Άλλο ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο έχει φτάσει και ο χειμώνας πλέον έχει μπει για τα καλά.
Εσείς τι σχεδιάζετε να κάνετε;
Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις!

Ένα χαλαρό Σάββατο από τη Φα
Σαββατοκύριακο1 Το κρύο καιδη το πρωινό, προβλέπεται τσουχτερό.
Οπότε το χουχούλιασμα στο κρεβάτι επιβάλλεται. Για την τέλεια ατμόσφαιρα για το Σαββατιάτικο ξύπνημα προτείνουμε την playlist “Baby, It’s cold outside” από Κασετόφωνο.
Σαββατοκύριακο2 Σηκωθήκαμε; Στεκόμαστε-έστω και μετα βίας- και στα δύο ποδαράκια;
Έλα, ήρθε η ώρα για ένα σπέσιαλ self-treat, έτσι για την ανταμοιβή.
ΣαββατοκύριακοTo Luxurious Sunday Breakfast.Oύτε τοστ, ούτε δημητριακά. Κάτι πολύ καλύτερο.
Εμείς ενδεικτικά προτείνουμε:

  • Κρέπες ή pancakes γλυκές απλές/σοκολάτας/μπανάνας
    (σοκολάτες, μαρμελάδες,φρούτα, σαντυγί, μέλια, ξηρούς καρπούς κ.α)
  • Κρέπες Αλμυρές (ζαμπόν, τυρί, πιπεριές, ντομάτες, σπαράγγια, μπέικον κ.α.)
  • Scrambled Eggs (λαχανικά, μανιτάρια, γαλοπούλες, λουκάνικα, γάλα, τυρί κ.α.)
  • Ρολάκια μήλου-κανέλας στο φούρνο
  • Aυγά με μπέικον
  • Κέικ πρωινού με blueberry
  • Casserole με λαχανικά ή ό,τι άλλο θέλετε

Αν δεν σας έπεισαν οι προτάσεις μας feel free να ψάξετε για κάτι πιο κοντά στα γούστα σας ή ακόμα και να αυτοσχεδιάσετε.
-Με προσοχή όμως γιατί ουκ ολίγες φορές έχουν γίνει κουζινοατυχήματα όπως έχουμε ξαναπεί!

Μαγειρικες καταστροφες: οταν τα πιατα μας δακρυσαν

Σαββατοκύριακο
3 Ήρθε η ώρα το Σάββατο να γίνει παραγωγικό.

Τώρα που έχετε λίγο παραπάνω χρόνο, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε κάποια απ’ αυτά που αναβάλλετε όλη την εβδομάδα, το μήνα ή και το χρόνο. (Κι εγώ απ’ αυτούς  είμαι, για να ξέρετε)

        • Ας πούμε ίσως ήρθε ο καιρός να μάθετε τους στίχους από εκείνο το τραγούδι που πάντα καταλήγετε να του αλλάζετε γλώσσα.
        • Ίσως να ήρθε η ώρα να ψάξετε κάποιες λέξεις στο λεξικό, έτσι για τον πλούτο της γνώσης.
        • Ή να μάθετε επιτέλους τι είναι το όμποε.
        • Εκείνο το σετ κοιλιακών που άφησες στη μέση πρόπερσι;
        • Καλή ιδέα επίσης, θα ήταν να κάτσεις να ξεσκαρτάρεις και λίγο τα αρχεία του υπολογιστή σου.
        • Και μιας που έκατσες, δε ψάχνεις για κάνα καινούριο κομμάτι στο spotify/youtube που ακούς συνέχεια τα ίδια και τα ίδια;

Ακόμα και αυτό το

χαλασμένο συρτάρι 

      μπορείς να κολλήσεις.

Σαββατοκύριακο

        4 Τόση σκληρή δουλειά, ίσως ήρθε η ώρα για άλλο ένα

self treat

      !
  • Βέβαια, και τίποτα να μην κάνατε πότε δεν είναι κακή ιδέα ένα cake in a mug. (Κέικ στιγμής σε κούπα, που ψήνεται σε φούρνο μικροκυμάτων)Η δική μας αγαπημένη συνταγή είναι η παρακάτω:Σαββατοκύριακο
  • Μία άλλη επιλογή, πιο υγιεινή είναι ένα δυναμωτικό smoothie.

