Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά, το κρύο είναι πολύ, αλλά μην πτοείσαι! Παρακάτω θα βρεις τις προτάσεις μας για το πρώτο Σαββατοκύριακο της χρονιάς! Εσύ τι θα επιλέξεις;

Καλή χρονιά σε όλους! Το πρώτο Σαββατοκύριακο του 2017 έφτασε και εμείς είμαστε εδώ για σένα αγαπητέ αναγνώστη να σου προτείνουμε μερικές ιδέες, ώστε να το εκμεταλλευτείς. Θες να μείνεις σπίτι; Σου έχουμε λύση. Θες να διευρύνεις τις γνώσεις σου; Εδώ είμαστε και γι’αυτό. Θέλεις (ή δεν θέλεις) να πας θέατρο; Πάλι εδώ για σένα.

Χαλαρό Σαββατοκύριακο από την Άρτεμις

*Ξεκινάμε με Θέατρο*

Τις άλλες μέρες το καταλαβαίίίίνω, μα πώς μπορείς να μην με αγαπάς τα Σάββατααα. Γκουχ γκουχ, συγγνώμη.

Για το Σαββατόβραδο σου έχω παράσταση. Κάνε βρε παιδί μου κάτι διαφορετικό αντί για το κλασικό ποτάκι και πήγαινε στην (υπέροχη) βραβευμένη θεατρική παράσταση από την ομάδα Νάμα ‘’Αγαπητή Ελένα’’ της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια στο θέατρο Επί Κολωνώ. Το έργο διαδραματίζεται σε μία πόλη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης την περίοδο της αποσύνθεσής της.

Υπόθεση:  Η καθηγήτρια Ελένα Σεργκέγεβνα (Αρριέτα Μουτούση) περνάει μόνη τα γενέθλιά της στο σπίτι, ώσπου την επισκέπτονται 4 μαθητές της, για να της ευχηθούν. Ο πραγματικός, ωστόσο, σκοπός της επίσκεψής τους είναι άλλος: να κλέψουν τα κλειδιά του ντουλαπιού, όπου βρίσκονται τα γραπτά τους, και να αλλάξουν το βαθμό, εξασφαλίζοντας μια θέση στο πανεπιστήμιο.

Η υπόθεση μπορεί να σου φαίνεται σχετικά απλή, αλλά θα δεις το μοναδικό τρόπο που η σύγκρουση γενεών, οι φιλοδοξίες, η αντιπαράθεση αξιών και ηθικής ενσαρκώνονται επάνω στη σκηνή και καταλήγουν σε μια ιδιαίτερη συναισθηματική κορύφωση. (Σε παρακαλώ) μην τη χάσεις!

Info: Πέμπτη-Σάββατο: 21.15, Κυριακή: 18.30
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12
Μέχρι 29/01


*Χορός στο ΚΠΙΣΝ*

Ήρθε η ώρα και η στιγμή να βγάλεις το χορευτικό σου ταλέντο προς τα έξω! Αυτήν την Κυριακή διοργανώνεται στο ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) ένα μάθημα ερωτικού (ααχ) τάνγκο από τον φορέα Acropolis Tango Festivals. Το μάθημα θα διαρκέσει 1 ώρα (11.00-12.00) και θα ακολουθήσει ανοιχτή milonga (οποιοσδήποτε χώρος όπου χορεύεται το tango) υπό τη μουσική συνοδεία της tangoband Evocación. Φυσικά είσοδος ελεύθερη.

Το  event στο Facebook

*Open courses*

Ξέρω, ξέρω… Έρχεται αυτή η –απαγορευμένη λέξη για φοιτητές– για την οποία πρέπει να διαβάσεις, μήπως περάσεις κανά μάθημα. ΑΛΛΑ, τι θα έλεγες να παρακολουθήσεις δωρεάν μαθήματα στο internet αντί να καίγεσαι με τις ώρες σε φέισμπουκ και ίνσταγκραμ? Τα open courses είναι πλέον διαδεδομένα και  το Coursera η πιο δημοφιλής πλατφόρμα online μαθημάτων από διάφορα Πανεπιστήμια, όπως το Michigan.

Θα βρεις τα πάντα: από γλώσσες προγραμματισμού, κρυπτογραφία, digital marketing μέχρι κινέζικα, ορολογία αγγλικών, φιλοσοφία, τέχνη και άλλα πολλά ακόμα. Γράφεσαι, παρακολουθείς εβδομαδιαία βιντεάκια και απαντάς σε quiz. So simple! Ξεκίνα και μην ανησυχείς, αν δεν σου βγει, απλά το αφήνεις.

Τσέκαρε για περισσότερα

Αν είσαι πιο σπιτόγατα/σπιτόγατος, συνέχισε να διαβάζεις, γιατί ακολουθούν οι προτάσεις της Πηνελόπης! Εγώ σε αφήνω με ένα τραγούδι από το 1983. 

Χαλαρό Σαββατοκύριακο από την Πηνελόπη

Είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο του χρόνου, και ήδη νιώθεις μια μικρή κούραση από τις βόλτες, τα ξενύχτια και το ξεφάντωμα των γιορτών. Όμως δεν θες να «σαπίσεις» μέσα στο σπίτι. Γι’αυτό τσέκαρε τις παρακάτω προτάσεις για ένα χαλαρό, σπιτικό…ξεφάντωμα!

*Foodie night*

Δεν μιλάμε για μια οποιαδήποτε βραδιά φαγητού. Μιλάμε για ένα διαγωνισμό φαγητού με έπαθλο! Ο κάθε παίκτης καλείται να μαγειρέψει ένα πρωτότυπο+ γευστικό+ εμφανίσιμο φαγητό το οποίο θα παρουσιάσει στην παρέα. Ο νικητής θα αποκτήσει ένα μπουκάλι με ποτό, το οποίο θα αποφασίσετε, όπως και θα αγοράσετε από κοινού.

*All time classic night*

Φυσικά και μιλάμε για τις κλασσικές βραδιές με φίλους στο σπίτι. Τι καλύτερο από το να μαζευτείτε παρέα σε κάποιο φιλικό σπίτι;; Εκεί, θα αρχίσετε τις ατελείωτες συζητήσεις, από το τι κάνατε στα σχολικά σας χρόνια, μέχρι για το αν υπάρχουν εξωγήινοι . Extra πόντοι θα προστεθούν στην βραδιά σας, αν υπάρχει καλό κρασάκι και αν κάποιος ξέρει να παίζει μουσικό όργανο π.χ. κιθάρα.

*Gym day*

Και επειδή το παραξηλώσαμε τώρα στις γιορτές, ας μπούμε πάλι σε φόρμα, αφιερώνοντας μια μέρα στην γυμναστική. Μπορείς να ξεκινήσεις από το πρωί, κάνοντας μια υποτυπώδη αποτοξίνωση και κρατώντας ένα clean day. Μπορείς επίσης να ψάξεις διάφορες ασκήσεις και να αφιερώσεις το απόγευμα σου σε αυτές. Δεν είναι ανάγκη να πας μέχρι το γυμναστήριο αφού με τις ασκήσεις που σου έχουμε μαζεμένες μπορείς να κάνεις δουλειά.

Γυμναστικη στο σπιτι: Τα καλυτερα βιντεο και συμβουλες!

Ελπίζουμε να σου δώσαμε πολλές ιδέες για να περάσεις το ΣουΚου σου ευχάριστα και πρωτότυπα. Εν τέλει, είτε μείνεις μέσα, είτε βγεις, εμείς σου ευχόμαστε να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

Σχόλια