Belleville Concept Cafē-Bar: Μία πανέμορφη αποικία* στην δική μας πόλη..

*Όταν οι Γάλλοι κατακτούσαν/ αποικιοκρατούσαν μια πόλη που τους άρεσε πολύ της έδιναν την  ονομασία Belleville.

Έτσι λοιπόν οι φίλοι μας αφού ταξίδεψαν στον κόσμο και “γέμισαν” με ιδέες, ακούσματα, γεύσεις, επέστρεψαν στην Αθήνα με σκοπό την δημιουργία της δική του “όμορφης πόλης”.

Σ’ ένα υπέροχο νεοκλασικό, του 19ου αιώνα, στον Κεραμεικό, αυτοί οι φίλοι βρήκαν το μέρος όπου θα φιλοξενήσει – θα επιτρέψει να μετουσιώσουν τις ιδέες και τα όμορφα αυτά πράγματα που “κουβάλησαν” από τα ταξίδια τους σε ένα all-day bar.. που όμοιο του δεν υπάρχει.

Ο Κεραμεικός και το νεοκλασικό πως προέκυψαν;

“Είμαστε μεγάλοι  fan του Κεραμεικού. Έχει χαρακτήρα και δεν τον σπάει. Εκτός του ότι είναι μία από τις ομορφότερες περιοχές της Αθήνας, αν την περπατήσεις είναι γεμάτη πανέμορφα νεοκλασικά και αρχοντικά, έχει αρκετό δικό της κόσμο, χωρίς να γίνεται mainstream. Και το θέλαμε αυτό, να είμαστε κέντρο-απόκεντρο. Αφού, λοιπόν, διαλέξαμε με σιγουριά περιοχή, γυρίσαμε ώσπου πέσαμε πάνω σε αυτό το νεοκλασικό.

Το κτίριο μάλιστα έχει τη δική του ιστορία εφόσον χρονολογείται από το 1870! Από ‘ ότι έχουμε μάθει ήταν οικία μιας οικογένειας, των Δανιηλάτων. Το 1990 το πήρε ένας νέος ιδιοκτήτης, εμφανώς ταλαιπωρημένο, το ανακαίνισε και αφού πέρασε από διάφορα στάδια, έφτασε σε εμάς για να του δώσουμε μια νέα πνοή”. 

Στο τριώροφο αυτό κτίριο τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα είναι αποτέλεσμα πολλών ανθρώπων που βρήκαν το μέρος για να εκφράσουν στοχευμένα την τέχνη τους. Από τον κατάλογο των cocktails που επιμελήθηκε ο μετρ του είδους Μάριος Ηλιόπουλος (headbartender του Six dogs), στον ήχο που έχει επιμεληθεί ένας ηχολήπτης με 10ετή καριέρα στον χώρο μέχρι τις ποδιές που φοράει το προσωπικό, οι οποίες είναι όλες χειροποίητες και τις έχει δημιουργήσει ένα από τα παιδιά που εργάζονται εκεί.

Πέραν από αυτά τα μικρά που ομορφαίνουν το Belleville Concept Cafē-Bar και την ιδιοσυγκρασία του, το μαγαζί αυτό χωρίς να κάνει κάτι το τέρμα εξεζητημένο, ξεχωρίζει από ό,τι αντίστοιχο θα βρεις στην πόλη μας.

“Το μαγαζί αυτό γίνεται με γνώμονα κάτι πολύ απλό: να γίνει το μαγαζί αυτό ένα μέρος όπου εμείς θα γουστάραμε να γουστάρουμε να βγούμε. Παράλληλα να προσφέρουμε ποιότητα στον επισκέπτη μας. Δεν κάνουμε κάτι το εξεζητημένο… απλώς δίνουμε μια άλλη αισθητική στο θέμα μαγαζί. Το σίγουρο είναι ότι καταφέραμε (σ.σ το βλέπει με μιας όποιος το επισκεφτεί) να ξεφύγουμε από το τετριμμένο ελληνικό all-day bar, που τελικά δεν προσφέρει τίποτα ουσιώδες στον καταναλωτή”, μας είπε ο Πάρης. 

Από την ώρα που θα περάσεις την είσοδο του και θα μπεις στον πρώτο όροφο, θα καταλάβεις ότι δεν είναι το all day bar που (κακώς) έχεις συνηθίσει. Στον όροφο αυτό έχει πέσει πολύ μεράκι σε όλα.. Από τον γκραφιτά που φιλοτέχνησε το “It is what it is” που κοσμεί τον τοίχο πάνω από την είσοδο, στην γενικότερη διακόσμηση (επιμέλεια: Κωστής Δαμουλάκης) που δίνει ρεσιτάλ τέχνης και θέρμης, μέχρι το χαρμάνι που επιλέχθηκε για καφέ και την upcoming νεοϋορκέζικη  κουζίνα.

    Δεν σταματάμε εκεί.. 2ος όροφος..

Αν και με άφησαν τα παιδιά να τον επισκεφτώ και μου εκμυστηρεύτηκαν λίγα από τα επερχόμενα events τους, υποσχέθηκα να μην σας πω κάτι ακόμα.. Θα πω όμως ότι: είδα το πόσο μεράκι έχει πέσει και εκεί. Αν και δεν είναι σωστό να κρίνουμε “art in progress” και από τα λίγα που μου ανέφεραν, σας υπόσχομαι ότι θα γεμίσουν τις όποιες καλλιτεχνικές ανησυχίες σας δημιουργηθούν φέτος.. Από μέσα Φλεβάρη θα πάρει μπρος το πολιτισμικό αυτό stage, οπότε κάντε Like στην Fb σελίδα και stay tuned για νέα και ανακοινώσεις.

Και last but not least… η ταράτσα που δεν χρειάζεται σάλτσα.

 Πρόκειται για την δυνατότερη-ομορφότερη ταράτσα/βεράντα στην πρωτεύουσα, με θέα πιάτο την Ακρόπολη, που σε συνδυασμό με την αρμονικά επιλεγμένη μουσική και την γενικότερη αίσθηση του χώρου, θα σας επιτρέψει να αφεθείτε-ξεχαστείτε εντελώς και να απολαύσετε το ποτό σας με μία αξιοζήλευτη αίγλη.

Η ταράτσα δεν αποτελεί ολόφρεσκο νέο (τρέχει από το καλοκαίρι). Το φρέσκο νέο της υπόθεσης είναι πώς άμεσα θα υπάρξει η υποδομή ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις το χειμώνα το καφεδάκι σου και να έχεις θέα Ακρόπολη.

Τι άλλο θέλεις;

Όπως καταλαβαίνεις το μαγαζί αυτό είναι σαν ζωντανός οργανισμός διαρκώς αλλάζει και μεταμορφώνεται σε κάτι πρωτοπόρο και μοναδικό. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν αξίζει να το επισκεφτείς!

Ευχαριστούμε την Εύα Μπεσλεμέ για τις όμορφες φωτογραφίες της…

 

Σχόλια