Δε χρειάζεται να εκτεθείς πολύ καιρό σε αυθεντικούς ήχους για να εθιστείς…Το Release Athens επέστρεψε και σηκώνει  όλα τα πλάνα σου για το καλοκαίρι στον αέρα, με Jamiroquai και Michael Kiwanuka σε πρώτο καρέ!

 

Η φεστιβαλική εμπειρία  εντός ελληνικών συνόρων απελευθερώνεται με το νέο θεσμό του Release Athens που έρχεται να μας συστήσει σε πιο «απρόσιτες» (έως τώρα) μουσικές και να μας γεννήσει ακόμα περισσότερες  δροσερές αναμνήσεις. Πιο νωρίς από ποτέ η διοργάνωση διέρρευσε κιόλας τα πρώτα ονόματα του φετινού line up, δείχνοντας επαγγελματισμό και πίστη στο σωστό πλανάρισμα ενός ολοκληρωμένου μουσικού φεστιβάλ, τηρώντας παράλληλα την περσινή υπόσχεση για λανσάρισμα ονομάτων με προσανατολισμό την ικανοποίηση του κοινού και όχι μόνο την συσσώρευση κερδών…


«Η πρώτη μέρα του Release Athens Festival ήταν πολλά περισσότερα από μια απλή συρραφή μερικών διάσπαρτων ζωντανών εμφανίσεων: σηματοδότησε την αρχή μιας ευφάνταστης τροχιάς, σε ένα αλλοπαρμένο μουσικό roller coaster, που θα δώσει άλλη γεύση στα καλοκαίρια μας…»

                                                               Frapress.gr   5/6/2016


 

Ο τολμών νικά : Οι υπεύθυνοι παραγωγής, με χρόνια εμπειρίας στις ελληνικές μουσικές σκηνές γνωρίζουν πως εκτός από την άρτια οργάνωση (την προώθηση, το στήσιμο σκηνικών/ήχου/φωτισμού, την εξυπηρέτηση των παρευρισκομένων σε κάθε τομέα, την επικοινωνία, το χρονοδιάγραμμα κλπ.), χρειάζεται και το στοιχείο του πειραματισμού για να πετύχει η συνταγή. Έτσι αποφάσισαν να γεφυρώσουν και πάλι δυο εν γένει διαφορετικά μουσικά ιδιώματα, με μοναδικό κριτήριο την αυθεντικότητα ! 

Oι πρωτοπόροι Βρετανοί φουτουριστές Jamiroquai, ξεθαμμένοι από τις απαρχές των 90’s, «ιδρυτές» μιας neo-funk και еlectro-jazz σχολής, έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι με το ελληνικό κοινό -σε τέτοιο επίπεδο ανοιχτού θεάματος, συναντώντας τον (όχι άδικα) «χιλιοπαιγμένο» πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη της σύγχρονης soul Michael Kiwanuka, στις 17 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού.

 

 

headliners της συγκεκριμένης ημέρας, που εξήγαγαν  το όνομά τους από την βάθη του πολιτισμού των ιθαγενών Αμερικανών Iroquois, σε ένα πάντρεμα με την γενικότερη λογική δημιουργικής σύνθεσης της μουσικής, το «jam», σίγουρα δεν αποτελούν τυχαία επιλογή… Θεωρούνται από τις πιο επιτυχημένες μπάντες παγκοσμίως, με βαρυσήμαντες εμφανίσεις δίπλα σε Stevie Wonder Diana Ross κ.α. καθώς και με πολυπληθή εκρηκτικά shows στο ιστορικό τους.

Ο μοναδικά ταλαντούχος Jay Kay – ιδρυτής, frontman, τραγουδιστής, συνθέτης και ψυχή ολόκληρου του project των Jamiroquai και η πολυμελής παρέα του επιστρέφουν στο μεταξύ  με ένα νέο album, μετά από 7 χρόνια απουσίας, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους πρώτους μήνες του 2017, με τίτλο ‘Automation’.

‘AUTOMATION’ TEASER

Για τον Kiwanuka δεν χρειάζονται ειδικές συστάσεις μιας και είναι ο άνθρωπος εκείνος που κατέκτησε κυριολεκτικά τα ελληνικά (και μη) ραδιόφωνα τους τελευταίους μήνες. Το μοναδικό συνθετικό του ταλέντο και την χαρακτηριστική χροιά του,  τον έφεραν στην κορυφή των βρετανικών charts, από τον δεύτερο κιόλας δίσκο του, ‘Love & Hate’ (2016) . Δεν θα έπρεπε να μας κινεί το ενδιαφέρον μόνο το  γεγονός πως από το ξεκίνημά του, έχει ήδη συγκριθεί με «τέρατα» του είδους, όπως ο Marvin Gaye και ο Van Morrison, αλλά και η σκέψη ότι ένα τέτοιο όνομα μπορεί να κρύβει από πίσω του ένα ακόμη πιο αστραφτερό line up για το φετινό Release…

Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση περισσότερων ονομάτων, τόσο για τη συγκεκριμένη ημέρα όσο και για τις υπόλοιπες του Release Athens 2017.

 

INFO

Εισιτήρια

  • Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινά στα 35 ευρώ (μονό εισιτήριο) και 65 ευρώ (διπλό).
  • Στην επόμενη φάση της προπώλησης, η τιμή θα διαμορφωθεί στα 38 (μονό) και 70 ευρώ (διπλό).
  • Στις δύο τελευταίες φάσεις της προπώλησης, οι τιμές θα διαμορφωθούν στα 42 (μονό) / 76 (διπλό) και 45 (μονό) / 80 (διπλό) ευρώ.Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 50 ευρώ.

Επίσης, θα διατεθεί πολύ περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων, αρχικά προς 90 και στη συνέχεια προς 100 ευρώ. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, open bar με service, προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο του φεστιβάλ.

 

  • Η διάθεση των τριήμερων εισιτηρίων ξεκινά στα 90 ευρώ.
  • Στην επόμενη φάση της προπώλησης, η τιμή τους θα είναι 100 ευρώ.
  • Στις τελευταίες φάσεις της προπώλησης, η τιμή τους θα διαμορφωθεί στα 110 ευρώ.

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης και το www.viva.gr

Website: www.releaseathens.gr 

Facebook: https://www.facebook.com/releaseathens/?fref=ts

 

 

Σχόλια