Ο Λουκάς Τσούκαλης στο βιβλίο «Η υπεράσπιση της Ευρώπης» με μια αριστοτεχνική σύνθεση οικονοµικής και πολιτικής ανάλυσης υποστηρίζει πως η ενωμένη Ευρώπη πρέπει να αλλάξει για να συνεχίσει να υπάρχει.

Η Ευρώπη αντιµετωπίζει πολλαπλές κρίσεις – µπορούµε να µιλήσουµε για υπαρξιακή κρίση. Πολλοί από τους επαγγελµατίες «Ευρωπαίους» εστιάζουν στην προσφυγική κρίση, την κρίση της Ευρωζώνης ή ακόµη και στα προβλήµατα που ανακύπτουν µε συγκεκριµένες χώρες. Αρνούνται να δουν τα βαθύτερα αίτια και τη µεγάλη εικόνα. Η Ευρώπη, ως συλλογική οντότητα, πολιτική και οικονοµική, πρέπει να αλλάξει για να συνεχίσει να υπάρχει. Το βιβλίο αυτό υιοθετεί κριτική προσέγγιση του ευρωπαϊκού εγχειρήµατος επιδιώκοντας να την εντάξει σε µια ρεαλιστική ανάλυση µιας εξαιρετικά σύνθετης πραγµατικότητας.

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήµιο Αθηνών, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύµατος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), και επισκέπτης καθηγητής στο Κολλέγιο της Ευρώπης, Λουκάς Τσούκαλης παρουσιάζει το βιβλίο ”Υπεράσπιση της Ευρώπης”, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, στις 19:00, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Λεωφόρος Καλλιρόης και Αμβροσίου Φραντζή, Αθήνα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Κυριάκος Μητσοτάκης (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας)
  • Γιάννης Στουρνάρας (Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος)
  • Γιώργος Καμίνης (Δήμαρχος Αθηναίων)
  • Πέτρος Μάρκαρης (Συγγραφέας)
  • Λουκάς Τσούκαλης (Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ).

Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο rsvp@epbooks.gr.

Πληροφορίες στο 2102816134 (εσωτ. 817).

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Σχόλια