Η Μαρία και ο Τάσος, μετά από έκτακτη σύσκεψη, σχεδίασαν και οργάνωσαν για εσένα ένα γιορτινό χαλαρό Σαββατοκύριακο!

Επιμέλεια: Μαρία Μακράκη & Τάσος Κωλέτσης

Τρίτη μεσημέρι… τρέχουμε σαν τρελοί για να είμαστε στο ραντεβού μας on time και κλασικά ο Τάσος στήνει τη Μαρία! Μετά την καθυστερημένη συνάντηση, τη ριψοκίνδυνη προσπέραση ιπτάμενων παγοδρομίων φτάνουμε για τον απογευματινό μας καφέ. Βγάζουμε τα μπλοκάκια μας, τις σημειώσεις μας, τα λάπτοπ μας -ως τέρατα της τεχνολογίας- και ο απλός, καθημερινός καφές μετατρέπεται σε ένα δημιουργικό άρθρο με προτάσεις για ένα ιδιαίτερο, γεμάτο μα πάνω απ’ όλα χαλαρό Σαββατοκύριακο!

Σάββατο

1.Το βιβλίο που δε διάβασες ποτέ.

Θυμάσαι εκείνο το βιβλίο που πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά σου και το αγόρασες επειδή δε γινόταν να του αντισταθείς; Εκείνο που το έχεις ξεχάσει στη βιβλιοθήκη; Αφού ήρθε λοιπόν άλλο ένα Σαββατοκύριακο, ίσως να είναι η καταλληλότερη στιγμή για να το πάρεις στα χέρια σου και να αφεθείς στο ταξίδι που κρύβει στις σελίδες του.

Και επειδή κάθε βιβλιοφάγος που σέβεται τον εαυτό του έχει τουλάχιστον ένα τέτοιο ξεχασμένο βιβλίο, ιδού τα “παραπονεμένα” και σκονισμένα βιβλία της Μαρίας και του Τάσου: “Η Υπόσχεση”, Harlan Coben (Μαρία), “Στον κήπο του Επίκουρου: αφήνοντας πίσω τον τρόμο του θανάτου”, Irvin Yalom (Τάσος).

Σαββατοκύριακο

2.Ώρα για ταινία! (καθόλου αναμενόμενο)

Εν όψει Χριστουγέννων, η Μαρία σού προτείνει το “Μια Υπέροχη Ζωή” (It’s a wonderful life) του Frank Capra. Κλασική Αμερικάνικη ταινία του 1946, που προβάλλεται συνήθως κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων! Κεντρικός πρωταγωνιστής ένας άντρας που απαρνείται τα όνειρά του προκειμένου να βοηθήσει τους άλλους. Μια ταινία που αν τη βλέπαμε κάθε χρονιά σίγουρα θα γινόμασταν λίγο καλύτεροι άνθρωποι.

Ο Τάσος ξεφεύγει λίγο από το εορταστικό κλίμα και προτείνει τις “Υπηρέτριες” (The Help), μια ταινία του 2011. Σε μια συνοικία του Μισσισσιπή, μια νεαρή δημοσιογράφος αποφασίζει να ξεκινήσει κρυφά τη συγγραφή ενός βιβλίου στο οποίο αντικατοπτρίζεται η σκληρή καθημερινότητα των Νέγρων υπηρετριών που εργάζονται στα σπίτια λευκών οικογενειών στη δεκαετία του 60’.

3.Το ιντερνάσιοναλ το πάρτι!

Ο τίτλος σε προϊδεάζει για ένα κλασικό πάρτι από εκείνα που ξυπνάς την άλλη μέρα και βλέπεις δίπλα σου τον κύριο Άγνωστο Αγνώστου και τη δεσποινίς Που-Σε-Ξέρω-Κοπελιά; Όμως η δική μας πρόταση ξεπερνά καθετί συνηθισμένο και έχει ως εξής! Πρόκειται για ένα θεματικό -ινερνάσιοναλ φουντ- πάρτι στο οποίο κάθε καλεσμένος περνά την πόρτα του σπιτιού σου αν και μόνο αν έχει μαγειρέψει ο ίδιος ένα φαγητό από τη χώρα που του έχει κληρωθεί!

Εξηγούμαστε: α) αποφάσισε ποιους θα καλέσεις, β) όρισε για τον καθένα μια χώρα -με καλή κουζίνα- , γ) στειλ’ τους πρόσκληση και πες τους πως θα τους επιτραπεί η είσοδος μόνο αν καταφέρουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους (να μαγειρέψουν δηλαδή ένα αντιπροσωπευτικό πιάτο από τη χώρα που τους έχεις κληρώσει), δ) κάνε και εσύ το ίδιο, ε) καλή όρεξη!

Σαββατοκύριακο

1.Bass Delight meets McOffee at 420!

Και τώρα ας ευλογήσουμε τα γένια μας… Ο δικός μας Μάνος συναντά το Δημήτρη Γιωτόπουλο δίνοντας διαφορετική πνοή στο πνεύμα των ημερών με ένα αυθεντικό Jamaican Soundsystem. Το special αυτό event θα λάβει χώρα στο Four Twenty Break Bar (Αιόλου 57) αυτό το Σάββατο, 17/12, στις 23:00!

