Η νυχτερινή ζωή σε 6 Ευρωπαϊκές πόλεις που σίγουρα θα λατρέψεις…

-1- Λισαβόνα, Πορτογαλία

Η Λισαβόνα απέκτησε φήμη ως μία από τις κύριες πόλεις της Ευρώπης για τη νυχτερινή ζωή της τη δεκαετία του 1990.Τα περισσότερα κλαμπ βρίσκονται κοντά στον ποταμό, στην Avenida 24 de Julho, στην περιοχή του λιμανιού και απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό Santa Apolonia προς τα ανατολικά. Οι περισσότεροι ντόπιοι δίνουν “ζωή” στα κλαμπ μετά τις 2 το πρωί και δεν φεύγουν μέχρι να τους βρει η αυγή. Η είσοδος είναι συνήθως μεταξύ 10-20 € τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου. Στις κατοικημένες περιοχές, όπως Fragil και Incognito, οι ρυθμοί είναι πιο ήπιοι.

Το πιο δημοφιλές μπαρ όλων; Το Lux, στην άκρη του ποταμού!

-2- Βαρκελώνη, Ισπανία

Οι πέντε λέξεις που χαρακτηρίζουν τη Βαρκελώνη είναι ο πολιτισμός, η διασκέδαση, ο αθλητισμός, τα ψώνια και η νυχτερινή ζωή. Αν αποφάσισες πως πρέπει να καθυστερήσεις την  επιστροφή σου τότε σίγουρα γνώρισες τα μεσονύκτια πάρτυ της. Μα  φυσικά(!), η Βαρκελώνη δεν κοιμάται ποτέ. Παντού ξεφυτρώνουν μαγαζιά  μοντέρνα και εντυπωσιακά, όπως άλλωστε αρμόζει σε μιαν πόλη σε και αυτή!                                                                                  

-3- Βαλέτα, Μάλτα

Η Μάλτα πέρα από το μεγάλο της παρελθόν έχει να προσφέρει διασκέδαση για όλα τα γούστα, τόσο για αυτούς που αναζητούν παραλίες και θάλασσα, όσο για και αυτούς που θέλουν να διασκεδάσουν σε πιο έντονους ρυθμούς. Σημείο αναφοράς της νυχτερινής ζωής; το Paceville.

Έχει την υψηλότερη συγκέντρωση καταστημάτων- εστιατόρια, μπαρ και ντίσκο. Το καλοκαίρι και τα σαββατοκύριακα είναι το σημείο συνάντησης για χιλιάδες νέους ανθρώπους. Για πιο ήσυχα βράδια μπορείτε πάντα να επιλέξετε ένα από τα πολλά μπαρ κρασιού ή να αναζητήσετε την τύχη σας στο Portomaso Casino. Η νύχτα στη Μάλτα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνη της Ισπανίας!

-4- Μιλάνο, Ιταλία                                                   

Μια δυναμική πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, με μεγάλη γκάμα για όλα τα γούστα, ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς. Αν θέλετε να ζήσετε μια εναλλακτική νυχτερινή ζωή, φθηνά αλλά ποιοτικά, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τα κοινωνικά κέντρα τα οποία προσφέρουν μουσικές βραδιές με πολλές συναυλίες. Για μια πολιτιστική βραδιά όμως μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το διάσημο Teatro alla Scala (Via Filodrammatici 2, Μιλάνο), στο Teatro Franco Parenti (μέσω Pier Lombardo 14) ή στο θέατρο Via Alessandro Manzoni 42.

-5- Στοκχόλμη, Σουηδία                                                                 

Η Στοκχόλμη αποτελείται από ένα σύνολο νησιών και βρίσκεται στην ανατολική ακτή της χώρας, στην είσοδο της λίμνης Mälaren. Το όνομά της σημαίνει «πόλη ανάμεσα σε γέφυρες» και πρόκειται για μια από τις ομορφότερες πόλεις της Βόρειας Ευρώπης! Για θέα επιβλητικά ονειρική προτιμήστε τον ουρανοξύστη Och Himlen Därtill. Ακόμα, στο Hornstull Strand Etablissement, στεγάζονται ταυτόχρονα εστιατόρια, συναυλιακοί χώροι και club. Η διακόσμηση του χώρου είναι ο ορισμός του αψεγάδιαστου στυλ και της κομψότητας.

-6- Βιέννη, Αυστρία

Βιέννη, μια πόλη που ξεπήδησε από παραμύθι! Ατμοσφαιρική και αυτοκρατορική ταυτόχρονα, χαρακτηρίζεται ως η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Βιένη όμως δεν σημαίνει μόνο μουσεία και τέχνη, σημαίνει και διασκέδαση- και οφείλεις να δεις και αυτή την πλευρά της! Ο λόγος φυσικά για τα Grinzing και Heuriger, με το πρώτο να είναι χωριό στο βόρειο τμήμα της Βιέννης και το δεύτερο να αποτελεί ένα από τα πιο ονομαστά καπηλειά της Αυστρίας! Στα ατμοσφαιρικά αυτά μαγαζιά η μουσική σου αφήνει γεύση  από τη βαυαρική παράδοση με τη συντροφιά νόστιμων γεύσεων και άφθονων ποτών, όλα σε απίστευτα χαμηλές τιμές!

 Τόσες επιλογές και εσύ ακόμα το σκέφτεσαι; Φόρεσε το χαμόγελο σου και φύγαμε για τις πιο αξέχαστες διακοπές! 

Σχόλια