Ένα υπέροχο και ξεχωριστό performance που μας ταξίδεψε σε κόσμους εσωτερικούς και ψυχεδελικούς!

Φωτογραφίες: Ειρήνη Μασάλη

Το περασμένο Σάββατο 10/12, επισκεφτήκαμε το six d.o.g.s”, την 2η στάση της περιοδείας του Τheodore. Μία παρουσίαση κυρίως, και όχι μόνο συναυλία, που ταξίδεψε και ένωσε το συγκρότημα με το κοινό.
Theodore @ Six D.o.g.s

“Εκείνο που πραγματικά ξεχώρισε στο event ήταν η χημεία και η επικοινωνία όλων των συντελεστών –και των επί σκηνής και των από πίσω-.”

Μιλάμε για μια καταπληκτική ομάδα έξι ταλαντούχων και παθιασμένων παιδιών με φρέσκο ήχο και δημιουργικές ιδέες. Παντρεύουν το κλασσικό με το μοντέρνο (κλασσική με ηλεκτρονική μουσική-post rock-) τόσο πρωτότυπα.

Το stage ήταν μικρό αλλά τόσο ακριβώς όσο χρειάζονταν οι δημιουργοί. Τρεις κονσόλες βρίσκονταν πάνω στη σκηνή μαζί με τα όργανα. Οι μουσικοί ανέβηκαν στη σκηνή αθόρυβα. Τον λόγο πήρε ο ίδιος ο Theodore που μας καλωσόρισε άνετα και ελάχιστα αγχωμένα, όσο δηλαδή χρειάζεται για να σε ψήσει ότι ήρθες να δεις κάτι πραγματικά αξιόλογο. Theodore @ Six D.o.g.s

Οι πόρτες άνοιξαν στις 9 και ο κόσμος που περίμενε έξω υπομονετικά –μαζί κι εμείς- μπήκε μέσα. Στον χώρο κυριαρχούσαν τα περίτεχνα χρώματα και σχέδια των φώτων της ταλαντούχου φωτίστριας (Μελίνα Ζερβάκη), τα οποία στην πορεία έπαιξαν και καθοριστικό ρόλο στην παρουσίαση των κομματιών δημιουργώντας μία πολύ ατμοσφαιρική συναυλία.

Γιατί να ακούσεις Theodore;

Κι εδώ φτάνουμε στο σημείο της ερμηνείας. Εδώ τα ‘δωσαν όλα.

Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του συγκροτήματος δεν περιορίζεται μόνο στον ήχο, αλλά και στην από κοινού δημιουργία των κομματιών επί σκηνής.

Δεν υπάρχει ο περιορισμός μόνο των βασικών ρόλων: του κιθαρίστα/τραγουδιστή/πιανίστα αλλά με την δυνατότητα της κονσόλας μπροστά τους, ο κιθαρίστας (π.χ.) (Βασίλης Ντοκάκης) δεν παίζει μόνο κιθάρα αλλά πλαισιώνει τον ήχο με εφέ, φωνή και ακόρντα.

Theodore @ Six D.o.g.s

Τα όργανα που ακούσαμε ήταν πολλά και όμορφα εναρμονισμένα μεταξύ τους ακόμα και στις αντιθέσεις τους. Πέρα από τα βασικά (2 κιθάρες/μπάσο/ντραμς/πιάνο) ακούσαμε επίσης τρομπέτα/μεταλόφωνο και 3 φωνές (+) συν τις κονσόλες.

Όπως καταλαβαίνετε, το αποτέλεσμα ήταν μαγευτικό.

“Η συναυλία έδινε μια αίσθηση ελευθερίας. Εκφραστικής και συναισθηματικής.”

Theodore @ Six D.o.g.s

Ερμηνείες πολύ εσωτερικές. Πρώτα πρώτα ο Theodore. Η ερμηνεία του ήταν εντελώς επικοινωνιακή και ξεκάθαρη. Σου έδινε ακριβώς το συναίσθημα που ήθελε και σε έβαζε σε μία κατάσταση/συγκυρία πολύ έντονη.

Επίσης, πολύ έντονη και γοητευτική ήταν και η σκηνική παρουσία του ντράμερ. –ναι, του ντράμερ (Ashley Hallinan). Ο τρόπος που άκουγε και εναρμονιζόταν με το σύνολο ήταν μοναδικός αλλά υπήρχαν και στιγμές που πραγματικά σου τράβαγε το μάτι –κάτι εντελώς ασυνήθιστο για συγκρότημα, αλλά εδώ είπαμε. Μιλάμε για κάτι τελείως αντισυμβατικό.-
Theodore @ Six D.o.g.s

Όλοι οι μουσικοί ήταν πολύ δοτικοί. Παθιάζονταν και έδιναν πολύ ένταση πάνω στην σκηνή.

Η παρουσία της Melentini, λοιπόν, ήταν κάτι ξεχωριστό και ξεκούραστο στο μάτι αφού έδινε την αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης με τη φωνή, τις κινήσεις και γενικά την παρουσία της.
Theodore @ Six D.o.g.s

Το σύνολο της μουσικής, των φώτων, της παρουσίας και της ερμηνείας των μουσικών, έδιναν ένα ψυχεδελικό, ατμοσφαιρικό και απόκοσμο αποτέλεσμα.

Το κομμάτι που ξεχωρίσαμε

Από τα 11 κομμάτια που παρουσιάστηκαν, αυτό που κυριολεκτικά μας συγκλόνισε ήταν το Ανδρόγυνο.

Εδώ μιλάμε για ένα μουσικό ντελίριο. Ίσως και την κορύφωση της βραδιάς. Η ερμηνεία του Theodore σ’ αυτό το κομμάτι ήταν απίστευτη και εντελώς εσωτερική. Αλλά και όλων των συντελεστών. Από τον φωτιστή μέχρι το ντράμερ!

“Πολύ έντονα συναισθήματα, πολύ επικοινωνία.”

Εδώ να αναφέρω πως Theodore, είχα ακούσει μόνο ένα κομμάτι πρίν από 2 χρόνια και το αγάπησα. Το “Αρχή” από τον δίσκο “7”. Έκτοτε δεν είχα κάποια άλλη επαφή.

Έτσι, λοιπόν, δεν ακούτε κάποια πωρωμένη φαν, ή έστω κάποια φαν.
Ήταν ουσιαστικά η πρώτη μου επαφή με τον Theodore και ήταν εξαιρετική.

Ήταν μία μοναδική εμπειρία που προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον έχει χορτάσει από τα ίδια και τα ίδια.

Επερχόμενα Events

13.01.17 – Thessaloniki, Greece @ Fix Factory of Sound
19.01.17 – Patras, Greece @ Συνδετήρας
20.01.17 – Volos, Greece @ Lab Art
28.01.17 – Ivrea, Italy @ Silence!
02.02.17 – Hamburg, Germany @ Kaiserkeller

Οι συντελεστές

Φωνή, Πιάνο, synthesizer, glockenspiel και kaoss pad: Theodore
Ηλεκτρική κιθάρα: Βασίλης Ντοκάκης, Alessandro Giovanetto
Μπάσο: Νικόλας Παπαχρονόπουλος
Φωνή, synthesizer, glockenspiel,τρομπέτα: Melentini
Ντράμς: Ashley Hallinan

Ηχολήπτης: Βαγγέλης Μόσχος
Βοηθός Ηχολήπτη: Βαγγέλης Χασιώτης
Φώτα: Μελίνα Ζερβάκη

 

Φωτογραφίες:

Σχόλια