Με σύνθημα ”αυτά τα Χριστούγεννα όλοι θα είναι εδώ”, το Μαγικό Χωριό στην Πάτρα έχει ανοίξει τις πύλες του για άτομα όλων των ηλικιών.

 

To Μαγικό Χωριό βρίσκεται στο χώρο της Πατραϊκής Οινοποιίας και υπόσχεται σε όλους στιγμές διασκέδασης, ψυχαγωγίας αλλά και γνώσης!

Έπειτα, λοιπόν, από ιδιωτική πρωτοβουλία και σε έκταση 20 στρεμμάτων ”στήθηκε” ένας απόλυτα γιορτινός και ευχάριστος πολυχώρος. Πιο συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι σχεδίασαν δράσεις και εκπλήξεις στις εσωτερικές εγκαταστάσεις αλλά και στην ύπαιθρο.

Μόλις μπαίνει ο επισκέπτης στο χώρο μένει άφωνος από την ποικιλία παιχνιδιών και δραστηριοτήτων που υπάρχουν για τα παιδιά αλλά και από τον ιδιαίτερο στολισμό, που τον προδιαθέτει για τις όμορφες στιγμές που θα ζήσει εκεί!

Ένα μεγάλο λούνα παρκ που περιέχει συγκρουόμενα οχήματα, καρουζέλ, τρενάκι, βάρκες αλλά και τραμπολίνο. βρίσκονται στην είσοδο του ”χωριού” με δεκάδες θεματικά ”σπίτια” να ακολουθούν.

Το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη και των ξωτικών του είναι ένας αξιοθαύμαστος χώρος για μικρούς και μεγάλους, όπου υπάρχουν άτομα που αναλαμβάνουν το facepainting και υπεύθυνοι που διδάσκουν την κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών αλλά και την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Ακόμα, ο Άγιος Βασίλης βρίσκεται από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ. εκεί για να παραλάβει τα γράμματα των παιδιών και να επικοινωνήσουν, ενώ υπάρχει η δυνατότητα φωτογραφιών μαζί του, με τα ξωτικά αλλά και το έλκηθρο!

Εκτός από τον παραπάνω χώρο, όμως, τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν μέσω των δράσεων που έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με τα ζυμαρικά ”Μέλισσα”, όπου μαθαίνουν πως να κατασκευάζουν στολίδια, ενώ μπορούν να πάρουν και τα υλικά ή τις δημιουργίες μαζί τους. Επίσης, υπάρχει χώρος με γλυκιές λιχουδιές για όλους αλλά και παρόμοιες δράσεις για δημιουργία στολιδιών.

Ταυτόχρονα, στην ίδια περιοχή βρίσκεται η Χριστουγεννιάτικη Αγορά, η οποία εκτείνεται σε ομοιόμορφα ξύλινα σπίτια, όπου οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν εποχιακά στολίδια, αναμνηστικά, αλλά και γλυκίσματα, όπως λουκουμάδες με μέλι αλλά και ποικίλα δώρα.

H Παραμυθούπολη, όμως, είναι μία δραστηριότητα που επισκέπτεται η πλειοψηφία των πολιτών, όπου δεκάδες παραμύθια, όπως η Ωραία Κοιμωμένη, ο Παπουτσωμένος Γάτος, η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι, τα Τρία Γουρουνάκια κ.ά. γίνονται πραγματικότητα και εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας, ενώ σε μία από τις ειδικά διαμορφωμένες δεξαμενές βρίσκεται η Κυρά Παραμυθού, που διηγείται ιστορίες, πασίγνωστα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια και όχι μόνο…

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα στάση που μπορεί να κάνει κανείς στο Μαγικό Χωριό είναι το Πλανητάριο. Με συνεχείς προβολές καθημερινά, που ξεκινούν από τις 10 π.μ. και ολοκληρώνονται στις 9:20 το βράδυ, προσελκύει πλήθος κόσμου και συχνά υπάρχει σειρά προτεραιότητας!

Για τους λάτρεις της Μυθολογίας, που δεν είναι μόνο παιδιά, υπάρχει το Θεματικό Πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας με 13 εκθέματα σε τρισδιάστατα γλυπτή μορφή και με επιβλητικές διαστάσεις που φθάνουν έως και τα 5,5 μέτρα.Τα συγκεκριμένα γλυπτά, μάλιστα, δημιουργήθηκαν για το συγκεκριμένο χώρο και έπειτα από συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με καλλιτέχνες της Ελληνικής Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι με τα δημιουργήματά τους στοχεύουν στην ψυχαγωγία που συνυπάρχει με τη γνώση!

Καθημερινά πραγματοποιούνται, εκτός των παραπάνω, μουσικές συναυλίες αλλά και θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για όλα τα γούστα και τις ηλικίες. Μάλιστα, στις 29 Δεκεμβρίου 2016 πρόκειται να δώσουν συναυλία οι ”Passepartout’‘, ένα ροκ συγκρότημα που ενθουσιάζει τους Πατρινούς τα τελευταία χρόνια!

Τέλος, σε όλη την έκταση επί της οδού Ανθείας 38, υπάρχει φωτογραφικό booth με έκθεση ζώων σε 3D μορφή αλλά και καφετέρια για όσους δεν έχουν τη διάθεση να απασχοληθούν ενεργά με τις ευφάνταστες δράσεις του Μαγικού Χωριού.

Και όλα αυτά θα συμβαίνουν έως και τις 8 Ιανουαρίου 2017, οπότε καιρός είναι να σπεύσουν όλοι οι πολίτες της Πάτρας αλλά και όσοι θα βρεθούν στην πόλη αυτές τις γιορτινές μέρες!

 

Σχόλια