Προτάσεις για ένα ξεχωριστό χαλαρό Σαββατοκύριακο στην πόλη.

Επιμέλεια: Ειρήνη Αλεξίου, Δέσποινα Μπαράκη

Η εξεταστική πλησιάζει και οι περισσότεροι έχουμε ήδη ξεκινήσει να διάβασμα. Μια ζέστη, μια κρύο, βροχές και χιόνια, ο καιρός δεν σε βοηθάει να διαλέξεις τι να κάνεις το Σαββατοκύριακο. Το Frapress, όμως, είναι εδώ για εσένα.

Σε αυτό το άρθρο σου προτείνουμε ασχολίες για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο στο σπίτι, αλλά και όμορφα μέρη για καφέ, ποτό, φαγητό στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Προτάσεις για τους σπιτόγατους της παρέας

Yoga

Πριν φας το δυναμωτικό σου πρωινό ή πριν ξεκινήσεις τις δουλειές σου κάνε μερικές ασκήσεις yoga. Θα χαλαρώσεις και θα δώσεις στον σώμα σου ευεξία και καλύτερη συγκέντρωση. To μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να ανοίξεις το Youtube και να αναζητήσεις το πρόγραμμα, που αντιστοιχεί στο επίπεδό σου.

Let’s cook

Δεν είναι ευχάριστο να μαγειρεύεις το Σαββατοκύριακο για κοντινούς σου ανθρώπους; Δεν εννοούμε να κάνεις πολλά πολλά. Ούτως ή άλλως ο σκοπός είναι να τους ευχαριστήσεις με αυτό κάνοντάς το πάντα με χαρά και αγάπη. Σίγουρα οι καλεσμένοι φίλοι σου ή η οικογένειά σου θα το εκτιμήσουν και θα τιμήσουν ό,τι και αν έχεις κάνει γι’ αυτούς.

χαλαρό σαββατοκύριακο

Ώρα για διάβασμα

Φτιάξε το αγαπημένο σου ρόφημα και καθίστε αναπαυτικά στο σαλόνι ή στο κρεβάτι σου. Διάβασε ένα βιβλίο, που πάντα ήθελες αλλά δεν βρήκες τον χρόνο να το κάνεις. Θα το απολαύσεις σίγουρα πολύ και έπειτα θα νιώθεις πιο ξεκούραστος.

Σε περίπτωση, που δεν έχεις ιδέα τι να διαβάσεις έχουμε το ιδανικό βιβλίο για εσένα!

χαλαρό σαββατοκύριακο

To βιβλίο Δευτέρα του Ηλία Αναστασιάδη, θα σε συναρπάσει.  Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι εθισμένος στον τζόγο και ξεκίνησε συνεδρίες κάθε Δευτέρα, ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Eίναι το πρώτο βιβλίο του δημοσιογράφου, που μέσα από την μοντέρνα, την γρήγορη και την αφοπλιστική γραφή του καταθέτει σε πρώτο πρόσωπο την ιστορία του.

Εναλλακτικές προτάσεις εξόδου

Κάντε πικνίκ

Ο καιρός μπορεί να μην ευνοούσε τις προηγούμενες μέρες αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι καλός. Φτιάξε μερικά σάντουιτς, πάρε κάποιο αναψυκτικό ή ποτό μαζί σου, ένα ωραίο χρωματιστό τραπεζομάντιλο για να στρώσεις και κάθισε μαζί με την παρέα σου και απόλαυσε ένα πικνίκ σαν τον παλιό καλό καιρό. Μαζευτείτε λίγοι και καλοί κοντά σε κάποιο πάρκο ή άλσος του σπιτιού σου και περάστε όμορφα!

χαλαρό σαββατοκύριακο

Let’s take a ride

Πάρε το αμάξι σας, το λεωφορείο που περνάει κοντά απ’ το σπίτι σου ή ακόμα καλύτερα τα ποδαράκια σου, ντύσου καλά και κάνε μια μικρή βόλτα στο αγαπημένο σου μέρος. Μοναδικός φίλος σε αυτήν την περίπτωση η μουσική. Έτσι όχι μόνο θα απολαύσεις την βόλτα σου, αλλά θα χαλαρώσεις και θα αποφορτιστείς.

Κουζουλούμ

Στην οδό Πλαταιών στον αριθμό 37 θα βρεις ένα μαγικό μέρος. Το Κουζουλούμ συνδυάζει το παραδοσιακό με το αστικό περιβάλλον τέλεια. Όλα του τα προϊόντα είναι χειροποίητα από την βελούδινη μους σοκολάτας και την lemon pie μέχρι το γαλακτομπούρεκο και όλα αυτά σε τιμές πολύ χαμηλές και προσιτές για το κοινό. Ακόμη και αν δεν είσαι του γλυκού υπάρχουν επιλογές για εσένα. Το κρασί, το ρακόμελο, η τσικουδιά αλλά και ο καφές είναι μερικές απ’ τις πολυάριθμες επιλογές, που έχεις. Επέλεξέ το και θα περάσεις υπέροχα όποια στιγμή της ημέρας και αν πας!

χαλαρό σαββατοκύριακο

Σαββατοκυριακο στην Θεσσαλονικη

1.

Καφέ Αίθριο στο Γεντί Κουλέ

Μια βόλτα στην Άνω Πόλη θα σας κάνει να αισθανθείτε, ότι ο χρόνος σταμάτησε και θα σας ταξιδέψει πίσω, στην εποχή του Βυζαντίου. Ανεβαίνοντας προς στην Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης στη σκιά του κάστρου μέσα στα δέντρα βρίσκεται το καφέ. Είναι ένας όμορφος χώρος γεμάτος ιστορία, μπροστά από την ιστορία του Επταπύργιου. Η όμορφη μουσική, το ευχάριστο περιβάλλον, η άριστη εξυπηρέτηση και οι χαμηλές τιμές του καθιστούν το καφέ μια υπέροχη επιλογή.

