Τα καλλιτεχνικά έργα 10 + 1 διαβόητων serial killers!

 Οι serial killers είναι γνωστοί για τα αποτρόπαια εγκλήματα και τη σύγχυση που έχουν προκαλέσει  στο κοινωνικό σύνολο. Ωστόσο, η ανάγκη του ανθρώπου για δημιουργικότητα και έκφραση μας έχει προσφέρει έργα με τα οποία μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τους δαίμονες που βρίσκονται στο υποσυνείδητο των δολοφόνων.

1.Charles Manson (1934-)

Θα ήταν…έγκλημα (μην κλείσετε το άρθρο πλιζ) να μην ξεκινήσω με έναν από τους δημοφιλέστερους εγκληματίες και σύμβολο της pop κουλτούρας για πολλούς, τον Charles Manson. Παρότι δεν σκότωσε ο ίδιος κάποιον, ήταν ηγέτης της σατανιστικής-hippie αίρεσης “Manson Family” και οργάνωσε τη δολοφονία 7 ανθρώπων το 1969, μεταξύ των οποίων βρισκόταν η ηθοποιός Sarah Tate που ήταν έγκυος. Οι πολύχρωμες συνθέσεις στα έργα του είναι μια απεικόνιση της ψύχωσης από την οποία δεν μπορεί να δραπετεύσει.

Αποτέλεσμα εικόνας για charles manson art

 

Ο Manson μάλιστα είναι γνωστό πως ήταν και μουσικός, έχοντας κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο το 1967.

 

 

2.Richard Ramirez (1960-2013)

Αποτέλεσμα εικόνας για richard ramirez

 

Ο Ricardo “Richard” Muñoz Ramírez, ήταν ένας Μεξικανοαμερικάνος κατά συρροήν δολοφόνος, ο οποίος βασάνισε περισσότερα από 25 άτομα. Σκότωσε περίπου  13 άτομα, παραβιάζοντας τα σπίτια τους, παίρνοντας έτσι το ψευδώνυμο “Night Stalker”. Ο Ραμίρεζ ασπάστηκε τον σατανισμό σε μικρή ηλικία από τον ξάδερφό του, ο οποίος είχε γυρίσει από τον πόλεμο του Βιετνάμ. Η λατρεία του σατανισμού φαίνεται ξεκάθαρα μέσω των έργων του.

Ο χαρακτήρας του Ramirez μάλιστα παρουσιάζεται και στον πέμπτο κύκλο της σειράς “American Horror Story”

serial killers

3. John Wayne Gacy (1942-1994)

O John Wayne Gacy, γνωστός και ως “Killer Clown” ήταν ένας βιαστής και serial killer που καταδικάστηκε για βιασμό και τη δολοφονία 33 τουλάχιστον νεαρών αγοριών στο διάστημα 1972-1978. O Gacy εξαπατούσε πρώτα τα θύματά του, και ύστερα τα στραγγάλιζε ενώ 26 από τα αγόρια βρέθηκαν θαμμένα στην αυλή του. O Gacy παρουσιάζεται επίσης στη σειρά “American Horror Story” ενώ επίσης αποτέλεσε επιρροή για το “Αυτό” (1-0) του Stephen King.

Και αν ο δολοφόνος κλοούν δεν είναι αρκετά creepy από μόνος του, ο Gacy αποφάσισε να  ζωγραφίσει το πορτραίτο του alter ego του, του “Pogo”.

Αποτέλεσμα εικόνας για john wayne gacy art

4.Keith Hunter Jesperson (1955-)

serial killers

Γνωστός και ως “Happy Face Killer” λόγω των γραμμάτων που ζωγράφιζε για τον Τύπο και την αστυνομία. ο Keith Jesperson ήταν υπεύθυνος για τον φόνο 8 τουλάχιστον γυναικών στις αρχές του 1990. Ο ίδιος δηλώνει πως έχει σκοτώσει περισσότερα από 130 άτομα, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ισόβια για το υπόλοιπό της ζωής του.

