Είναι και αυτοί οι φίλοι που είναι σαν οικογένεια. Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε αυτούς!

Ο φίλος-οικογένεια, είναι αυτός ο φίλος, με τον οποίο έχεις έρθει τόσο κοντά που πλέον τον θεωρείς αναπόσπαστο κομμάτι του σπιτιού και του εαυτού σου. Είναι το άτομο που νιώθεις σαν το άλλο σου μισό, ο άνθρωπος σου, το καταφύγιο σου, μέρος της οικογένειας σου.

Ο φίλος-οικογένεια δεν κάνει πολύ φασαρία. Δεν θα τον δεις να επιδεικνύει τη φιλία σας, ούτε θα τραβήξετε πολύ την προσοχή. Φτάνει που το ξέρετε οι ίδιοι πως είστε εκεί ο ένας για τον άλλον.

Στους φίλους-οικογένεια δεν θα συναντήσεις το ‘’δικό μου’’ και το ‘’δικό σου’’. Έχετε μάθει να μοιράζεστε, το σπίτι του ενός είναι και σπίτι του άλλου, η οικογένεια του ενός, οικογένεια του άλλου και η οικειότητα που δημιουργείται μεταξύ σας έχει κάτι το μαγικό.

Αυτός ο φίλος, είναι αυτό το άτομο που θα ξεχωρίσεις μέσα στο πλήθος και εκείνο εσένα. Σαν να βρήκατε επιτέλους το άλλο σας μισό και θα κουμπώσετε τέλεια. Η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει ορόσημο για την μετέπειτα πορεία σας και ας μην το καταλάβετε από την αρχή.

Ο φίλος-οικογένεια είναι σε όλες τις στιγμές εκεί. Καλές και κακές. Μαζί στα γέλια, στις χαρές, στις λύπες και στα κλάματα. Στα άγχη, στις δυσκολίες αλλά και στους πανηγυρισμούς. Μοιράζεστε κάθε φόβο, επιθυμία, όνειρα και ανασφάλειες.

Με τον φίλο-οικογένεια είστε δίπλα ο ένας στον άλλον, χωρίς ποτέ να χρειαστεί να το ζητήσει κάποιος από τους δύο. Είστε εκεί όχι από υποχρέωση, αλλά επειδή το θέλετε, επειδή το θεωρείτε αυτονόητο. Είστε εκεί για να βοηθήσει ο ένας τον άλλον, για να προστατέψει ο ένας τον άλλον, για να πιάσει και να ξανασηκώσει ο ένας τον άλλον. Ξανά και ξανά.

Ο φίλος-οικογένεια είναι αυτός που θα πιστέψει σε εσένα, πριν από εσένα. Είναι το άτομο πίσω από κάθε επιτυχία σου. Αυτός που δίνει απλόχερα χωρίς ποτέ να περιμένει να πάρει και που πάντα σε σπρώχνει να κάνεις το βήμα μπροστά που φοβάσαι. Σε βοηθάει να ανακαλύψεις πλευρές του χαρακτήρα σου που ούτε καν ήξερες ότι έχεις. Πάντα εκεί. Ακίνητος φρουρός, δίπλα σου.

Είναι ο αυστηρός κριτής που δε θα φοβηθεί να κρίνει κάθε λάθος σου, χωρίς να σου χαϊδεύει τα αυτιά. Το άτομο που σε επαναφέρει στην πραγματικότητα μετά από κάθε στραβοπάτημα. Πάντα αντικειμενικός και ευθύς, έχει τον τρόπο να σε κάνει να ξυπνάς. Είναι και το ίδιο άτομο όμως, που θα σε περιμένει με ανοιχτή την αγκαλιά όταν θα θέλεις να τρέξεις να κρυφτείς. Το καταφύγιο σου.

Ο φίλος-οικογένεια σου μαθαίνει τι είναι πραγματική φιλία και ανιδιοτελής αγάπη. Πως είναι κάποιος άγνωστος να μπαίνει ξαφνικά στη ζωή σου και να γίνεται τόσο δικός σου άνθρωπος. Πως κάποιος από το πουθενά, μπορεί να τα δώσει όλα για ‘σένα. Όχι επειδή πρέπει, αλλά επειδή θέλει.

Στη σημερινή εποχή λοιπόν, όπου οι ανθρώπινες σχέσεις είναι σε κρίση, αν τύχει ποτέ και συναντήσεις ένα τέτοιο άτομο, τον δικό σου φίλο-οικογένεια, να νιώσεις τουλάχιστον ευγνωμοσύνη και να θεωρήσεις τον εαυτό σου τυχερό. Κάνε τα πάντα για να μην το χάσεις. Μόλις κέρδισες κάτι σπουδαίο.

Στα επόμενα χρόνια.
Στην Κ., τη δική μου φίλη-οικογένεια.

 

Σχόλια