Eίδαμε την παράσταση “Καγκουρώ” σε σκηνοθεσία και κείμενο του Βασίλη Κατσικονούρη και ορίστε γιατί αξίζει να την δείτε κι εσείς!

Ο Βασίλης Κατσικονούρης για πρώτη φορά φέτος σκηνοθετεί ο ίδιος έργο του κι αυτό δεν είναι άλλο από το Καγκουρώ. Θα το βρείτε στο κουκλίστικο και ζεστό θέατρο Σταθμός (πέρυσι παιζόταν από την Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου), κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00.

Για είμαι ειλικρινείς δεν μ΄αρέσουν τα δράματα. Το συγκεκριμένο έργο όμως με άγγιξε ευχάριστα τελικά. Θίγοντας μείζονα κοινωνικά θέματα μέσω μια τραγικής οικογενειακής ιστορίας, με ένα απίστευτο καστ να συμβάλει τα μέγιστα,  ο Βασίλης Κατσικονούρης καταφέρνει τελικά να μας συγκινήσει με έναν άκρως ελαφρύ και ευχάριστο τρόπο. Βέβαια αν σας αγγίζει προσωπικά το ζήτημα της μετανάστευσης (όπως του ταιριού μου που έχει την αδερφή της στην Αμερική) θα πλαντάξετε!

dk

Υπόθεση

Το θεατρικό αυτό διαδραματίζεται στην Αθήνα του σήμερα, όπου ο Ορφέας (Δημήτρης Γκουτζαμάνης) προσπαθεί να βρει τα βήματά του επαγγελματικά, αλλά και γενικότερα στη ζωή του. Με την Ελλάδα της κρίσης να του καθιστά αδύνατη την επαγγελματική εξέλιξη του και έχοντας τροχοπέδη τον αποκαρδιωμένο πατέρα του (Βαγγέλης Ρόκκος), θεωρεί πως η καλύτερη λύση είναι να μεταπηδήσει στην Αυστραλία (εξ’ ού και το Καγκουρώ).

Στην απόφαση του αυτή θα βρει σύμμαχο τον θείο του (Νίκος Ορφανός), αλλά ένα αναπάντεχο πρόβλημα της κοπέλας του (Χριστίνα Χειλά-Φάμελη) θα τον αποτρέψει τελευταία στιγμή από το να μεταπηδήσει για αναζήτηση καλύτερου μέλλοντος στην Αυστραλία. Πλέον, εγκλωβισμένος στις κακές επιλογές που του προσφέρει η χώρα μας εν μέσω κρίσης, βλέπει τα σχέδια του και τη ζωή του να γκρεμίζονται. Τα υπόλοιπα επί σκηνής.

Πέραν της εξαιρετικής σκηνοθεσίας του Β. Κατσικονούρη, στα συν της παράστασης αξίζουν να αναφερθούν: Η φρεσκότατη Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, την οποία είδα για πρώτη φορά επί σκηνής και ενθουσιάστηκα. Η φιγούρα επίσης του άξεστου θείου από την Αυστραλία, που παίζει άψογα ο Νίκος Ορφανός, δίνοντας μια ανάλαφρη νότα στην δραματική πλοκή του έργου. Ενώ αντιθέτως η ατμόσφαιρα βάραινε απότομα όποτε εμφανιζόταν στο σανίδι ο αγαπημένος μας Βαγγέλης Αλεξανδρής που αποδίδει συγκλονιστικά τον ρόλο του βαρυποινίτη.

Όντας φίλος από παλιά ο Βαγγέλης Αλεξανδρής προέβη για χάρη μας σε λίγες δηλώσεις για το έργο..

Οι συνάδερφοι είναι εξαιρετικοί όλοι. Πολύ καλός ο Ορφανός και ο Ρόκκος, εξαιρετικά και τα νέα παιδιά, Χριστίνα Χειλά και Γκουτζαμάνης. Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο και χαίρομαι που είμαι μέρος αυτού του καστ. Ο Βασίλης (Κατσικονούρης) είναι ένας πραγματικός ποιητής, δίνει πολύ βάση στη συγγραφή, έχει τρομερή αρμονία και πιστεύω αυτό φαίνεται. Πρόκειται για έναν γλυκύτατο άνθρωπο και χαίρομαι που με επέλεξε! 

15174420_1692499591063929_1046658000_n

Αυτά τα ολίγα από τον Βαγγέλη οποίος μας παραχώρησε συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης που θα αναρτηθεί εντός της εβδομάδας.

Εγώ με τη σειρά μου σας προτείνω να την δείτε πρώτον για το θέμα και με τον τρόπο που το παρουσιάζει ο Β. Κτσικονούρης και δεύτερον για το εξαιρετικό καστ το οποίο στο τέλος θα το χειροκροτήσετε με όλο σας το είναι..

Συντελεστές

Σκηνικά-κουστούμια: Ζωή Μολύβδα-Φαμέλη

Φωτισμοί: Άλεξ Αλεξάνδρου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάνος Καρατζογιάννης

Χορογραφίες: Βλοτίνα Νουλέλλη

Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Κατσικονούρης

Φωτογραφίες: Στέφανος Κυριακόπουλος

Artwork: Κυριακοπούλου Αναστασία

Αναγγελίες αεροδρομίου: Στεφανία Καλομοίρη

Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου: Μαίρη Μαρμαρινού

Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Στάση Μετρό Μεταξουργείο)

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Ορφανός, Βαγέλλης Ρόκκος, Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη και Βαγγέλης Αλεξανδρής

Βαγγελης Αλεξανδρης: “Αυτο που κοιτας μπορει να ειναι μαγικο, εξαρταται απο που θα το κοιταξεις…”

Σχόλια