ΣαββατοκύριακοΝαι, ναι αυτό που κοίταγες πάντα με καχυποψία λέω. Εκείνο, με το σπανάκι και τον κρόκο Κοζάνης.

Εδώ οι επιλογές είναι πολλές και τα γούστα ακόμα περισσότερα. Με μια γρήγορη ματιά σε κάποιο site μαγειρικής ή ακόμα καλύτερα, υγιεινής διατροφής θα βρείτε πάρα πολλές επιλογές.
-Είναι και εύκολα, ένα ψιλόκομα και ένα κουμπί είναι, βρε αδερφέ!

5 Μ’ αυτά και μ’ εκείνα πήγε απόγευμα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κανονίσετε κάποια μίνι έξοδο ή μάζωξη στο σπίτι.

α) Για την αρχή της μίνι εξόδου προτείνουμε:
Σαββατοκύριακο

  • Ένα χάλαρο περπάτημα, καιρού επιτρέποντος, στο κέντρο της μισοστολισμένης πόλης.
    Σαββατοκύριακο
  • Μια άλλη πολύ καλή επιλογή, πάλι καιρού επιτρέποντος, θα ήταν μια επίσκεψη σε κάποιο Αστεροσκοπείο, αν βρίσκεστε κοντά (Θησείου, Πεντέλης, Χελμού, Σκίνακα, Θεσσαλονίκης κ.α.) ειδικά αν μπορέσετε να κανονίσετε και κάποια ξενάγηση ακόμη καλύτερα!
    β) Για την μάζωξη στο σπίτι με καλούς φίλους, προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη “Βραδιά Ξένης Κουζίνας” η οποία περιλαμβάνει ένα κάποιο ταλέντο στη μαγειρική, καλή θέληση και ετοιμοπόλεμα στομάχια. Σαββατοκύριακο
  • Αποφασίζετε την κουζίνα κάποιας χώρας που θέλετε να προσεγγίσετε –μπορεί να ‘ναι και πολλές, multicult!– , ψάχνετε συνταγές, προμηθεύεστε από νωρίς τα υλικά και πιάνετε δουλειά. Τα πιάτα μπορούν να φτάσουν έτοιμα στο σπίτι ή να προετοιμαστούν μαζικά εκεί -για τις πιο ριψοκίνδυνες παρέες.6. Τέλος, η βραδιά μπορεί να λήξει είτε χουχουλιάρικα στο σπίτι, είτε όχι και τόσο χουχουλιάρικα αλλά το ίδιο ωραία κάπου έξω.α) Για το μέσα, προτείνουμε:
    Σαββατοκύριακο
  • Για αρχή το συνδυασμό καναπές-μαξιλάρια-κουβέρτα-τζάκι που συνοδεύεται ευχάριστα με ζεστή σοκολάτα, κάστανα στο τζάκι και κάποιο επιτραπέζιο ή παιχνίδι με χαρτιά (munchkin, Μονόπολη, trivia,  jungle speed, scrable, παντομίμα και άλλα πολλά)
  • Στη συνέχεια η βραδιά μπορεί να λήξει με αρωματικό ζεστό κρασί (εδώ η συνταγή)
    ΣαββατοκύριακοΑντί για ταινία, επιλέξτε ένα νοσταλγικό οδοιπορικό σε μία χώρα που θέλετε να γνωρίσετε. Οι καλύτερες σειρές για οδοιπορικά ντοκιμαντέρ είναι μεταξύ άλλων το Pilgrimage, το No Reservations και το Green Paradise.
    Σαββατοκύριακο
    β) Για το έξω πάλι, προτείνουμε:
  • Ένα παιχνίδι Bowling με καλή παρέα.
    Όπως και να το κάνουμε έχει γεμίσει ο τόπος από το ’90 και μετά.
    pexels-photo-89505
  • Στο ίδιο πνεύμα πάλι, μία χαλαρή βόλτα στο λούνα παρκ θα ήταν μια διαφορετική επιλογή.Για ήρεμα παιχνίδια μπορείτε να εμπιστευτείτε και κάποιο συνοικιακό, για κάτι πιο ριψοκίνδυνο, καλό θα ήταν να προσανατολιστείτε σε κάτι πιο επικυρωμένο από πλευράς ασφαλείας.
  • Εναλλακτικά, το βράδυ του Σαββάτου παίζουν πολλά και διάφορα events για όλα τα γούστα.
    Εμείς προτείνουμε:
    fbshare

