Είναι γεγονός πως -σχεδόν- όλα τα τραγούδια έχουν ένα κρυμμένο νόημα, το οποίο ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί διαφορετικά. Έχετε ερμηνεύσει όμως ποτέ το μήνυμα με τον χειρότερο πιθανό τρόπο, όπως αυτά τα σκίτσα;

Επιμέλεια: Ειρήνη Μασάλη

E, ο Hugleikur Dagsson το έκανε και δημιούργησε αυτά τα απίστευτα τραγελαφικά σκίτσα. Ο καλλιτέχνης και σκιτσογράφος σχεδίασε αυτές τις παρωδίες από γνωστά τραγούδια ποικιλίας από hit του ’50 έως και μελαγχολικές ροκ μπαλάντες.

Αυτά τα απλοϊκά σκίτσα μπορεί να δώσουν την εντύπωση της προχειρότητας ή της παιδικότητας, αλλά στην ουσία είναι πολύ έξυπνα και ακριβή. Μερικές φορές ακόμα αγενή και χυδαία, ίσως να ενοχλούν στο μάτι, αλλά στο κάτω κάτω η τέχνη είναι για να ξεβολεύει.

Οι ιδέες του ξεπερνούν τα όρια, και μπορεί να θεωρηθούν και κακόγουστες αλλά πολλές φορές εκφράζει την κοινή γνώμη της παγκόσμιας κοινωνίας και ως επί το πλείστον θίγει θέματα ταμπού για τη Δυτική κοινωνία, σοκάροντας με την ωμότητα και την ευθύτητα του.
-Πώς θα μπορούσε να ‘ταν αυτό καλοδεχούμενο;

Δεν θα βρουν όλοι αστεία τα σκίτσα αυτού του ειλικρινέστατου Ισλανδού, αλλά εμείς επικροτούμε τέτοιες προσπάθειες, δημιουργικότητας, θάρρους και ευθύτητας και εδώ σας παραθέτουμε τα προσωπικά μας αγαπημένα, της συλλογής.

#1 Bruce Springsteen – Born To Run

 

#2 Sex Pistols – Anarchy in the UK

-Σκληρός ο Βρετανός

#3 The Police – Every Breath You Take

-Ι’ll be stalking you

#4 Madonna – Like A Virgin

#5 Bing Crosby – White Christmas

-Το αγαπημένο του Τράμπ

#6 Dire Straits – Money For Nothing

-Sad but True

#7 Βob Dylan – Blowing In The Wind

Η άβολη κυριολεξία.

#8 Led Zeppelin – Strairway To Heaven

-Life ain’t fair

#9 Nelly – Hot In Here

-Αυτό είναι κακό, πολύ κακό

#10 Depeche Mode – Personal Jesus

-Well, Ι’m a little needy

#11 Meat Loaf – I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That)

-Αχαχαχαχα

#12 Elton John – Don’t Let The Sun Go Down On Me  -Hot

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2