Δύο χρόνια μετά την sold out εμφάνιση τους στην Αθήνα, οι Blues Pills επανέρχονται για ένα ακόμα αξέχαστο live.

Οι Blues Pills είναι μια vintage rock μπάντα που δημιουργήθηκε στο Έρεμπρο το 2011. Ξεκίνησε απο τα δύο ετεροθαλή αδέρφια τον Zack Anderson και τον Cory Berry. Πρώην μέλη των Radio Moscow (άλλη μεγάλη αγάπη).  Σ’ ένα ταξίδι τους στην Αϊόβα συνάντησαν την τραγουδίστρια Elin Larsson και άρχισαν να ηχογραφούν. Μετά από περιοδεία τους  στην Ισπανία και τη Γαλλία γνωρίζουν τον 16χρονο τότε Dorian Sorriaux.

Το 2014 ηχογραφούν το πρώτο τους άλμπουμ. Μετά την ηχογράφηση, ο Cory Berry αποφασίζει ν’ αποχωρήσει και τη θέση του παίρνει ο André Kvarnström. Το όνομα τους το πήραν από το blog ενός φίλου τους, του Jens Heide. Το ονόμαζε Blues Pillz και έγραφε για την underground σκηνή του ’60 και του ’70.

Οι μουσικές τους επιρροές προέρχονται από την underground σκηνή του psychedelic rock. Μερικές από αυτές είναι η Janis Joplin, o Jimi  Hendrix, οι Beatles αλλά και οι Black Sabbath. Χαρακτηρίζονται από δυνατά κιθαριστικά riffs και σόλο σε συνδυασμό με την εκρηκτική φωνή της Elin Larsson. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργεί ένα μοναδικό blues rock ήχο.Blues PillsΤώρα όσον αφορά τη δική μου εμπειρία με τους Blues Pills.
Ήταν ένα απ’ αυτά τα βράδια που κάθεσαι σπίτι και δεν θες να κάνεις τίποτα. Είχαμε ανοίξει συζήτηση για το «Κασετόφωνο» με ένα φίλο και υπήρχαν διαφωνίες όπως πάντα. Υποστήριζα την ιδέα των θεματικών λιστών με βάση τη διάθεση ενώ αυτός έλεγε ότι απλώς βαριέμαι ν’ αποφασίσω και να βάλω μουσική μόνη μου. Τυχαία όμως πέφτει στα μάτια μας η λίστα «Motorcycle Blues» και λέμε γιατί όχι.

Στην αρχή παίζει το Golden Town από Brutus και δεύτερο μπαίνει το Devil Man από Blues Pills. Ξεκίνησε με μια κραυγή της Elin Larsson, ήταν έρωτας από την πρώτη φορά, ήχησε στ’ αυτιά μου σαν κρύσταλλος. Ήταν τόσο καθαρό και ταυτόχρονα τόσο δυναμικό αυτό που άκουγα. Τελικά έχει γίνει η αγαπημένη του λίστα…

http://www.kasetophono.com/2015/02/motorcycle-blues.html

 



 

Επηρεασμένη λοιπόν από μικρό παιδί, βασικά από τον μπαμπά μου, με αυτό το είδος μουσικής, λάτρεψα τους Blues Pills. Ο ήχος τους πέρα από psychedelic rock έχει κάτι ξεχωριστό και μοναδικό που κάνει τον κόσμο του σήμερα ν’ αγαπάει τη μουσική του τότε. Είναι σπάνιες οι φορές που το μουσικό κοινό αγαπά και παθιάζεται τόσο γρήγορα με μια καινούργια μπάντα, η οποία αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

 

Blues Pills

 

Το νέο μάλιστα μέλος της μπάντας ο ντράμερ André Kvarnström δήλωσε σε συνέντευξη του απόλυτα ικανοποιημένος από την ηχογράφηση του τελευταίου τους άλμπουμ. Στη συνέντευξη δηλώνει :

«Νιώθω πως γράψαμε ένα πολύ καλό άλμπουμ και σίγουρα όλοι μας εξελιχτήκαμε και γίναμε καλύτεροι συνθέτες και καλύτεροι στο πώς χειριζόμαστε τα όργανά μας για να δημιουργούμε ήχους που να ταιριάζουν στα τραγούδια. Μαζί με τα blues στοιχεία αυτήν τη φορά υπάρχουν και αρκετές soul αναφορές στο “Lady In Gold”. Προσωπικά, ήρθα σε μεγαλύτερη επαφή με τη soul μουσική κατά τη διαδικασία ηχογράφησης αυτού του δίσκου. Ξέρω, φυσικά, πως ο τρόπος που η Elin τραγουδά έχει επηρεαστεί από τραγουδιστές της soul όπως η Aretha Franklin, ο Otis Redding και όλες αυτές τις σπουδαίες φωνές των ’60s και ’70s».

Blues Pills

Έρχονται στις 11 Μαρτίου στο Piraeus 117 Academy για να μας παρουσιάσουν το νέο τους άλμπουμ “Lady in Gold” με ανανεωμένο και λίγο διαφορετικό ήχο και groove απ’ αυτό που μας έχουν συνηθίσει. Be there!

https://www.facebook.com/events/1197973596948143/

Blues Pills

 



Σχόλια