    Plissken Festival

    Η δεύτερη μέρα του festival με δυνατό Line Up (Death In Vegas, La Femme, Vatican Shadow (live), Black Milk, Optimo (Espacio), Babyfather, Νέγρος του Μοριά, XXXY, Aurora Halal, Holy Monitor, Mueran Humanos, Doc Daneeka, Beatrice Dillon, Lord Tusk, Craves, NTS RADIO, Klein, The Vagina Lips, Someone Who Isn’t Me, Hydroessa) και διαφορετικούς και διάφορους ήχους.
    white-lies

    White Lies

Οι Λονδρέζοι dark rockers μας επισκέπτονται για πρώτη φορά ως headliners, με ολόφρεσκο τον δίσκο τους “Friends”.

 

Μία χαλαρή Κυριακή από την Έλενα

15328264_1311732048857991_1621102834_n

Μπήκε λοιπόν και επίσημα ο Χειμώνας, με καλό καιρό για τα δεδομένα μου (δως μου κρύο και συννεφιά και πάρε μου την ψυχή) και τώρα που σας γράφω τις προτάσεις μου για την Κυριακή βρίσκομαι τυλιγμένη στη μάλλινη κουβέρτα μου, με την Λόλα αγκαλιά (γάτα) με δανεικό φούτερ νούμερο XL, δίπλα απ’ το τζάκι, με μια ζεστή κούπα καφέ ανα χείρας και δυο-τρεις διαφορετικές σοκολάτες απλωμένες στο τραπέζι (άκρως θηλυκό, I know) αλλά ας μην φλυαρίσω άλλο πάμε να σας προτείνω ιδέες για μια χαλαρή Κυριακή. Ξεκαθαρίζω από τώρα πως δεν είμαι πια party animal (πάνε τα τιμημένα φοιτητικά χρόνια) και πλεόν τα Σ/Κ μου προτιμώ να τα περνάω κάπου μεταξύ του καναπέ του σπιτιού μου και στα μεγάλα κέφια του καναπέ φιλικού σπιτιού!

 

1

15321444_1311732375524625_195819627_o

Αγαπημένη μου συνήθεια προκειμένου να χαλαρώσω και να αποφορτιστώ είναι αφού βάλω τα άνετα μου (μια παντελόνα και ένα φαρδύ μπλουζάκι είναι ό,τι πρέπει) να χαμηλώσω τον φωτισμό του σπιτιού, να ανάψω τα αγαπημένα μου κεριά και αρωματικά στικς, να κάτσω αναπαυτικά κάτω στο χαλί και να κάνω απλές ασκησούλες (strech τύπου, όχι κάτι ακραίο, δεν το έχω με τη γυμναστική) με μουσική που ταξιδεύει το μυαλό (ένα μείγμα psychedelic, tribe, ambient και λίγο goa) κλείνω τα μάτια και αφήνω το μυαλό να φύγει…

Τip: Προσπαθώ να αφήσω το μυαλό μου χωρίς καμμία σκέψη, έστω και για λίγο, ακολουθώντας τη μουσική. Ιδού και το playlist που έχω φτιάξει ειδικά για την περίσταση:

 

2
 

15281912_1311732418857954_2027859127_nΣυνεχίζουμε σε χαλαρωτικό mood, και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό μπάνιο, με άλατα και πολλές πολλές σαπουνάδες (αν έχεις μπανιέρα εκμεταλλεύσου την) φυσικά δεν απομακρύνω την διάθεση χαμηλού φωτισμού και δεν ανάβω την λάμπα- ανακριτικού τύπου- του μπάνιου, απλά προτιμώ να μεταφέρω μια χαμηλή πηγή φωτός (μην φάω και καμμιά σαβούρα στα πλακάκια) εντός του χώρου. Αφού μουλιάσω για αιώνες, βάζω τα ζεστά μου ρούχα και ξαναπιάνω τον καναπέ για να συνεχίσω αυτή την ξέφρενη βραδιά.

