Η Φωτεινή Βελεσιώτου σε ένα live που μας εξηγεί ”τι ξέρουμε για τα όνειρα”.

Μία γυναίκα που η φωνή της σε σαγηνεύει στο μέγιστο βαθμό. Μία ερμηνεύτρια, που αν και τραγουδάει σε μουσικές σκηνές από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, έμελλε να τη γνωρίσει όλος ο κόσμος -δυστυχώς- τη τελευταία δεκαετία αλλά καταφέρνει να συγκινεί όλες τις ηλικίες. Ένας άνθρωπος που σε συνέντευξή της δηλώνει: ”Σιγά μην έχω και μίση και πάθη, τι μου λέτε; Εγώ θέλω να συνυπάρχω με ανθρώπους που έχουνε καλή καρδιά.”

Αυτή είναι η Φωτεινή Βελεσιώτου, η οποία εμφανίστηκε το προηγούμενο Σάββατο στο club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη και θα ξαναβρεθεί στο ίδιο μέρος στις 24 του μηνός, για να μας ταξιδέψει με τραγούδια που επιλέγει δίχως να έχουν μία ”λογική” σειρά προγράμματος.

Το live που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου μας βρήκε παρόντες και μαγεμένους με την παρουσία της ερμηνεύτριας στη σκηνή. Μαζί της, ο Σωτήρης Μπαλλάς, ένας μουσικός που πρωτοεμφανίστηκε φέτος το καλοκαίρι, αφήνοντάς μας άναυδους με το πηγαίο ταλέντο του, ο Γιώργος Καραμφίλλης, ο Νίκος Παπαναστασίου, ο Διονύσης Μακρής, ο Θωμάς Κωστούλας και ο Γιάννης Οικονομίδης. Όλοι μαζί, σταθεροί συνεργάτες, οι οποίοι μας καθήλωσαν για δυόμιση ώρες.

Λίγο μετά τις 11, λοιπόν, ξεκίνησε η συναυλία, όπου ακούστηκαν πολλά δικά της τραγούδια αλλά και ”παλιά” τραγούδια, με τη Βελεσιώτου να διηγείται ιστορίες, αναμνήσεις αλλά και να συζητά με το κοινό. Παράλληλα, ο Σωτήρης Μπαλλάς ερμήνευσε αρκετά κομμάτια με τη συνοδεία της κιθάρας του, της φυσαρμόνικάς του αλλά και την υπόλοιπη ομάδα, δημιουργώντας μας ένα απίστευτο αίσθημα θαυμασμού για την ιδιαίτερα εκφραστική φωνή του.

Αλλά το βλέμμα θαυμασμού της τραγουδίστριας προς τους μουσικούς της ήταν κάτι που συζητήθηκε έντονα από τους παρευρισκόμενους. Κάθε σόλο των μουσικών έβρισκε τη Βελεσιώτου αμίλητη να τους παρακολουθεί και να τους χειροκροτά, δείχνοντας το μεγαλείο ψυχής της.

Κι έτσι, ξεκινώντας από τον Καζαντζίδη και τον Ξαρχάκο, το ρεμπέτικο και τη λαϊκή μουσική ”φτάσαμε” αισίως στη Φωτάκη, στον Καζαντζή και στο έντεχνο με μελωδίες συγκινητικές και ιδιαίτερες.

Ένα μουσικό ταξίδι που κράτησε λιγότερο από όσο ευχόμασταν και που θα επαναληφθεί στις 24 Δεκεμβρίου 2016 για όλους εκείνους που το έχασαν αλλά σίγουρα το μετάνιωσαν!

 

Σχόλια