Άλλα 5 πολύ creepy μουσεία που θα συναντήσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου…

Επιμέλεια: Δέσποινα Μπαράκη

Σίγουρα έχει υποπέσει στην αντίληψή σου η ύπαρξη κάποιου περίεργου μουσείου όπως το Διεθνές Μουσείο Τουαλέτας στην Ινδία ή το Μουσείο Βασανιστηρίων στην Μάλτα. Σ’ αυτή τη λίστα που δημοσιεύτηκε σε 2 άρθρα συγκεντρώσαμε τα 10 πιο τρομακτικά μουσεία όλου του κόσμου, που θα τρομάξουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

5

Μουσείο Εγκληματολογίας (Lombroso’s Museum of Criminal Anthropology)

creepy μουσεία

Αυτό το μουσείο βρίσκεται στην Ιταλία και είναι απολύτως φυσιολογικό αφού ο Cesare Lombroso  ίδρυσε την ιταλική σχολή εγκληματολογίας. Πολλά από τα εκθέματα προέρχονται απ’ την δουλεία του Lombroso και είναι το λιγότερο αποκρουστικά. Πέρα από πολλές μακάβριες σκηνές εγκλημάτων, όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί για σφαγές υπάρχει και το κεφάλι του Lombroso σε φορμόλη. Αν ενδιαφέρεστε για την εγκληματολογία ή αν απλά θέλετε να δείτε λείψανα και ανθρώπινα μέλη αυτό το μέρος είναι σίγουρα για εσάς.

4 Madame Tussauds

4

Το μουσείο της Madame Tussauds στο Λονδίνο είναι ευρέως γνωστό για τα κέρινα ομοιώματα, στο ξεκίνημα του όμως τα εκθέματα ήταν πολύ διαφορετικά. Συγκεκριμένα η Madame Tussauds ξεκίνησε την συλλογή της κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης– στα τέλη δηλαδή του 18ου αιώνα-, αφού την είχαν προσλάβει να φτιάχνει νεκρικές μάσκες από κερί από τα θύματα που αποκεφαλίζονταν στην γκιλοτίνα.

Η πιο διάσημη μάσκα που έφτιαξε εκείνη την εποχή ήταν του Λουδοβίκου του 16ου. Τα “κεφάλια” αυτά εκτίθονται στο μουσείο στην Αίθουσα Τρόμου. Στην ίδια αίθουσα μάλιστα υπάρχει και ένα ομοίωμα ενός θύματος του Τζακ του αντεροβγάλτη.

3 Museum of Anatomy

creepy μουσεία

Ο Honoré Fragonard ήταν καθηγητής ανατομίας μέχρι που τρελάθηκε… Το 1974 άρχισε να συγκεντρώνει νεκρά σώματα, με σκοπό να φτιάξει το μουσείο του στο Παρίσι.  Σ’ αυτό θα βρείτε μια τεράστια συλλογή από πτώματα στα οποία ο ίδιος έχει αφαιρέσει το δέρμα και τα έχει ταριχεύσει με μια μυστική συνταγή, που παραμένει μυστική μέχρι και σήμερα.

Η συλλογή περιέχει σώματα ζώων, παιδιών, εγκληματιών που έχουν εκτελεστεί, όπως επίσης και μια συλλογή από κρανιά ανθρώπων, που υπέφεραν από ψυχικές ασθένειες. Το μόνο κακό αυτού του μουσείου είναι ότι λόγω της φύσης του η είσοδος είναι δυνατή κατόπιν ραντεβού.

2 Μutter Museum

creepy μουσεία

To Mutter Museum είναι περισσότερο γνωστό για την συλλογή κρανιών και για τα ανατομικά δείγματα, συμπεριλαμβανομένου και αυτό , ενός μοντέλου από κερί, μιας γυναικάς με ένα ανθρώπινο κέρατο στη μέση του μετώπου της. Στο μουσείο θα βρείτε, επίσης ένα κομμάτι απ’ τον εγκέφαλο του Άλμπερτ Αϊνσάιν, έναν ανθρώπινο σκελετό ύψους 2.28 μέτρων, τον ψηλότερο που υπάρχει ως έκθεμα στην Βόρεια Αμερική. Εκτίθεται, ταυτόχρονα, το παχύ έντερο ενός ανθρώπου που μέσα έχει πάνω από 40 κιλά περιττώματα, αλλά την Soap Lady. Η Soap Lady είναι απλά μια κυρία που μετά το θάνατό της το σώμα της μετατράπηκε σε σαπούνι.

Η λίστα φυσικά των creepy εκθεμάτων συνεχίζει με τον κακοήθη όγκο του προέδρου Grover Cleveland και άλλα πολλά. Μπορεί να μην είναι το πιο τρομακτικό μουσείο, το σίγουρο είναι ότι είναι από τα πιο creepy και περίεργα όλου του κόσμου.

RED 1

The Purgatory Museum

article-1260360-08ec0cde000005dc-302_634x494

Σύμφωνα με το καθολικό δόγμα, ένα άτομο που πεθαίνει με λίγες αμαρτίες πηγαίνει στο καθαρτήριο για να καθαριστεί μέσω της φωτιάς η ψυχή του και να πάει έτσι στον Παράδεισο. Στην εκκλησία Sacred Heart στην συνοικία Prati στην Ρώμη υπάρχει ένα μικρό μουσείο κρυμμένο πίσω από έναν βωμό. Αυτό είναι το Purgatory Museum ή σ’ ελεύθερη μετάφραση το Μουσείο της Κάθαρσης.

Θεωρείται ένα πολύ τρομακτικό μέρος τα εκθέματα του οποίου επιβεβαιώνουν περιπτώσεις ψυχών που μετά την κάθαρση δεν πήγαν στον Παράδεισο αλλά επέστρεψαν στην Γη με σκοπό να στοιχειώσουν τους νεκρούς. Ένα από τα εκθέματα είναι ένα τραπέζι με σημάδια καψίματος και με γραμμές από ένα ανθρώπινο χέρι καθώς επίσης και καμένα δακτυλικά αποτυπώματα πάνω σε ρούχα και σκεπάσματα.

Ίσως το πιο τρομακτικό στοιχείο απ’ όλα να είναι ένα βιβλίο με ένα ολόκληρο ανθρώπινο αποτύπωμα το οποίο έχει κάψει πολλές σελίδες. Μάλιστα το αποτύπωμα θεωρείται ότι άνηκε σ’ έναν νεκρό μοναχό, υπέφερε από τις φωτιές για κάποια αμαρτία.

Τα 10 πιο creepy μουσεία στον κόσμο (Part I)

Σχόλια