Η Μάγδα Βαρούχα μας μιλά για το ξεκίνημα της μουσικής της καριέρας και όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα σε μία άκρως χριστουγεννιάτικη συνέντευξη!

Το αξιολάτρευτο κορίτσι από τα Βόρεια Προάστια («λίγο πιο έξω», όπως λέει και η ίδια χαριτολογώντας) έχει χτίσει τις βάσεις του και είναι πλέον έτοιμο να κάνει την πιο δημιουργική της χρονιά στο τραγούδι.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Μάγδα, ασχολείται αρκετά χρόνια με το τραγούδι. Μεγαλώνοντας σε ένα σπίτι που διαρκώς έπαιζε μουσική όλων των ειδών, η μικρή Μάγδα αποφασίζει να έρθει πιο κοντά με την αγάπη της για τη μουσική και το τραγούδι αρχίζοντας στα 15 της μαθήματα ορθοφωνίας. Αμέσως μόλις τελείωσε το σχολείο και παράλληλα με τις σπουδές της στο Marketing τραγουδάει ερασιτεχνικά σε ένα πιάνο bar στην Κηφισιά. Εκεί γνωρίζει τον καλό της συνεργάτη και φίλο Αλέξανδρο Χατζή.

Μάγδα Βαρούχα

Έπειτα τα υπόλοιπα κύλισαν από μόνα τους…

“Το τραγούδι ήταν αυτό που πρώτο δεν με άφηνε να το αφήσω. Με τραβούσε στο πιο όμορφο ταξίδι και εγώ ακολουθούσα υπνωτισμένη. Μια μέρα ξύπνησα λοιπόν, και από απλή αγάπη είχε γίνει η ίδια μου η ζωή.

Μέχρι τα 24 μου έκανα διαφορά πράγματα παράλληλα. Συνέχιζα το τραγούδι, αλλά ταυτόχρονα καταπιανόμουν επαγγελματικά με πολλά παράταιρα αντικείμενα. Σπούδασα Marketing και αφού τελείωσα έκανα τα social media σε ορισμένα μαγαζιά. Δούλεψα σε ορισμένα site πάνω στο αντικείμενο των σπουδών μου και επίσης ασχολήθηκα λίγο με το αγαπημένο μου χόμπι, τη φωτογραφία. Πριν από 2 χρόνια όμως αποφάσισα πως η ζωή μου θέλω να γυρίζει γύρω από τη μουσική στο 101% της. Τα άλλα όλα είναι για να ξεφεύγει το μυαλό και να μπορεί να γεννάει «παράξενες» ιδέες.

Πριν περίπου 2 χρόνια, λοιπόν, ξεκίνησα με τον συνεργάτη και καλό μου φίλο Αλέξανδρο Κούρο να στήνουμε την μπάντα με την οποία θα χτίσουμε τη Μάγδα με βάση τη μουσική και την καλλιτεχνική της προσωπικότητα.

Εμπιστεύομαι απόλυτα τους συνεργάτες μου. Βοηθάμε ο ένας τον άλλο και καλύπτουμε τα όποια λάθη μπορεί να προκύψουν. Γενικά στηρίζομαι πολύ στους ανθρώπους που έχω επιλέξει να έχω δίπλα μου, όπως και αυτοί σε εμένα. Αγαπάω πολύ τη λέξη «ομάδα». Και την πιστεύω ειλικρινά.

Μέχρι σήμερα έχουμε επιλέξει να κινούμαστε αργά και σταθερά. Βήμα-βήμα φτάσαμε σε ένα δημιουργικό 2016 και καταφέραμε να θέσουμε, πιστεύω, αρκετά γερές βάσεις στο χώρο.”

Μάγδα Βαρούχα
Το βασικό και πιο σημαντικό βήμα που έκανε η γλυκύτατη Μάγδα τα τελευταία χρόνια είναι ότι καταστάλαξε μέσα της σε αυτό που θέλει να «εκπροσωπήσει» ως νέο, ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο μουσικό πρόσωπο! Και αφού θα το κάνει, ας το κάνει σωστά. Και το κάνει σωστά.

Τα 2 τελευταία χρόνια η Μάγδα μας έχει δείξει πολλά. Αρχικά ντεμπουτάρει στη δισκογραφία με την επιτυχία της “Όνειρα”, γράφει το “Να μου γελάς” για μια παράσταση stand up comedy που έγινε για την Unicef και πέραν των ασταμάτητων live της σε Αθήνα και επαρχία, κάνει και την ως τώρα πιο δυνατή συναυλία της... πλαισιώνοντας τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και την Μελίνα Κανά.

Το παραγωγικό αυτό κορίτσι ξεκίνησε τον φετινό της χειμώνα με τη συμμετοχή της σε με νέα μια μουσική παράσταση του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, στο Passport Upstairs και μας είπε και 2 λογάκια για τη συμμετοχή αυτή.

“Ο ρόλος μου στην “Σαρανταποδαρούσα” ήταν κάπως κόντρα για εμένα. Αλλά το είδα σαν μια όμορφη πρόκληση. Και ρεπερτοριακά και κινησιολογικά.

