Ο Meyhem Lauren ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη ως την Αθήνα στα πλαίσια του Piatto D’Oro tour, και έβαλε φωτιά στο stage του Modu!

Ήταν το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου και το κρύο της Αθήνας έτσουζε παραπάνω απ’ το συνηθισμένο. Πίσω από τη πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο, έξω από το χώρο του Modu, υπήρχε αυξημένη κινητικότητα. Μία μικρή γκάμα οπαδών του hardcore hip hop είχε μαζευτεί και περίμενε τον Meyhem Lauren να ταρακουνήσει την Αθήνα με rap κατευθείαν από τα έγκατα του Queens.

Το ζέσταμα του κοινού είχαν αναλάβει οι Obnoxious Kas, ο Elephant Phinix (που μοιράστηκε τη σκηνή με τον Kill Emil) και τα 6άρια. Τα opening acts είχαν ένα αρκετά δύσκολο έργο μπροστά τους, καθώς φαινόταν πως ο κόσμος είχε έρθει καθαρά για τον Meyhem. Ωστόσο οι Έλληνες Mcs έβαλαν τα δυνατά τους να μεταδώσουν ένα vibe στο κόσμο, και η αλήθεια είναι πως τα κατάφεραν κατά σημεία.

Η εμφάνιση-έκπληξη του Θύτη στο stage για το κομμάτι “Νούμερα σε φάκελα”, ένα μικρό tease του Kas για την δουλειά που ετοιμάζει με τον Άρρωστη Φύση, ο δυναμισμός του Elephant Phinix επί σκηνής και το νεύρο που διακατείχε τα 6άρια, ήτανε στοιχεία που κατάφεραν να βάλουν στο κλίμα και τους πιό “δύσκολους” του κοινού.

Περασμένες 12 πλέον, και ο Meyhem Lauren ανεβαίνει στο stage του Modu υπό τη συνοδεία του παραγωγού του DJ Ice Rocks στα πλατό. Η παρουσία του είναι επιβλητική, κάτι που κάνει τον κόσμο να τον ακολουθεί από το πρώτο λεπτό. Εκρηκτικότητα είναι η κατάλληλη λέξη για να τον χαρακτηρίσει, αφού η ένταση και το πάθος που βγάζει, σου κεντρίζουν πραγματικά το ενδιαφέρον.

Το μεγαλύτερο μέρος του set του περιλαμβάνει κομμάτια από το τελευταίο του album “Piatto D’Oro”, αλλά δεν λείπουν και τα κουπλέ του από τις συνεργασίες του με τον μακροχρόνιο συνεργάτη και κολλητάρι του, Action Bronson. Κάτι που ίσως να μη ξέρατε για τον κύριο Lauren, είναι η χρόνια ενασχόληση του με το graffiti.

meyhem lauren graffiti

O Meyhem δεν έχασε την ευκαιρία για ένα γρήγορο throw up!

Φαίνεται πως οι ζωγραφιές στους τοίχους της Αθήνας τον εντυπωσίασαν, αφού δε χάνει την ευκαιρία να δώσει τα συγχαρητήρια του στα graffiti crews της ελληνικής πρωτεύουσας.I love the way your city looks, Athens looks like how New York used to look man.” μας λέει και εγώ σκέφτομαι κατευθείαν την κατεδάφιση του ιστορικού, για τη μητρόπολη, κτηρίου στο Five Points, που αποτελούσε μία βιβλιοθήκη για το street art. Αρκετά με τις φευγαλέες σκέψεις μου, πίσω στο live!

Ένα από τα τελευταία κομμάτια της βραδιάς είναι το “Not Guilty” το οποίο ακούμε με διαφορετικές παραγωγές στο πρώτο και το δεύτερο verse. Το κλείσιμο έρχεται ακόμα πιο δυναμικό με το hit “Badmon Ting” να προκαλεί σεισμικές δονήσεις στο Modu και τον Meyhem Lauren να κατεβαίνει από το stage και να να ραπάρει ανάμεσα στο κοινό! Μία πανέμορφη εικόνα για να μείνει σε εμάς τους λίγους που απολαύσαμε αυτόν το γίγαντα του Queens από κοντά!

 

meyhem lauren crowd

We do Badmon Ting!

BΙΝΤΕΟ

Σχόλια