Έφτασε η ώρα για μερικές ακόμα από τις ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα το 2017! Keep reading για να δεις τι θα παίξει στις αίθουσες και ποιες είναι οι πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς!

Επιμέλεια: Άρτεμις Κουλουρά

Μετά το 30 ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις το 2017! (Part 1), ακολουθεί και το 2ο μέρος (προφανώς) για να έχεις 15 περισσότερες δικαιολογίες για να μην διαβάσεις.

1.

Gold

Πρεμιέρα: 2 Φεβρουαρίου (στην Ελλάδα)

Cast: Matthew McConaughey, Edgar Ramírez, Bryce Dallas Howard

Σκηνοθεσία: Stephen Gaghan

Ο χρυσοθήρας Kenny Wells (Matthew McConaughey) συνεργάζεται με τον γεωλόγο Michael Acosta (Edgar Ramírez) στο ταξίδι τους προς ανεύρεση χρυσού στην ζούγκλα της Ινδονησίας. Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.

2.

John Wick: Chapter 2

Πρεμιέρα: 10 Φεβρουαρίου

Cast: Keanu Revves, Common, Laurence Fishburne, Bridget Moynahan, Ian McShane

Σκηνοθεσία: Chad Stahelski

Πρόκειται για τη συνέχεια της ταινίας δράσης John Wick που βγήκε στους κινηματογράφους το 2014. Ο θρυλικός πληρωμένος δολοφόνος John Wick αναγκάζεται να αναβάλλει την απόσυρσή του, μιας και τον χρειάζεται ένας πρώην συνεργάτης του που σχεδιάζει να πάρει τον έλεγχο μιας διεθνούς οργάνωσης δολοφόνων. Έτσι, λόγω του όρκου που έχει δώσει  να τον βοηθήσει, ο John ταξιδεύει στη Ρώμη, όπου είναι έτοιμος να παλέψει με κάποιους από τους πιο αμείλικτους δολοφόνους.

3.

Get out

Πρεμιέρα: 24 Φεβρουαρίου

Cast: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener, Bradley Whitford

Σκηνοθεσία: Jordan Peele

Σε πιο horror μονοπάτια, στο σκηνοθετικό ντεπούτο του Peele, παρακολουθούμε τον αφροαμερικάνο Chris να επισκέπτεται μαζί με την κοπέλα του τους γονείς της, παρά την ανησυχία του, μήπως δεν τον δεχτούν λόγω του χρώματός του. Φτάνοντας στο σπίτι, αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι κρύβεται κάτι περισσότερο απειλητικό από αυτό που περίμενε. Η απόδειξη ότι σε μια ταινία τρόμου μπορούν να ενσωματωθούν επιτυχώς κοινωνικοί προβληματισμοί.

4.

The Lost City of Z

Πρεμιέρα: 21 Απριλίου

Cast: Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Tom Holland, Sienna Miller

Σκηνοθεσία: James Gray (The Immigrant)

Πρόκειται για την εξιστόρηση της αληθινής ιστορίας του Άγγλου εξερευνητή Percy Fawcett, που ταξίδεψε στον Αμαζόνιο στο τέλος του 20ου αιώνα και βρήκε στοιχεία για έναν μέχρι τότε άγνωστο πολιτισμό που πιθανώς αναπτύχθηκε στην περιοχή.

5.

Alien: Covenant

Πρεμιέρα: 19 Μαΐου

Cast: Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride, Demián Bichir

Σκηνοθεσία: Ridley Scott

Πρόκειται για τη συνέχεια της scifi ταινίας Προμηθέας του 2012, για την 6η ταινία της σειράς ταινιών Alien και το 2ο μέρος των πρίκουελ επεισοδίων των Alien (μπερδευτήκαμεεε?). Το πλήρωμα της διαστημικής αποικίας Covenant ξεκινά με προορισμό έναν απομακρυσμένο πλανήτη στην άκρη του γαλαξία. Στη θέση του αχαρτογράφητου παραδείσου που περίμεναν, έρχονται αντιμέτωποι με έναν επικίνδυνο κόσμο που κατοικείται από τον Ντέιβιντ (Φασμπέντερ), τον μόνο επιζώντα της αποτυχημένης αποστολής Prometheus, και τρομερά πλάσματα που τους καταδιώκουν.

