Ανταπόκριση από το live των Iced Earth στην Θεσσαλονίκη… Όταν η μπάντα του Jon Schaffer ”έσπασε” το Principal!

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε ένα live που πολλοί περίμεναν με ανυπομονησία. Οι Iced Earth είχαν καταφθάσει στη χώρα μας για μία ακόμη φορά, ώστε να δώσουν δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εμείς βρεθήκαμε στη δεύτερη, που έγινε στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης, ελπίζοντας να μην τελειώσει ποτέ.

Από νωρίς, η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, με τις πόρτες να ανοίγουν γύρω στις 21:00 μ.μ. και ο χώρος να γεμίζει σχεδόν αμέσως. Λίγη ώρα αργότερα, ανέβηκαν στη σκηνή οι Monument, ένα συγκρότημα από τη Μεγάλη Βρετανία, στο οποίο οι Iron Maiden έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στα ακούσματα αλλά και τις δημιουργίες τους.

Iced Earth @ Principal Club Theater

Μάλιστα, ο Peter Ellis φαινόταν να έχει μελετήσει σε βάθος τον Bruce Dickinson, γεγονός, όμως, που πιθανόν να μην ενόχλησε κανέναν από το κοινό, αφού οι μουσικοί ήταν πλήρως προετοιμασμένοι και ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του κοινού με το παραπάνω. Με 10 κομμάτια, άλλωστε, κατάφεραν και έκαναν φανερή τη μουσική τους παρουσία στο ελληνικό κοινό, το οποίο φάνηκε πρόθυμο να τους ”γνωρίσει”.

Iced Earth @ Principal Club Theater

Μία ώρα μετά, βρέθηκαν στη σκηνή του Principal οι Iced Earth, με τον Jon Schaffer να ανεβαίνει πρώτος για να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, με τον Brent Smedley να βρίσκεται στα ντραμς και τον Stu Block να μαγεύει με τη φωνή του. Ταυτόχρονα, όμως, και τα νεότερα μέλη, φάνηκαν αντάξια των προσδοκιών σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά.

Iced Earth @ Principal Club Theater

Το ”Great Heathen Army (Maldon 991 AD)” από τον επερχόμενο δίσκο τους ήταν αυτό που άνοιξε τη βραδιά, με το setlist να είναι ένας συνδυασμός παλιότερων αλλά και νέων τραγουδιών, τα οποία κάλυπταν σε μεγάλο βαθμό τις προτιμήσεις του κόσμου. Βέβαια, κοινό μυστικό αποτέλεσε ότι κάποια από τα νέα τους κομμάτια ίσως να υστερούν σε σύγκριση με τα ιστορικά ”The dark saga”, ”Stormrider” κ.ά., στα οποία δόθηκαν και περισσότερη έμφαση.

Iced Earth @ Principal Club Theater

Εκτός από τις ερμηνείες του Stu Block και τα φωνητικά των υπολοίπων μελών, ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν στο τέλος του ”Watching over me”, το κοινό συνέχισε να επαναλαμβάνει το ρεφρέν, με αποτέλεσμα το συγκρότημα να δημιουργήσει την ίδια στιγμή μία μεγαλύτερη σε διάρκεια version, ώστε να αποζημιώσουν τον κόσμο που είχε κατακλύσει το Principal.

Iced Earth @ Principal Club Theater

Έτσι, λοιπόν, μετά από αυτή τη μοναδική συναυλία διάρκειας δυόμιση ωρών, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι Iced Earth θα συνεχίσουν να απασχολούν το ελληνικό κοινό όλων των ηλικιών για πολύ καιρό ακόμα.

Ανταποκριση: Batushka + The Monolith Deathcult + Biocancer @ Κυτταρο

Σχόλια