το Noble Silence Greece #2, ήρθε καρφωτό από Γαλλία στο six d.o.g.s την περασμένη Πέμπτη και όλα δείχνουν πως πρόκειται για θεσμό που θα εδραιωθεί στον ελληνικό συναυλιακό χώρο!

Φωτογραφίες: Βασίλης Ζακκας

Δεκάτη έκτη του Φλεβάρη. Τυχαίνει να είναι Τσικνοπέμπτη. Το βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας, συναντούσες ανθρώπους που με το ζόρι περπατούσαν, είτε επειδή παράφαγαν, είτε επειδή το “έτσουξαν” λιγάκι παραπάνω. Σε αντίθεση με τον καθαρά ελληνικό χαρακτήρα της ημέρας, ο αέρας στο στενό της Αβραμιώτου δε μύριζε κάρβουνο και ψητό κρέας. Ο χώρος του six d.o.g.s ήταν βαμμένος στα χρώματα των “τρικολόρε” και ένα άρωμα Γαλλίας κυριαρχούσε στο χώρο. Ο λόγος για όλα αυτά, το δεύτερο Noble Silence Greece, το οποίο, μετά τη πρώτη του εμφάνιση τον περασμένο Δεκέμβρη, επέστρεψε με μεγαλύτερο line-up και περισσότερη όρεξη για beatmaking επί σκηνής!

H αρχή του Noble Silence ήρθε λίγο μετά τις 10, όταν ο δικός μας Kill Emil ανέβηκε στη σκηνή και, αφού μας καλωσόρισε με ένα τεράστιο χαμόγελο, ξεκίνησε αμέσως να ζεσταίνει τα αυτιά μας χτυπώντας ρυθμικά τα pads στο MPC του. Παρόλο που είναι ο πρώτος που ανεβαίνει στη σκηνή, δεν στερείται έντασης και ενέργειας, γεγονός εύκολα αντιληπτό από το διαρκές κοπάνημα του πάνω στο ρυθμό!

noble silence greece 2 kill emil

Kill (Emil) those pads!

Συνέχεια στη βραδιά δίνει ο Moderator, ο οποίος μέσα σε όλο το σετ του κάνει κάποιους εξαιρετικά ενδιαφέροντες πειραματισμούς με το pitch των sample που χρησιμοποιεί. Την μίνι έκπληξη της βραδιάς, ωστόσο, κάνουν οι Twinsanity, οι οποίοι εμφανίζονται από το πουθενά στο stage και “καβαλάνε” τα beats του Moderator, ανεβάζοντας έτσι την ήδη καλή διάθεση του κοινού!

noble silence 2 moderator twinsanity

Moderator X Twinsanity

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η μπάλα άλλαξε γήπεδο, καθώς είχε έρθει η σειρά των Γάλλων να μας αναλάβουν! Τη σκυτάλη παίρνει ο Mounika, ακολουθώντας μία άλλη τροχιά δημιουργίας. Συνθέτει ατμοσφαιρικές μελωδίες, συνοδευόμενες από γαλλόφωνες φράσεις περασμένων δεκαετιών. Όλα αυτά δημιούργησαν ένα set, που ξεκίνησε με ένα παριζιάνικο ηχόχρωμα και κορυφώθηκε με funky ήχους και παιχνιδιάρικες μπασογραμμές.

noble silence 2 mounika

Mounika. the beatmaker getting the job done

Ένα μικρό διάλειμμα από τον ήχο των samplers, που είχαμε συνηθίσει μέχρι εκείνη την ώρα, μας πρόσφερε η γλυκύτατη Maïcee, η οποία ανέβηκε στη σκηνή λίγο πριν το ρολόι δείξει 12. “Είναι η πρώτη μου εμφάνιση εκτός Γαλλίας σήμερα, οπότε είμαι λίγο αγχωμένη” μας είπε, αλλά μάλλον το δυνατό χειροκρότημα που εισέπραξε τη βοήθησε να ξεπεράσει το άγχος της, αφού προς τα εμάς δε βγήκε κανένα τέτοιο συναίσθημα! Με αρκετό υλικό από το επερχόμενο της EP, η Γαλλίδα MC έδειξε πως διαθέτει ένα δουλεμένο flow και μία καταπληκτική φωνή. Keep an eye on her!

noble silence greece 2 maicee

Maïcee on the M.I.C

Και μετά το νέο αίμα, ήρθε η ώρα να αναλάβουν τα έμπειρα χέρια του ProleteR! Με τους ήχους να παίρνουν μία εντονότερη στροφή προς το hip hop, και με μερικά “σφηνάκια” υπέρ-χορευτικών ρεμίξ γνωστών jazz κομματιών (Minnie the Moocher κανείς;), το κοινό χόρευε λες και το Noble Silence είχε μόλις αρχίσει!

noble silence greece 2 proleter

ProleteR is cooking some magic for us!

Πριν καλά-καλά συνέλθουμε από τα χορευτικά vibes του ProleteR, το δίδυμο των Ours Samplus αναλαμβάνει τα ηνία της βραδιάς. Το hip hop στοιχείο ήτανε πάλι αρκετά έντονο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματός τους, αν και κινήθηκαν σε ελαφρώς πιο ήπιους ρυθμούς. Για το κλείσιμο του set τους επιφύλασσαν ένα γύρισμα σε ηλεκτρονικούς ήχους, φορτωμένους με εφέ (τα οποία προφανώς ρυθμιζόντουσαν εκείνη τη στιγμή). Εντυπωσιακή και πολύ ομαλή μετάβαση ανάμεσα σε αυτά τα δύο είδη από τους δύο Γάλλους…

noble silence greece 2 ours samplous

Ours Samplus/Our Pleasure

Η ώρα σχεδόν 2 και ο Architect ρυθμίζει τα πικάπ του, ενώ δίπλα του ο Befour είναι πανέτοιμος να τον ακολουθήσει ρυθμίζοντας κατάλληλα τα visuals. O “Αρχιτέκτονας” κερδίζει τον κόσμο της Αθήνας από το πρώτο λεπτό, αφού εκτός από sample-αρισμένους ελληνόφωνους χαιρετισμούς (καλημέρα, καλησπέρα), επιλέγει για πρώτο του κομμάτι το “Walking in Athensτου Σταύρου Ξαρχάκου, φυσικά ελαφρώς… πειραγμένο από τον ίδιο!

Ακολούθησε μία ώρα με την πιο τρελή μίξη hip hop, electro-swing, trip hop, και drum ‘n’ bass που έχω ακούσει ποτέ μου! Ο Architect πήρε τον πλήρη έλεγχο του κοινού με αριστοτεχνικές μίξεις και scratch κι ο Befour φρόντιζε το eye-candy της υπόθεσης, κρατώντας τα visuals σε απόλυτο συγχρονισμό με τη μουσική! Καταπληκτικό τέλος για μία μοναδική βραδιά!

noble silence greece 2 architect befour

The Architect in sync with Befour

Βέβαια η αυλαία του Noble Silence δεν είχε πέσει ακόμα. Ο guest της βραδιάς Kognitiff ανέλαβε να διασκεδάσει με dj set όσους είχαν όρεξη και δύναμη να μείνουν στο six d.o.g.s μετά τις 3 τα ξημερώματα. Εγώ δυστυχώς δεν άντεξα και αποχώρησα. Άτιμα κοψίδια της Τσικνοπέμπτης, μου κάτσατε βαριά…

Α! Και εννοείται πως περιμένουμε Noble Silence Greece #3 έτσι!

more photos

Σχόλια