6.

Pirates Of The Caribbean 5: Dead Men Tell No Tales

Πρεμιέρα: 26 Μαΐου

Cast: Johnny Depp, Javier Bardem, Brenton Thwaites, Geoffrey Rush

Σκηνοθεσία: Joachim Rønning, Espen Sandberg

Παιδιά ενθουσιαστείτε λίγο! Πειρατές! Πώς πέρασαν τα χρόνια και έφτασε το 2017… Δεν θα το αναλύσω πολύ: Τζακ ψάχνει τρίαινα Ποσειδώνα. Τζακ, ένας απειλητικός Σαλαζάρ, Χαβιέ Μπαρδέμ, κλασική αηδία που σου δημιουργείται σε διάφορες σκηνές, (ελπίζω) υπέροχη μουσική. Απλά δείτε το.
Υ.Γ. Αν είναι χάλια τελικά, μην με βρίσετε. Ελεύθερες προσωπικότητες είστε και παίρνετε αποφάσεις.

7.

Lady MacBeth

Πρεμιέρα: 2 Ιουνίου

Cast: Florence Pugh, Cosmo Jarvis, Paul Hilton, Naomi Ackie

Σκηνοθεσία: William Oldroyd

Δράμα αγγλικής παραγωγής που έχει ήδη δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες και έχει ξεχωρίσει σε κινηματογραφικά φεστιβάλ. Βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Nikolai Leskov, μας μεταφέρει στο 1895 για να δούμε την ιστορία της νεαρής κοπέλας, Katherine, που καταπιέζεται να παντρευτεί έναν μεσήλικα άντρα. Η ηρωίδα ανακαλύπτει το πάθος της για τον νεαρό που εργάζεται στο κτήμα του άντρα της. Πλέον είναι αποφασισμένη να πάρει αυτό που θέλει.

8.

The Mummy

Πρεμιέρα: 9 Ιουνίου

Cast: Tom Cruise, Sofia Boutella, Annabelle Wallis, Russell Crowe

Σκηνοθεσία: Alex Kurtzman

Είχαμε μούμια το 1999, είχαμε και το 2001 και το 2008, ε τι δεν θέλατε άλλη μία; Σίγουρα θέλατε. Η υπόθεση: χιλιάδες χρόνια πριν, μια πριγκίπισσα μουμιοποιήθηκε και θάφτηκε σε έναν αρχαίο τάφο. Ξύπνησε στον σύγχρονο κόσμο και καταλαβαίνετε… Λίγα νεύρα, μια κακία, μια μοχθηρότητα που μεγάλωνε με τα χρόνια την έχει. Δεν ασχολούμαι άλλο, δείτε τρέιλερ:

9. 

Εγώ ο Απαισιότατος 3 – Despicable me 3

Πρεμιέρα: 30 Ιουνίου

Cast/φωνές: Jenny Slate, Kristen Wiig, Steve Carell, Trey Parker

Σκηνοθεσία: Kyle Balda, Pierre Coffin, Eric Guillon

Για το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Τα Μίνιονς (ψυχαναγκαστική) επιστρέφουν ξανά παρέα με τον Γκρου. Αυτή τη φορά όμως έχουμε και έναν νεοφερμένο πρωταγωνιστή: ο Μπάλταζαρ Μπρατ, ένας σταρ κατευθείαν από τα 80’s που χορεύει Μάικλ Τζάκσον και ετοιμάζει ένα πανούργο σχέδιο για να κυριαρχήσει τον κόσμο.

10.

