Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, η ενέργεια μας τώρα που η εξεταστική βαίνει προς το τέλος της είναι ανεβασμένη στα ύψη. Αυτό το Σαββατοκύριακο προβλέπεται ενδιαφέρον. Η γιορτή των ερωτευμένων πλησιάζει. Ένας χιουμοριστικός οδηγός με προτάσεις για singles και ερωτευμένους!

 

Προτάσεις για singles (Mέσα ή έξω;)

Για όσους προτιμήσουν να μείνουν σπίτι…

Ξέρουμε ότι ακούγεται κοινότοπο αλλά μία καλή ταινία μπορεί να συντροφέψει ευχάριστα τις μοναχικές βραδιές σας. Το «Δείπνο των Ηλιθίων»( Diner des cons) αποτελεί μία κλασική γαλλική κωμωδία και ο τίτλος περιγράφει ακριβώς την πλοκή της ταινίας.

Σαββατοκύριακο

Εναλλακτικά, το «Project X» αποτελεί μία καλή περίπτωση κωμωδίας με βασικό θέμα την διοργάνωση του τέλειου πάρτι που τελικά… δεν «πήγε καλά».  Η συγκεκριμένη ταινία είναι ανάλαφρη και ευχάριστη και… ποιος ξέρει;  Mπορεί να αλλάξετε γνώμη στην πορεία της βραδιάς και να αποφασίσετε τελικά να δοκιμάσετε την τύχη σας έξω.

Σαββατοκύριακο

Μία ακόμα διασκεδαστική επιλογή είναι να μαζευτείτε με την παρέα σας σπίτι και να κάνετε ένα μαραθώνιο κάποιας κλασικής τριλογίας ( π. χ Lord of the Rings, Star Wars κτλ. ) συνδυαστικά με drinking games. Διαλέξτε σε ποια επαναλαμβανόμενη λέξη/φράση/κίνηση θα υποχρεούστε να πιείτε σφηνάκι! Καλή επιτυχία!

Για όσους αποφασίσουν να βγουν έξω…

Εδώ οι επιλογές μας είναι περισσότερες. Οι προτάσεις μας αφορούν τη Θεσσαλονίκη μιας και είμαστε και οι δύο φοιτήτριες εδώ.

Μπορείτε να αρχίσετε με ένα χαλαρό τσίπουρο σε ένα από τα πιο γουστόζικα μαγαζιά στα Λαδάδικα. Το Κουρμπέτι είναι μία πολύ καλή και οικονομική επιλογή ενώ συνδυάζει ωραία μουσική( κατά βάση ρεμπέτικα) , χαλαρό κλίμα. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τη ρακή του μαζί με τα εξαιρετικά μεζεδάκια.

Σαββατοκύριακο

Στη συνέχεια με την προαπαιτούμενη διάθεση, το Στέρεο στη Βενιζέλου αποτελεί ένα εναλλακτικό και σχετικά καινούριο χώρο στην πόλη. Η μουσική του είναι κατά βάση χορευτική με κάποια disco στοιχεία. Είναι ένα μαγαζί που ανάλογα με την ώρα, το χαλαρό ποτό σας μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ξέφρενο πάρτι!

Σαββατοκύριακο

Από την άλλη πλευρά , το Mικρού μήκους  είναι ένα ακόμα εναλλακτικό μπαράκι της πόλης στην περιοχή της Ροτόντας. Το ενδιαφέρον στο Mικρού μήκους είναι η φιλική του ατμόσφαιρα και το γεγονός ότι μπορείς να πιείς και μόνος σου το ποτό σου στο μπαρ. Κατά πάσα πιθανότητα θα πιάσεις φιλίες με το αφεντικό ή τον dj και μετά θα ακολουθήσουν σφηνάκια. Είναι το πρώτο μαγαζί που ανακαλύψαμε στην πόλη και έχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας!

