Η αθλητική ανασκόπηση του 2016 επιβεβαιώνει ότι ήταν μια μεγάλη χρονιά από όλες τις απόψεις.

Το 2016 στον τομέα του αθλητισμού είχε να προσφέρει πάρα πολλά. Γεμάτο θέαμα, κυριαρχίες, 1 θαύμα και πολλά σημαντικά αθλητικά γεγονότα, αφού συνέπεσαν Euro και Ολυμπιακοί αγώνες.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα δικά μας.. Καμία έκπληξη στα εγχώρια, όπου ο Ολυμπιακός κατέκτησε 43!! Σούπερ Λίγκα (πανάθεμα τα φανταχτερά ονόματα). Ο κυρίαρχος Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα με 30 βαθμούς διαφορά από τον 2ο Παναθηναϊκό (άουτς)..

Σε σημαντικότερα ποδοσφαιρικά γεγονότα τώρα η Πορτογαλία του Ρονάλντο πήγε στη Γαλλία και χάλασε το πάρτυ της οικοδέσποινας, κερδίζοντας της στον τελικό με 1-0 χάρη στο υπέροχο γκολ στην παράταση του Έντερ που χε μπει αλλαγή από τον “λίγο” για Ελλάδα Φ. Σάντος :/..

Ο Κριστιάνο είτε τον συμπαθείτε είτε όχι.. πήρε και το Champions League το 2016 με την Ρ. Μαδρίτης και δικαιολογημένα κέρδισε την Χρυσή Μπάλα, αφήνοντας πίσω τον χρυσό ολυμπιονίκη Neymar και τον πάντα παραγωγικό Μέσι.

Ισπανική ομάδα πήρε και το Europa League. Η Σεβίλη έχει βρει μια πολύ πετυχημένη συνταγή και ανεξαρτήτως από το πως τα πηγαίνει στο εγχώριο πρωτάθλημα, βρίσκει έναν τρόπο να κατακτά το Europa τα τελευταία χρόνια! Φέτος κέρδισε σε έναν υπέροχο τελικό στην Λίβερπουλ..

Βέβαια η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική στιγμή της περσινής σεζόν είναι αδιαμφισβήτητα το επικό θαύμα του Κλαούντιο Ρανίερι και της μαχητικότης Λέστερ που κατέκτησαν την Premier League ..το ανταγωνιστηκότερο και ίσως δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου!! Η Λέστερ με τιμονιέρι -τον λίγο για Ελλάδα- Ρανιέρι και παίκτες μαχητές σε όλες τις θέσεις, άφησε πίσω της ιστορικές εκατομμυρίων ομάδες όπως η Μαντσεστέρ Σίτι, Μαν Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Τότεναμ, Λίβερπουλ, κα!!

Στο Μπάσκετ  ο Ολυμπιακός πήρε σχετικά εύκολα τους τελικούς της Basket League κόντρα στον αιώνιο του Παναθηναϊκό με συνολικό σκορ 3-1.. Την Ευρωλίγκα πήρε η almighty ΤΣΣΚΑ Μόσχας.. Στο NBA το 2016 παίχτηκε ένας από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς με τον Lebron James να παίρνει ανάποδες στροφές στροφές στο τέλος και να πετυχαίνει, με τον εκπληκτικό Irving παρέα, ανατροπή από 3-1 σε 3-4 κόντρα στους Golden State Warriors του Stephen Curry. Πανέμορφα ματς, μεγάλα σκορ και πολλές προσωπικές μάχες ανάμεσα στους 2 μεγάλους σταρ είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά των τελικών της σεζόν 2015-2016..

Στο τένις είχαμε κάποιες εκπληξούλες.. είδαμε τον Άντι Μάρει έπειτα από μια εξαιρετική σεζόν να προσγειώνεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο1 της κατάταξης του ΑΤΡ, αφήνοντας πίσω τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Εκθρόνιση είχαμε και στο γυναικείο τένις όπου η θρυλική Σερίνα Γουίλιαμς έμεινε δεύτερη, με την νέα Αντζελίκ Κέρμπερ να τερματίζει  πρώτη στην κατάταξη WTP..

Το 2016 είχε και Ολυμπιακούς Αγώνες (στο Ρίο) με την Ελλάδα να πραγματοποιεί τιμιότατη εμφάνιση και να παίρνει την 26η θέση στην συνολική κατάταξη μεταλλίων αποσπώντας 3 χρυσά μετάλλια:  Κορακάκη στην σκοποβολή, Πετρούνιας στους κρίκους και Στεφανίδη στο άλμα επί κοντό.  Μόνη πρώτη στην κατάταξη οι Η.Π.Α που παίζουν πλέον ξεκάθαρα χωρίς αντίπαλο.. Ο τελικός απολογισμός για τους αιμοδιψείς Αμερικανούς 121 μετάλλια (2η η Μεγάλη Βρετανία με 67) εκ των οποίων 46 χρυσά!! Πραγματική υπερδύναμη..

Σχόλια