Το άγχος μπορεί να καταστρέψει την ζωή μας. Είναι ο χειρότερος σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα…

Το άγχος κατέχει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μου. Από τότε που με θυμάμαι αγχωνόμουν για τα πάντα. ‘Eτρεμα, ένας κρύος ιδρώτας με έλουζε από το σχολείο ακόμα μέχρι σήμερα, από τα μαθήματα μέχρι και το πιο ασήμαντο πράγμα, για τα μελλούμενα. Κάτι το οποίο με αδικούσε συνεχώς διότι είχα αποτύχει σε εξετάσεις, έτρεμα γιατί ένιωθα ότι θα έρθει η συντέλεια του κόσμου χωρίς να αναζητώ το γιατί ενώ προσπαθούσα πάντα για το καλύτερο, νόμιζα συνεχώς πως θα αποτύχω και όλα θα μου πάνε στραβά.

              Dear stress lets broke up

Μέχρι που έφτασα στο πανεπιστήμιο και είπα στον εαυτό μου πως πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση, πρέπει να κάνω αλλαγή στην σελίδα γιατί αυτό δεν θα με βοηθήσει να εξελιχθώ αλλά συνεχώς θα πηγαίνω πίσω.

Για να καταφέρω να αποφύγω αυτόν τον εχθρό αναζήτησα κάποια tips, τα οποία και ακολουθώ, ακόμα και τώρα, και έχω να πω πως με βοήθησαν στο έπακρον να αντιμετωπίσω το άγχος. 

1.Πιες χαμομήλι

Το χαμομήλι έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και βοηθά στο ύπνο. Αν πέρασες μια δύσκολη μέρα και δεν μπορείς να ηρεμήσεις, φτιάξε μια μεγάλη κούπα χαμομήλι και πρόσθεσε λίγο μέλι.

life is a cup of tea, its all how to make it

2.Πες όχι στον καφέ

Περιόρισε την κατανάλωση του καφέ. Μπορεί να δημιουργήσει νεύρα και απότομες αλλαγές στη διάθεση.

Καφες not found: Μια καθημερινη ιστορια τρομου που εχει συμβει σε ολους μας

3. Απόφυγε τις επεξεργασμένες τροφές

Οι επεξεργασμένες τροφές προκαλούν στρες στο πεπτικό σύστημα. Συμπεριέλαβε σε αυτή τη λίστα τα τεχνητά γλυκαντικά, τα αναψυκτικά, τα τηγανιτά, το fast food, τη ζάχαρη, τα προϊόντα που περιέχουν άσπρο αλεύρι και τα συντηρητικά.

             food for thought

4.Φάε τζίντζερ

Την επόμενη φορά που θα νιώθεις στρεσαρισμένη ή κουρασμένη από το άγχος ψάξε για λίγο τζίντζερ. Είναι σίγουρο πως θα σε ανεβάσει.

5. Ύπνος

Αυτό είναι το αγαπημένο μου tip. Ο ύπνος είναι ότι πιο ευεργετικό για το άγχος, σε χαλαρώνει, σε ξεκουράζει,  σε ηρεμεί και οργανώνει την σκέψη σου, όσο αστείο και αν  ακούγεται.

υπνος: Κοιμασαι οσο πρεπει;

6.Απλά ανάπνευσε

Αυτό το tip μπορεί να εφαρμοστεί παντού. Είτε είσαι κολλημένη στην κίνηση, είτε έχεις ένα πολύ μεγάλο project, οι βαθιές αναπνοές σε βοηθούν να ηρεμήσεις εκείνη τη στιγμή. Μερικές φορές το να φαντάζεσαι ότι εκπνέεις το στρες μπορεί να σε βοηθήσει.

7.Βγες από την πρίζα

Εννοούμε το κινητό, το ipod, το ipad, το laptop, ακόμα και την τηλεόραση. Αυτές οι συσκευές σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι συνέχεια στην πρίζα, και να αντιδράς συνεχώς σε μηνύματα που λαμβάνεις. Κάνε ένα διάλειμμα από όλες αυτές τις συσκευές έστω και για 30 λεπτά τη μέρα.

8. Κινήσου

Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, αφού η άσκηση είναι το αντίθετο της ηρεμίας, αλλά η άσκηση σε βοηθά να κοιμηθείς καλύτερα και πιο ήρεμα το βράδυ. Ακόμα και μερικές διατάσεις πριν ξαπλώσεις μπορούν να σε βοηθήσουν να κοιμηθείς πιο γρήγορα και πιο ήρεμα.

Γυμναστικη στο σπιτι: Τα καλυτερα βιντεο και συμβουλες!

9.Να έχετε χαρούμενες παρέες

Ένα χαλασμένο αυγό είναι αρκετό για να καταστρέψει ένα ολόκληρο καλάθι με αυγά! Ακόμα κι αν είστε το πιο θετικά σκεπτόμενο άτομο, η παρέα με ένα… αρνητικό άτομο, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης σας προς το χειρότερο. Επιλέξτε τους φίλους σας προσεκτικά. Και αφιερώστε όλο και περισσότερο χρόνο σε άτομα που σκέφτονται θετικά και αισιόδοξα . Το πιο σημαντικό όμως σας ΑΚΟΥΝΕ.

 

Σχόλια