Η ζωγραφιά του Jesperson που απεικονίζει ένα τρομαγμένο βρέφος στη κούνια του μέσα από τα μάτια ενός άρρωστου δολοφόνου είναι τουλάχιστον ανατριχιαστική.

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για keith hunter jesperson art

5.Robin Gecht (1953)

serial killers

Ο Robin Gecht ήταν μέλος της σατανιστικής-εγκληματικής οργάνωσης “Ripper Crew” και ήταν υπεύθυνος για τον φόνο περισσότερων από 18 γυναικών, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας. Ο Gecht μάλιστα, δούλεψε για τον Gacy (Killer Clown) για ένα διάστημα.

Η οργάνωση συνήθιζε να απαγάγει νεαρές συνοδούς από τον δρόμο με ένα βανάκι, τις οποίες πήγαιναν για θυσία στο σπίτι του Gecht. O Gecht διάβαζε τη σατανιστική Βίβλο, την ώρα που τα υπόλοιπα μέλη αφαιρούσαν το ένα στήθος της κοπέλας, βιάζοντας την ανοιχτή πληγή και ύστερα καταβρόχθιζαν το κομμένο μέρος, αφού στο τέλος σκοτώσουν το θύμα με αλλεπάλληλες μαχαιριές.

serial killers

6.Herbert Willian Mullin (1947-)

Αποτέλεσμα εικόνας για herbert mullin

 

Ο Herbert Mullin ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, υπεύθυνος για τη δολοφονία 13 ανθρώπων στη Καλιφόρνια στις αρχές του 1970.

Ο Mullin είχε μια φυσιολογική παιδική ηλικία. Ήταν γιος βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ λέγεται πως ήταν πολύ έξυπνος και συναισθηματικός, αγαπούσε τα σπορ και είχε ψηφιστεί στο σχολείο του ως “ο πιθανότερος να πετύχει στη ζωή του”.

Αργότερα, στα 36 έτη του ο σχιζοφρενής πλέον Mullin θα σκοτώσει 13 ανθρώπους καθώς “ήταν ο μόνος τρόπος για να αποτρέψει και άλλον σεισμό στη Καλιφόρνια”Ο δικαστής θεώρησε πως ο Mullin ήταν ψυχικά υγιής και τον καταδίκασε σε ισόβια  κάθειρξη, με δυνατότητα αποφυλάκισης υπό όρους το 2025.

Serial Killers

7.Henry Lee Lucas (1936-2001)

serial killers

Αν και καταδικάστηκε για τον φόνο 11 ατόμων το 1983, υπολογίζεται πως ο Henry Lucas είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία 600+ ανθρώπων, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει πως έχει σκοτώσει 3000 τρώγοντας πολλούς από αυτούς. Αργότερα, άλλαξε γνώμη λέγοντας πως δεν είναι serial killer παρότι είχε πει πως σκότωνε έναν άνθρωπο κάθε μέρα.

Ο Lucas είχε μαζί του ως συνεργό τον επίσης κατά συρροήν δολοφόνο Ottis Toole, ο οποίος καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο 8 ανθρώπων, υποστηρίζοντας μάλιστα πως είχε σκοτώσει τουλάχιστον 60, και ότι ήταν υπεύθυνος για τον φόνο του 8χρονου Adam Walsh.

Serial Killers

8.John Edward Robinson (1943-)

Αποτέλεσμα εικόνας για john edward robinson

 

Ο John Edward Robinson είναι ένας καταδικασμένος σε ισόβια μανιακός δολοφόνος, απατεώνας, σφετεριστής επιχειρηματίας, απαγωγέας και πλαστογράφος. Κρίθηκε ένοχος για τον φόνο 3 γυναικών, ενώ αργότερα παραδέχτηκε πως είχε σκοτώσει 5 ακόμα γυναίκες. Οι ερευνητές ωστόσο πιστεύουν πως υπάρχουν αρκετές ακόμα που δεν έχουν βρεθεί.