Η αλήθεια είναι πως δεν με έχω συνηθίσει να είμαι υπερκινητική στη σκηνή, νομίζω όμως πως η προσπάθεια μου ήταν αξιοπρεπέστατη 😛 Το ευχαριστήθηκα πολύ, το ομολογώ!

Τραγούδησα, χόρεψα, γέλασα και πρωτίστως γνώρισα όμορφους ανθρώπους εκ των οποίων με κάποιους ταίριαξα και πάρα πολύ. Επίσης, θέλω να αναφέρω πόσο «ζεστός» άνθρωπος είναι ο Ιεροκλής. Πρόθυμος να βοηθήσει με κάθε τρόπο. Πάντα γεμάτος αγάπη και σεβασμό για αυτό που κάνει αλλά και για τους συνεργάτες του.”

Μάγδα Βαρούχα
Τι να περιμένουμε από την Μάγδα το νέο έτος;

“Για το 2017 πέραν από κάποια live που είναι ήδη προγραμματισμένα για την επαρχία, έχω στα σκαριά κάποιες συνεργασίες για την Αθήνα αλλά και κάποια «μικρά» live μέχρι να φτάσουμε γύρω στα τέλη Μαρτίου (θέλω να πιστεύω), πραγματοποιώντας μια δική μου, προσωπική μουσική παράσταση που στην ουσία θα λέει όσο πιο…καθαρά!, τι εστί «Μάγδα» ! Μια παράσταση που ονειρεύομαι και σχεδιάζω με χαμόγελο μεγάλο.
Παραπάνω ακόμα δεν μπορώ να πω…

Επίσης, θα προγραμματιστεί η κυκλοφορία κάποιων κομματιών που έχουν μείνει λίγο «πίσω» λόγω των δυσμενών καταστάσεων που επικρατούν στο χώρο της δισκογραφίας. Είμαι πολύ χαρούμενη και για ένα τραγούδι που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα, με τίτλο «Να ξερα που κοιμάσαι», του Σπύρου Μεντή. Είναι μια συμμετοχή που πραγματοποιώ σε έναν υπέροχο πολυσυμμετοχικό δίσκο του συγκροτήματος «Eteronimisi – έτερονήμισυ»”

Με την μπάντα στημένη-έτοιμη, το καλεντάρι της γεμάτο με όμορφα, δημιουργικά σχέδια για τη νέα χρονιά και με ένα κεφάλι υπερχειλισμένο από ιδέες, η Μάγδα είναι αποφασισμένη να κάνει το 17 όσο πιο δικό της γίνεται, χωρίς να χάνει κανένα κομμάτι της προσωπικότητας και του χαρακτήρα της.

Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου σε όλες τις καταστάσεις της ζωής μου. Εύκολες ή και όχι τόσο. Επαγγελματικές και προσωπικές. Δεν θα προσποιηθώ για να κερδίσω τις εντυπώσεις. Δεν παρουσιάζω κάποια άλλη.

Αυτό με βοηθάει να πατάω σταθερά στη γη και με το νου και με τα πόδια και να δουλεύω συγκεντρωμένα και με στόχο. Η ειλικρίνεια είναι μεγάλο ζήτημα. Ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις. Και αυτός είναι ο εαυτός σου.

Το θέμα «πετάω στα σύννεφα» πάντως, μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει, ευτυχώς. Αλλά αν ποτέ «ξεφύγω», έχω την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες μου που θα με ξυπνήσουν με ένα δυνατό «χαστούκι». Τους το έχω ζητήσει σαν χάρη άλλωστε.”

Μάγδα Βαρούχα
«Μ αρέσουν τα Χριστούγεννα πολύ, παρόλο που σίγουρα δεν είμαι ο πιο χαρωπός άνθρωπος την περίοδο αυτή του χρόνου. Με μελαγχολούν πάντα με μια πολύ ωραία, γλυκιά και ερωτική αίσθηση, ακατανόητη και παράξενη. Συνήθως τραγουδάω αυτές τις μέρες. Όχι φέτος. Φέτος θα ήθελα να κάνω ένα μικρό ταξίδι. Λατρεύω και ανυπομονώ να γυρίζω στο τέλος της μέρας και να κάθομαι με τους ανθρώπους μου απολαμβάνοντας ένα καλό λευκό κρασί. Άντε και ένα κουτί μελομακάρονα. Τα πρωινά θέλω να βρίσκομαι σε μέρη που αποπνέουν ζεστασιά, με ωραία ατμόσφαιρα, καλό καφέ, όμορφη μουσική και γενναιόδωρη φωτιά στο τζάκι

Αυτά από την αξιαγάπητη και άκρως ερωτεύσιμη Μάγδα Βαρούχα που θέλησε να μας περάσει ένα αισιόδοξο χριστουγεννιάτικο μήνυμα με μια γλυκιά γεύση μελαγχολίας.

Ευχαριστούμε τον εξαίρετο φωτογράφο Δημήτρη Γαρουφαλιά και το ΑΝΕΜΑ cafe για την φιλοξενία! Χρονιά καλά σε όλους!

Η Ναντια Ραπτη κατακτα τον χωρο της μοδας… με χαμογελο!

Σχόλια