Αν ψήθηκες τσέκαρε λεπτομέρειες εδώ!

2.What about “The Christmas Factory” ?

Αν πάλι προτιμάς να μείνεις πιστός στο mood των ημερών, κάνε τη βόλτα σου στο Christmas Factory στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων! Πεντανόστιμες λιχουδιές, ευφάνταστα παιχνίδια, δημιουργικά εργαστήρια και διάφορα άλλα special events για μικρά και μεγάλα παιδιά  είναι εκεί και σε περιμένουν ως και τις 2 Ιανουαρίου 2017!

Εισιτήριο: 5,5€ (Δε.-Πα.: 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός, ως 23/12)

Σαββατοκύριακο

3.1984

Όχι, δε σου προτείνουμε ταξίδι στο χρόνο. Σου προτείνουμε, όμως, αυτό το Σαββατοκύριακο να δεις μια από τις πιο ιδιαίτερες παραστάσεις έβερ. Πρόκειται για τη μεταφορά στο θεατρικό σανίδι του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τζόρτζ Όργουελ. Ένα μυθιστόρημα-σταθμό για την πολιτική σκέψη του 20ού αιώνα, που μίλησε πρώτη φορά για το «Μεγάλο Αδερφό», για διαρκείς πολέμους με πρόσχημα την ασφάλεια των πολιτών, για τηλεοθόνες και «αστυνομία της σκέψης».

Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου

Εισιτήρια: 18€ (κανονικό), 14€ (φοιτητικό)

Σαββατοκύριακο

Κυριακη

1.Πειραματίσου στην κουζίνα (Christmas edition)!

Ξεκίνησε προετοιμασίες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Δοκίμασε νέες συνταγές, πειραματίσου και αν δεν είσαι του ρίσκου… πάτησε στα σίγουρα (τηλέφωνο στη μαμά για άμεση βοήθεια)! Μαζί με αγαπημένα πρόσωπα γεμίστε το σπίτι με τις πιο όμορφες Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές.

Ιδού η ευκαιρία για να ξεκινήσεις από τώρα να προσθέτεις χριστουγεννιάτικες και λαχταριστές θερμίδες με την πρόφαση ότι απλώς δοκιμάζεις τα δημιουργήματά σου!

Σαββατοκύριακο

2.Επιτραπεζώσου!

Το νέο αυτό ρήμα, έμπνευση της Μαρίας που θα εντάξει ο Τάσος, ως φιλόλογος in progress, στην πτυχιακή του, δηλώνει το προφανές: επιτραπέζια, επιτραπέζια και επιτραπέζια!

Είναι Δεκέμβρης, έξω έχει κρύο, μέσα όμως έχει ζεστή σοκολάτα, αγαπημένα πρόσωπα και -ίσως- θέρμανση! Τι κάλυτερο, λοιπόν, από το να μαζευτείτε κάτω από το δέντρο και να επιτραπεζωθείτε (είπαμε, προωθούμε το νέο ρήμα) όλοι μαζί;!

3.Χειροτεχνία FM…

…όταν συνδυάζεις το Kasetophono με το DIY!

Τα πράγματα είναι απλούστατα: πάτα play σε αυτή τη λίστα και ψάξε να βρεις διάφορες εύκολες DIY κατασκευές και βάλε την υπογραφή σου στο Χριστουγεννιάτικο στολισμό. Και επειδή είμαστε και ψυχούλες σού έχουμε έτοιμες 4 ιδέες για μοναδικές DIY δημιουργίες!

3+1 Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές! (DIY Christmas Edition)

1.Χριστουγεννιάτικο MeetMarket @ Μουσική – Θεατρική Σκηνή «Αθηναΐς».

Η απόλυτη Χριστουγεννιάτικη γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας έρχεται στην πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο. Στη Μουσική – Θεατρική Σκηνή «Αθηναΐς» τοπικά προϊόντα, καινοτόμες ιδέες, handmade ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, συλλεκτικά vintage και retro αντικείμενα και άλλα πολλά συνθέτουν ένα οπτικοακουστικό παζλ που θα σε περιμένει στις 17 και 18 Δεκεμβρίου!

Είσοδος Ελεύθερη

Μουσική – Θεατρική Σκηνή «Αθηναΐς», Καστοριάς 34-36, Αθήνα

2.Θέατρο vol.2!

Μια έξυπνη κωμωδία σε περιμένει και αυτό το Σαββατοκύριακο στο θέατρο Αθηνών. Στο “O Θεός της σφαγής”, οι τέσσερις πρωταγωνιστές εκτρέπονται σε πρωτόγονες συμπεριφορές αντί να συζητούν για τον τσακωμό των παιδιών τους σε ένα σαλόνι που διαλύεται όπως ακριβώς διαλύεται η κοινωνία μας, σαρώνοντας κάθε έννοια πολιτικής ορθότητας.

Σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Εισιτήρια: 20€ κανονικό, 14€ φοιτητικό

Ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις, εμείς σου ευχόμαστε να περάσεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο, γεμάτο χαμόγελα και ωραίες στιγμές, για να ξεκινήσεις με ευχάριστη διάθεση τη νέα εβδομάδα!

Σχόλια