χαλαρό σαββατοκύριακο

2.

Les Zazous

Bρίσκεται σε μια απ’ τι πιο δημοφιλείς περιοχές στην πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη. Το Les Zazouz φημίζεται για την προνομιακή του θέση και την φανταστική του θέα. Μπορείς να απολαύσεις εκεί τον καφέ ή το ποτό σου σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο μπροστά στην θάλασσα.

Foursquare: 8.8/10
χαλαρό σαββατοκύριακο

3.

Κρέπα στην Ναυαρίνου

Η πλατεία επί της Δημητρίου Γούναρη ήταν και είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος, αφού με λίγα χρήματα μπορείς να αγοράσεις ότι φαγητό και αν θες. Το φαγητό στη Ναυαρίνου είναι για κάθε λιγούρη η καλύτερη λύση, είτε είσαι ένας απλός περαστικός, είτε είσαι ξενυχτισμένος, είτε είσαι φοιτητής.

Ειδικά αν θέλεις κρέπα το Valentino είναι μονόδρομος, αφού εκεί βρίσκεις τις πιο νόστιμες, μεγάλες κρέπες και χορταστικές κρέπες. Μιλάμε φυσικά για το Valentino και επειδή μια εικόνα ισοδυναμεί όσο χίλιες λέξεις. Ιδού η εικόνα.

Foursquare: 8.9/10

χαλαρό σαββατοκύριακο

Σαββατοκυριακο στην Πατρα

1.

Playhouse

Εδώ και 11 χρόνια σ’ ένα νεοκλασικό της οδού Ρήγα Φεραίου βρίσκεται το Playhouse. Στο εσωτερικό του θα βρεις περισσότερα από 300 παιχνίδια, που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 2 έως 99 ετών. Το στιλ του μαγαζιού είναι χαλαρό και είναι αρκετά συνηθισμένο να πετύχεις γνωστούς εκεί- οπότε και μόνος να είσαι θα βρεις παρέα. To όμορφο σε αυτό το μέρος είναι ότι δεν πληρώνεις το παιχνίδι, απλά παραγγέλνεις το ρόφημα σου και επιλέγεις το παιχνίδι, που θες. Σε περίπτωση, φυσικά που δεν παραγγείλεις κάτι υπάρχει χρέωση.

Foursquare: 7.5/10
χαλαρό σαββατοκύριακο

2.

Φάρος εν Πάτραις

Σε έναν υπέροχο χώρο δίπλα στην θάλασσα βρίσκεται ο Φάρος εν Πάτραις. Το σημείο αναφοράς της πόλης αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο και σε κάνει να νιώθεις σαν να είσαι στο κατάστρωμα ενός πλοίου. Είναι το ιδανικό μέρος για μεζέδες, ούζο, ποικιλίες, αλλά και για καφέ, γλυκά και παγωτά.

Foursquare: 7.7/10

χαλαρό σαββατοκύριακο

3.

Discover your Way

Στην οδό Πατρέως 30 θα βρεις το ιδανικό μέρος για καφέ και διάβασμα μέσα στην πόλη. Σ’ ένα φιλικό περιβάλλον, με χαλαρή μουσική έχεις την δυνατότητα να χαλαρώσεις πίνοντας τον καφέ σου με ή χωρίς την παρέα ενός βιβλίου. Το βιβλίο μάλιστα μπορείς να το προμηθευτείς και απ’ το βιβλιοπωλείο που βρίσκεται στον κάτω χώρο.

Foursquare: 8.2/10

χαλαρό σαββατοκύριακο

Σαββατοκυριακο στην Καλαματα

1.

Στολίδι Ένα

Το Στολίδι είναι πραγματικά το στολίδι της Καλαμάτας. Είναι ένα παραμυθένιο καφέ στο κέντρο της πόλης προσεγμένο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Βρίσκεται σε ένα παλιό αρχοντικό με μια καταπράσινη αυλή, που σε συνδυασμό με την vintage ατμόσφαιρα την μεγάλη ποικιλία σε ζεστά και κρύα ροφήματα κάνει τον χώρο πολύ ξεχωριστό.

Foursquare: 8.8/10

χαλαρό σαββατοκύριακο

2.

Blossom Owl

Στην οδό Βαλαωρίτου 7 θα βρεις το καλύτερο μέρος για γλυκό, αλλά και για καφέ. Θα εκπλαγείς σίγουρα η πρωτότυπη διαρρύθμιση του χώρου και η ζεστή ατμόσφαιρα, που επικρατεί. Όλα του τα προϊόντα απ’ το φαγητό μέχρι τα γλυκά είναι χειροποίητα και πολύ νόστιμα.

Foursquare: 9.2/10

χαλαρό σαββατοκύριακο

Φωτογραφία από την Έλενα Μπαλωμένου

3.

Luna Lounge

Το καφέ μπαρ Luna Lounge βρίσκεται στο κεντρικό πεζόδρομο της Αριστομένους. Η ωραία του διακόσμηση και η πολύ προσεγμένη μουσική σε συνδυασμό με το νόστιμο φαγητό το κάνουν μια πολύ καλή επιλογή. Όποια μέρα της ημέρας και αν το επιλέξετε θα μείνεις πολύ ικανοποιημένοι.

Foursquare: 9.1/10

χαλαρό σαββατοκύριακο

Προτασεις για ενα χαλαρο Σαββατοκυριακο: Μαιρη & Μαριανθη

Σχόλια