 

Τip: Αν είσαι κοριτσάκι (και αγοράκι, γιατί όχι) βάλε μια κρέμα σώματος μετά το αφρόλουτρο, με άρωμα λεβάντα, για extra χαλάρωση.

3

15300557_1311739798857216_380194409_n Αντί να λιώσω καίγοντας τον εγκέφαλο μου βλέποντας trash βιντεάκια στο youtube (όχι ότι δεν το κάνω) επιλέγω ένα καλό βιβλίο, ανάλογα με το είδος που επιθυμώ ανα περίοδο. Ενδεικτικά βάζω μερικά από αυτα που ξεχώρισα τον τελευταίο  καιρό:

  • “Το παλάτι των αναμνήσεων” – Μίρα Μπαρτόκ, αν θέλεις ένα αυτοβιογραφικού χαρακτήρα μυθιστότημα, για τις ανθρώπινες σχέσεις, με επίκεντρο την μητρική.
  • “ Χωρίς εξουσία” – Ερρίκο Μαλατέστα, αν θέλεις να μελετήσεις έναν από τους κλασικούς θεωρητικούς της Αναρχίας.
  • “Η βίβλος των ηδονών” – Ραούλ Βανεγκέμ, αν σε προβληματίζει η εμπορευματοποίηση των αγαθών και οι απρόσωπες σχέσεις στις σύγχρονες, δυτικού τύπου κοινωνίες.

 

4
15320452_1311745008856695_1062558066_n

Αν δεν έχω πολύ όρεξη για διάβασμα, θα επιλέξω μια ταινία, πάλι ανάλογα με την διάθεση της στιγμής, αν και αποφεύγω τις κωμωδίες και τις επιστημονικής φαντασίας, βλέπω όλα τα υπόλοιπα. Μερικές από αυτές που ξεχώρισα τελευταία και παίζονται ακόμα στην μεγάλη οθόνη, είναι οι εξής:

  • I Daniel Blake” – Kεν Λόουτς, για μια κοινωνική επισκόπηση της σημερινής κατάστασης, σε όλο το φάσμα του ανθρώπινου βίου.
  • H υπηρέτρια”- Τσαν Γουκ Παρκ, μια κοινωνική – ερωτική, κορεάτικη ταινία εποχής, με επιρροές από Μαρκήσιο Ντε Σάντ.

Tip: Συνόδεψε την ταινία με ένα χαλαρωτικό ρόφημα, από μείγμα βοτάνων, προσοχή μόνο με τις    δοσολογίες! Εξαιρετικό πάντως είναι το χαμομήλι – λουϊζα με μια γερή κουταλιά μέλι!

Ύστερα απ’ όλα αυτά νομίζω ήρθε η ώρα για τον βραδινό ύπνο. Μερικά από τα αγαπημένα μου tips για έναν καλό ύπνο (μιας και δεν κοιμάμαι και πολύ ήρεμα) είναι τα εξής:

  • Λίγη ώρα πριν κοιμηθώ, απομακρύνω όλες τις πηγές ενέργειας (λάπτοπ, κινητό) για να βάλω τον εαυτό μου σε μια διαδικασία ύπνου.
  • Προτιμώ μια ελαφριά πηγή φωτός και όχι το απόλυτο σκοτάδι κατά την διάρκεια του ύπνου, οπότε τα χρωματιστά, χάρτινα φαναράκια πάνω από το κρεβάτι μου είναι ιδανικά!
  • Φροντίζω να φοράω κάτι ζεστό και άνετο στον ύπνο, ώστε να μην πιέζομαι από τίποτα.
  • Έχω πάντα δίπλα μου λίγο νερό, ώστε να μην χρειαστεί να σηκωθώ κατά την διάκρεια της νύχτας.

 

Καλό Σαββατοκύριακο λοιπόν και καλή χαλάρωση!

Σχόλια