Spider-Man: Homecoming

Πρεμιέρα: 7 Ιουλίου

Cast: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr, Zendaya, Marisa Tomey

Σκηνοθεσία: Jon Watts

Marvel again! Αυτή τη φορά δεν θα δούμε να επαναλαμβάνεται η αρχική ιστορία που έχουμε δει ξανά και ξανά. Ο νεαρός Peter μετά την εμπειρία του με τους Avengers, επιστρέφει σπίτι και συζεί με την θεία του. Παρά την προσπάθειά του να γυρίσει στη φυσιολογική ρουτίνα του και το σχολείο, τελικά καλείται να ισορροπήσει στην ζωή του τον ρόλο του σούπερ-ήρωα, δρώντας άμεσα εναντίον της απειλής του Vulture. Φανς του κόσμου αρχίστε την αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι και μέχρι τότε μην ξεχνάτε:

Stay close to the ground and stay out of trouble!

11.

Δουνκέρκη (Dunkirk)

Πρεμιέρα: 21 Ιουλίου

Cast: Cillian Murphy, Harry Styles, Kenneth Branagh, Tom Hardy

Σκηνοθεσία: Christopher Nolan

Ο αγαπητός Νόλαν μετά το Interstellar και την τριλογία O σκοτεινός Ιππότης (The Dark Knight), επιστρέφει αυτή τη φορά με μια αληθινή ιστορία: την εκκένωση της Dunkirk (Δουνκέρκη), λιμάνι της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου ήταν σφοδρή η σύγκρουση μεταξύ των στρατευμάτων της Γαλλίας, του Βελγίου και του Ηνωμένου Βασιλείου και των δυνάμεων του Χίτλερ. Παρά το ότι τα συμμαχικά στρατεύματα είχαν περικυκλωθεί από τις γερμανικές δυνάμεις, κατάφεραν να διαφύγουν μέσω θαλάσσης.
Αναμφίβολα, μία από τις πολυαναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού.

12.

The Coldest City

Πρεμιέρα: 28 Ιουλίου

Cast: Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman, Sofia Boutella

Σκηνοθεσία: David Leitch

Κατασκοπική ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο, με την Σαρλίζ Θερόν στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ιστορία μας τρέχει παράλληλα με την πτώση του τείχους του Βερολίνου. 

13.

Red Sparrow

Πρεμιέρα: 10 Νοεμβρίου

Cast: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Jeremy Irons, Matthias Schoenaerts

Σκηνοθεσία: Francis Lawrence

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Jason Matthews, το κατασκοπικό αυτό θρίλερ μας παρουσιάζει την Τζένιφερ Λόρενς σαν μία Ρωσίδα κατάσκοπο που ερωτεύεται ένα στέλεχος της CIA. 

14.

Justice League

Πρεμιέρα: 17 Νοεμβρίου

Cast: Ben Affleck, Gal Gadot, Jason Momoa, Ezra Miller

Σκηνοθεσία: Zack Snyder (300)

Πυροδοτούμενος από την πίστη του στην ανθρωπότητα και εμπνευσμένος από την ανιδιοτελή συμπεριφορά του Σούπερμαν, ο Bruce Wayne συνενώνει τις δυνάμεις του με τη νέα σύμμαχο, Diana Prince, για να αντιμετωπίσει έναν ακόμα μεγαλύτερο εχθρό.

15

Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi

Πρεμιέρα: 15 Δεκεμβρίου

Cast: Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver, Benicio del Toro

Σκηνοθεσία: Rian Johnson

Το μόνο που γνωρίζουμε για τη συνέχεια του ‘’Ο πόλεμος των άστρων: Η δύναμη ξυπνά’’  (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens) του 2015 είναι ότι η Rey συνεχίζει το επικό ταξίδι της με τον Finn, τον Poe Dameron και τον Luke Skywalker. H  πριγκίπισσα Leia φαίνεται να αναλαμβάνει μεγαλύτερο ρόλο στο 8ο επεισόδιο.

Σχόλια