Έχεις προβληματιστεί σχετικά με το τι εφαρμογές να κατεβάσεις στο κινητό για να περνάς την ώρα σου στα Μ.Μ.Μ. ;

Όλοι μας ως φοιτητές περνάμε άπειρες ώρες στα Μ.Μ.Μ. Καλή είναι η μουσική που ακούμε ή το σκάλωμα που τρώμε να παρατηρούμε όλον τον κόσμο μέσα στο λεωφορείο, αλλά κάποια στιγμή βαριέσαι αφόρητα και θέλεις να κάνεις κάτι πιο ενδιαφέρον. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας οι περισσότεροι έχουμε κινητά τηλέφωνα που μας επιτρέπουν να έχουμε διάφορες εφαρμογές πάσης φύσεως και φυσικά ίντερνετ. Τα παιχνίδια και γενικά οι εφαρμογές μας σώζουν τη ζωή ιδίως αν πέσουμε σε κίνηση ή μένουμε πολύ μακριά από τη σχολή. Θα σου δώσω μερικές ιδέες για να τσεκάρεις λοιπόν.

Duolingo

Το Duolingo είναι επίσης μια εφαρμογή για εκμάθηση ξένων γλωσσών. Έχει ποικιλία για να επιλέξεις και είναι πραγματικά πολύ βολική  εφαρμογή. Μαθαίνεις γραμματική, λεξιλόγιο και όλα αυτά εξασκώντας την ανάγνωση, τη γραφή αλλά και το ακουστικό κομμάτι. Έχει κατηγορίες και ενότητες, τις οποίες αφού ολοκληρώσεις ”ξεκλειδώνονται” τα επόμενα επίπεδα και έτσι αυξάνεις τις γνώσεις σου. Είναι μια οργανωμένη και πολύ εύχρηστη εφαρμογή.

Μemrise

Σου δίνει τη δυνατότητα να μάθεις ξένες γλώσσες από το μηδέν ή από το επίπεδο που ήδη κατέχεις, με τη χρήση flashcards. Οι κάρτες αυτές συνδέουν τη ξένη λέξη/φράση με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορείς να τη μάθεις και να τη θυμάσαι εύκολα. Το τζαμάτο της υπόθεσης είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις τις δικές σου κάρτες (ή mems) αν έχεις κάποια καλύτερη ιδέα, και αυτά στη συνέχεια θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από άλλους χρήστες της εφαρμογής. Εκτός από τον εαυτό σου βοηθάς κι άλλους.

screenshot_2016-12-03-21-30-09

screenshot_2016-12-03-21-20-39

screenshot_2016-12-03-21-21-32

Google

Η εφαρμογή της Google κρατά ιστορικό από τις αναζητήσεις σου και δημιουργεί ένα προφίλ για σένα. Σύμφωνα με αυτό το προφίλ βρίσκει πράγματα που ενδεχομένως να σε ενδιαφέρουν και στα προτείνει. Όσο τρομακτικό και να ακούγεται, είναι πολύ χρήσιμη κ ποτέ δεν πέφτει έξω.

What if

Έχει τρομερή πλάκα να παίζεται με παρέα, αλλά και όταν είσαι μόνος σου περνάει κάπως ευχάριστα η ώρα. Η εφαρμογή σου θέτει ερωτήσεις σε φάση ”Θα δεχόσουν να δουλεύεις με διπλάσια αποδοτικότητα, αλλά κάθε πρωί να σε ξυπνάει ένας άγνωστος πετώντας σου παγωμένο νερό στη μούρη;”. Εσύ καλείσαι να απαντήσεις με Ναι ή Όχι. Μετά την απάντηση βλέπεις τα ποσοστά των απαντήσεων άλλων καμένων χρηστών.

Μπορείς να επιλέξεις κατηγορίες ερωτήσεων και φυσικά να φτιάξεις τη δική σου ερώτηση για να προβληματίσεις τους υπόλοιπους χρήστες. Σε γενικές γραμμές είναι μεγάλη πατάτα, αλλά κολλάς με τις ώρες και γελάς αρκετά.

screenshot_2016-12-03-21-40-05

screenshot_2016-12-03-21-42-28

SIM – Sara Is Missing

Το παιχνίδι αυτό είναι ένας εξομοιωτής κινητού μέσα στο κινητό. Ναι, ακούγεται κουλό, αλλά είναι ακριβώς αυτό. Η Σάρα αγνοείται, το κινητό της βρέθηκε στα χέρια σου προσπαθείς να μάθεις τι έγινε ψάχνοντας στα μηνύματά της, ανακαλύπτοντας τους προσωπικούς κωδικούς της, ανασύροντας κρυμμένα αρχεία και άλλα εξίσου creepy και ενδιαφέροντα πράγματα. Κάθε απόφαση φέρνει διαφορετική εξέλιξη στην ιστορία, και αυτό είναι κάτι που σε κάνει να θες να επιστρέψεις ξανά αφού το τερματίσεις.

screenshot_2016-12-03-22-07-02screenshot_2016-12-03-22-07-20

aa

Το σκηνικό είναι πως πετάς κάτι καρφίτσες με μπαλάκια  πάνω σε μια μεγαλύτερη μπάλα. Ο σκοπός είναι να χωρέσουν όλες, χωρίς να ακουμπήσουν μεταξύ τους ή στα εμπόδια που ήδη υπάρχουν. Ακούγεται κάπως ηλίθιο, αλλά είναι τέρμα εθιστικό. Μια καταστροφή. Φαίνεται εύκολο αλλά θα σου φάει την ψυχή και την ψυχική σου υγεία.

screenshot_2016-12-03-22-10-30

screenshot_2016-12-03-22-10-54

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banana Kong

To Banana Kong είναι ένα διασκεδαστικό και γρήγορο παιχνιδάκι με μια μαϊμού. Η μαϊμού αυτή τρέχει και μαζεύει όσες περισσότερες μπανάνες μπορεί, αποφεύγοντας κάποια εμπόδια. Το ωραίο είναι πως υπάρχουν είσοδοι σε κάποιους παράλληλους κόσμους, επομένως παίζεις σε 4 διαφορετικά σκηνικά και δεν βαριέσαι καθόλου.

screenshot_2016-12-06-03-36-36

 

 

 

 

 

 

 

Ευελπιστώ πως με τις προτάσεις μου ο χρόνος σου στα Μ.Μ.Μ. θα περνάει πιο εύκολα και ευχάριστα από ‘δω και πέρα. Τα απαραίτητα στοιχεία είναι να έχεις υπομονή, μπαταρία στο κινητό και σε κάποιες περιπτώσεις ίντερνετ.

Σχόλια