O Robinson μάλιστα, έχει τη “τιμή” να είναι ο πρώτος δολοφόνος του Διαδικτύου, καθώς το 1990 με ψευδώνυμο “Slave Master” γνώριζε γυναίκες στα BDSM chatrooms, τις οποίες αργότερα και δολοφονούσε.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για john edward robinson art

9.Alfred Gaynor (1967-)

serial killers

Ο Alfred Gaynor είναι υπεύθυνος για τον φόνο και τον βιασμό 9 γυναικών στο διάστημα 1995-1998 στο Springfield της Μασαχουσέτης. Ήταν γνωστός για το γεγονός πως έδινε περίεργες στάσεις στα θύματα του ώστε όταν βρεθούν από την αστυνομία να θεωρηθούν σαν ατυχήματα (ασχέτως αν τα είχε στραγγαλίσει προηγουμένως).

Ο Gaynor βρίσκεται σε ισόβια κάθειρξη, και πλέον το έχει ρίξει στη ζωγραφική όπως φαίνεται και από τον πίνακα “Murder Beach”.

serial killers

10.Danny Rolling (1954-2006)

Αποτέλεσμα εικόνας για danny rolling

 

Γνωστός και ως “Gainesville Ripper”, o Danny Rolling δολοφόνησε 5 μαθητές στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα το 1990. Αποκεφάλισε ένα από τα θύματά του και πόζαρε σε φωτογραφίες με τα πτώματα τους, αφού αφαίρεσε το δέρμα και μέλη του σώματος τους, ενώ έστησε μέχρι και τη σκηνή του εγκλήματος βάζοντας τα θύματα σε σκηνικά με σπασμένους καθρέφτες για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του.

Ο Rolling δέχτηκε τη θανατική ποινή από θανατηφόρα ένεση το 2006. Όταν τον ρώτησαν ποια είναι τα τελευταία λόγια του αυτός είπε “Κανένας δεν είναι μεγαλύτερος απο Εσένα Θέε μου” πριν δώσει τις τελευταίες του ανάσες στο θάλαμό του, μπροστά στα μάτια των συγγενικών προσώπων των θυμάτων.

 

serial killers

11.Charles Bronson (πλέον Charles Salvador) (1952-)

Αποτέλεσμα εικόνας για charles bronson prisoner

 

Ο Charles Bronson/Salvador (αληθινό όνομα Michael Peterson) δεν έχει δολοφονήσει κανέναν, ωστόσο αξίζει μια αναφορά γιατί κατάφερε από μικρο-εγκληματίας να καταλήξει να είναι “ο πιο βίαιος φυλακισμένος της Αγγλίας” σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο. Αξίζει να δείτε τη βιογραφική ταινία “Bronson” με πρωταγωνιστή τον Tom Hardy

Ο Bronson θα μπει στη φυλακή αρχικά για μικροκλοπές. Αργότερα, το 1974 θα μπει για 7 χρόνια στο κελί για ένοπλη ληστεία. Μετά από την απελευθέρωσή του θα ξεκινήσει αγώνες με γυμνά χέρια (bare-knuckle fighting) αλλά θα ξαναμπεί σύντομα στη φυλακή. Θα δείρει φύλακες, θα μπει στην απομόνωση και αργότερα θα ελευθερωθεί, μόνο για να ξαναμπεί σε νέα φυλακή. Το 1978 μεταφέρθηκε σε ψυχιατρείο αφού θεωρήθηκε ψυχικά άρρωστος, από όπου και επέστρεψε για να ξαναμπεί στη φυλακή. Ο Bronson έχει απαγάγει συνολικά 11 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ένας δεσμοφύλακας το 1993.

Ο Charles βρίσκεται πλέον σε απομόνωση, ενώ η τρέλα του έχει παρασύρει πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι ζητούν μέσω υπογραφών την απελευθέρωσή του καθώς έχει εκτίσει ποινή μεγαλύτερη από αυτές των serial killers. Εσείς να τον βγάλετε από τη φυλακή, ο Bronson όμως θέλει να βγει;

Αποτέλεσμα εικόνας για charles salvador art

Σχόλια