“Γυναίκες”: Μια μουσικοθεατρική παράσταση, όπου ο λόγος πλέκεται μαγικά με τη μουσική και τα τραγούδια.

Τι να πρωτοπεί κανείς για τις “Γυναίκες”;! Τρεις γυναίκες, γνωστές σε όλους μας, αποφάσισαν να παρουσιάσουν κάτι μαγικό στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Η Μυρτώ Αλικάκη, η Φωτεινή Βελεσιώτου και η Αναστασία Μουτσάτσου μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι.

Η εξομολόγηση μιας γυναίκας που από μικρή δεν έχει βιώσει τι θα πει ευτυχία ή αγάπη. Αναζητά την αγάπη  από ανθρώπους που της δίνουν όσα της δίνουν και οι βασανιστές της. Οι ίδιοι άνθρωποι την πληγώνουν με διαφορετικούς τρόπους. Βιώνει έτσι μια ζωή συμβατική όπου οι άλλοι, υποσυνείδητα, έχουν ορίσει τον μέλλον της.

γυναίκες

Άνθρωποι πολλοί περνάνε από τα μάτια και τα χέρια της δίχως όμως να βρίσκει αυτό που αποζητά. Ουσιαστικά, τη μοναδική συγκολλητική ουσία που είναι η αγάπη.

Αφήνει τον εαυτό της να κυλήσει και να γίνει υποχείριο ανθρώπων που την εκμεταλλεύονται. Aν δεν αγαπήσεις εσύ τον εαυτό σου δεν θα το κάνει κανένας άλλος. Όλοι κουβαλάνε τον δικό τους σταυρό.

Η Μυρτώ Αλικάκη, η ηρωίδα του έργου, εξομολογείται τη ζωή της μέσα από έναν μονόλογο αρμονικά δομημένο. Δεν αφήνει τον θεατή να βαρεθεί ούτε λεπτό. Αντιθέτως, σκοπός της είναι να τον βάλει σε σκέψεις  βγαλμένους από τη ζωή και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Εκτίμησα και θαύμασα ακόμα περισσότερο το υποκριτικό της ταλέντο μετά από αυτή την παράσταση. Φαίνεται πως τη στιγμή που είναι στη σκηνή νιώθει όλες τις φάσεις που περνάει η πρωταγωνίστρια. Της είναι πολύ εύκολο να τις μεταδώσει στο κοινό που παρακολουθεί κάθε της κίνηση.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου, μια εξαιρετική φωνή της ελληνικής μουσικής σκηνής, πλαισιώνει εντυπωσιακά το θεατρικό με την άρτια και “αλήτικη” φωνή της. Δίνει σε παλιά ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια τον χαρακτήρα που τους πρέπει. Για εμένα, η συμμετοχή της Φωτεινής Βελεσιώτου, ήταν σίγουρα πετυχημένη. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η συμμετοχή της στο θεατρικό, έστω και σε λίγα, μικρά σημεία με χιουμοριστικό χαρακτήρα.

Η Αναστασία Μουτσάτσου είναι η ευχάριστη έκπληξη, καθώς υπογράφει το κείμενο της παράστασης “Γυναίκες”. Εκτός από τη συνταρακτική ιστορία που έχει γράψει, πλαισιώνει κι εκείνη μουσικά την παράσταση με την γαλήνια φωνή της. Δίνει τον δικό της χαρακτήρα σε τραγούδια χαρίζοντας ένα μελαγχολικό τόνο στην πλοκή. Η ίδια δεν διστάζει να παίξει κάποιους ρόλους. Με χιουμοριστικό αλλά καθοριστικό τόνο, κάνοντας τους θεατές να ξεφύγουν από το “βαρύ κλίμα” της παράστασης.γυναίκες

Οι “Γυναίκες” είναι μία μουσικοθεατρική παράσταση, όπου ο λόγος πλέκεται μαγικά με τη μουσική και τα τραγούδια με σκοπό την κάθαρση μέσω της εξομολόγησης. Σκηνοθετημένη από την Ελένη Γκασούκα. Γυναίκες πολλές, με διαφορετικές ψυχές καταλήγουν στο ίδιο πρόσωπο, εσένα, και την κάθε γυναίκα.

Αξίζει κάθε λεπτό παρακολούθησης καθώς βάζει τον θεατή να προβληματιστεί για πολλά πράγματα στη ζωή. Το μεγάλο στοίχημα της πρωταγωνίστριας είναι αν θα σπάσει τα δεσμά που της έχουν επιβάλλει οι άλλοι. Θα μπορέσει ποτέ να είναι ελεύθερη;

Μία αναπάντεχη συνεύρεση τριών πολυτάλαντων γυναικών, αποδεικνύεται επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη. Φιλοξενείται από ένα πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Μαζί τους μουσικοί και άνθρωποι που έχουν δουλέψει, εντυπωσιακά, σε γραφικά και σκηνικό.

Η εξιστόρηση μιας  ιστορίας με “Ιθάκη” την ελευθερία και οι στοχευμένες μουσικές κάνουν την παράσταση μοναδική. Αυτά ωθούν τον θεατή άλλοτε στο να διασκεδάζει και άλλοτε να μελαγχολεί.

Οι… “Γυναίκες” ξεκίνησαν στις 31 Οκτωβρίου και ρίχνουν αυλαία στις 27 Δεκεμβρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

γυναίκες

Σημείωμα αρθρογράφου/θεατή: Είμαι πραγματικά χαρούμενη που παρακολούθησα μία τόσο ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση. Το κοινό αφού τελείωσε η παράσταση σηκώθηκε όρθιο, χειροκροτώντας και φωνάζοντας “μπράβο“.

Σχόλια