Σαββατοκύριακο

Προτάσεις για ερωτευμένους (Μέσα ή έξω;)

Για όσους προτιμήσουν να μείνουν σπίτι…

Το Σαββατοκύριακο είναι μία καλή ευκαιρία για να πειραματιστείτε με τις δημιουργικές πτυχές της μαγειρικής ή και της ζαχαροπλαστικής. Μπορείτε να δοκιμάσετε πρωτότυπες συνταγές, όπως για παράδειγμα τορτίγια με λαχανικά της επιλογής σας συνδυασμένες με διαφόρων ειδών αλλαντικά για όλα τα γούστα. Για τους πιο επιδέξιους, προτείνουμε μαγειρικούς πειραματισμούς με θαλασσινά και πολύχρωμες σαλάτες. Και για όσους αγαπάνε τη σοκολάτα, ένα τέλειο δώρο για το άλλο σας μισό είναι το chocolate fountain και μερικές φράουλες.

Σαββατοκύριακο

Μια εναλλακτική επιλογή ταινίας με αρκετά συμβολικό χαρακτήρα είναι το «Im a cyborg, but thats okay». Πρόκειται για μία κορεάτικη παραγωγή και η ιστορία διαδραματίζεται μέσα σε ένα ψυχιατρείο όπου δύο ιδιόρρυθμες προσωπικότητες συναντιούνται και ο ένας αποκτάει ρόλο στην παρανοϊκή ιστορία του άλλου. Ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες το ρομαντικό στοιχείο είναι δοσμένο με τον δικό του τρόπο.

Σαββατοκύριακο

Και για λάτρεις του Tarantino σε συνδυασμό με το κλίμα των ημερών, το True Romance είναι μία αλλόκοτη ιστορία με ένταση, αίμα και ανατροπές,  που προβάλλει την οπτική του σκηνοθέτη στον έρωτα.

Σαββατοκύριακο

Για όσους αποφασίσουν να βγουν έξω…

Σε εσάς που καταπιέζεστε από την πολυκοσμία, που συναντάς στο κέντρο τα σαββατοκύριακα, προτείνουμε ανεπιφύλαχτα το Miss Blanche. Ένα cult μπαράκι στη Στρατηγού Καλλάρη, κοντά στο Λευκό Πύργο. Το ζεστό κλίμα, το φιλικό προσωπικό και η διακόσμηση που θυμίζει ευρωπαϊκό καφέ, πιθανότατα θα σας ωθήσουν να το κάνετε στέκι. Επίσης αξίζει να δοκιμάσετε τα κοκτέιλ του, που είναι πολύ ιδιαίτερα και σε λογικές τιμές.

Αν πάλι προτιμάτε κάτι για φαγητό το Τσιζ Μπιζ, έξω από το Μπιτ Μπαζάρ, είναι ένα μεζεδοπωλείο με ιδιαίτερες γεύσεις. Έχει ωραίο τσίπουρο και είναι από τα λίγα μαγαζιά στην Θεσσαλονίκη, που διαθέτει μεζεδάκια τύπου tapas. Τα χαρούμενα χρώματα και η διακόσμηση θα σας κάνουν να θέλετε να καθίσετε ώρες!

Σαββατοκύριακο

Και για μία διήμερη εξόρμηση κοντά στην πόλη, τα Λουτρά Πόζαρ απέχουν μόλις μία ώρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι ιδανικό μέρος για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε, απολαμβάνοντας το φυσικό τοπίο και φυσικά τα Λουτρά! Είναι οικονομικός και εύκολα προσβάσιμος προορισμός. Βγάλτε λοιπόν το ταίρι σας από την ρουτίνα της καθημερινότητας, διοργανώνοντας ένα ταξιδάκι έκπληξη. Σίγουρα θα σας ανανεώσει!

Σαββατοκύριακο

Ότι και να επιλέξετε να κάνετε, αυτό το Σαββατοκύριακο ευχόμαστε να είναι υπέροχο. Στην τελική, ήρθε επιτέλους το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ! Απολαύστε το..

Σχόλια