7 σταθμοί για να ξέρεις που πας και που βρίσκεσαι αλλά και ν’ αφήσεις την Γλασκώβη να σε παρασύρει!

Τώρα που χειμωνιάζει είναι ο ιδανικός καιρός για ένα ταξιδάκι. Που καλύτερα από τη Γλασκώβη;!  Πέτα τους βαρετούς ταξιδιωτικούς οδηγούς και ζήσε την, όπως μόνο οι φοιτητές ξέρουν.

1. Βαλίτσα

joeycloth

Αν ταξιδεύεις με Ryanair, τότε μ΄ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Όσα ρούχα φορέσεις για την πτήση, τόσα θα χρειαστείς για να βγεις στο καθαρό αέρα της Γλασκώβης. Δεν θα πω ψέματα, κάνει πάρα πολύ κρύο εκεί πάνω οπότε όσο πιο προετοιμασμένος/η είσαι, τόσο το καλύτερο.

2. Τέχνη-Μουσεία-Αρχιτεκτονική 

20141125turner_promo1

Το διαμαντάκι της Γλασκώβης είναι η αρχιτεκτονική της, που είναι κυρίως βικτωριανού τύπου. Σχεδόν όλα τα σημαντικά κτίρια οφείλονται στον Mackintosh. Αξίζει να δεις, επίσης, το Universtiy of Glasgow που δεν θυμίζει τίποτα σε πανεπιστήμιο παρά σε γοτθικό παραμύθι. Αν ακολουθήσεις σωστά το πρώτο βήμα, μια βόλτα στους δρόμους θα σου ανοίξει το μάτι και το μυαλό. Για να ανοίξουν ακόμα πιο πολύ πήγαινε στο Kelvingrove Art Gallery and Museum που είναι δίπλα στο πανεπιστήμιο. Έχει πολλά όμορφα έργα τέχνης και η είσοδος είναι δωρεάν.

3.Βραδινή έξοδος

trainspotting-will-get-sequel

Κάθε ταξιδιώτης που σέβεται τον εαυτό του, όταν φτάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να απολαύσει ένα ή και δύο ή και τρία ποτήρια μπύρας. Στη Γλασκώβη, δεν θα απογοητευτείς γιατί έχει από τις πιο όμορφες πάμπ που μπορείς να φανταστείς. Συνήθως βρίσκονται μαζεμένες σε έναν δρόμο. Ενδεικτικά αναφέρω την Astor Lane και την Bath Street, με αγαπημένο στέκι το Κουνούπι (Mosquito). Ανάλογα την διάθεση σου, απλώς περνάς απέναντι το δρόμο και διαλέγεις.

4. Ουίσκι

whiskey-mad-men

Το ουίσκι είναι το σήμα κατετεθέν της Σκωτίας, οπότε πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις. Είναι σαν να φεύγεις από την Κρήτη χωρίς να πιεις ρακί ή από τη Νάξο χωρίς να φάει γραβιέρα κ.ο.κ. Για όσους το σιχαίνονται (ανήκω και εγώ σ’ αυτούς), οπωσδήποτε να δοκιμάσουν το καπνιστό. Το ιδανικό μπαρ για αυτή τη δοκιμή είναι το Oran Mor. Είναι πολύ ιδιαίτερο μέρος μιας και κάποτε ήταν εκκλησία!

5. Λίμνη των τεράτων  

timthumb-php

Ο πιο γνωστός μύθος βρίσκεται λίγο πιο έξω, νότια της Γλασκώβης. Σε περίπου 4 ώρες βρίσκεσαι στη λίμνη Νες και θα μπορείς να απαντήσεις επιτέλους στο αιώνιο ερώτημα: υπάρχει η Λοχ Νες; Που ξέρεις, μπορεί να γυρίσεις με το καινούργιο σου κατοικίδιο, τη Νέσι.

6. Μουσική σκηνή

james-mcavoy-filth-trailer-2-james-mcavoy-34923546-500-281

Πριν κλείσεις τα αεροπορικά εισιτήρια, τσέκαρε για συναυλίες που μπορεί να σ’ ενδιαφέρουν. Η Γλασκώβη φιλοξενεί συνήθως στο Ο2 γνωστούς και αγαπημένους μουσικούς καλλιτέχνες. Αλλιώς, μπορείς να απολαύσεις live μουσική στις προαναφερθείσες παμπ όπου μπορεί να εκτιμήσεις νέους ήχους. Ακόμα και στον δρόμο διάφοροι πλανόδιοι δεν σ’ αφήνουν χωρίς λίγη αυθεντική σκωτζέζικη μουσική.

7. Γλασκωβίτες 

0e4ba685-ac0e-43b6-8709-509afe6f60d1

Ο μόνος λόγος που δεν χρειάζεσαι τουριστικό οδηγό στην Γλασκώβη είναι γιατί οτιδήποτε χρειαστείς βρίσκεται στους ανθρώπους της. Ευγενικοί, με απίστευτη αίσθηση του χιούμορ είναι οι ιδανικοί για ένα αξέχαστο ταξίδι. Αξίζει να την εξερευνήσεις και ανακαλύψεις τα μυστικά της μέσω νέων ανθρώπων που ξέρουν την πόλη από την καλή και από την ανάποδη.

Διακοπές στην Πράγα: ο απόλυτος οδηγός!

Σχόλια