Ένα road trip στην Αμερικάνικη Ήπειρο με αέρα σχολικής εκδρομής!

Επιμέλεια: Τάσος Κωλέτσης

Σίγουρα θα έχεις ξανά ακούσει πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που διασχίζουν την Αμερική με το αυτοκίνητό τους! Το ίδιο έκανε και αυτό το νέο ζευγάρι. Ωστόσο το δικό τους road trip διαφέρει λίγο από τα συνηθισμένα.

Ο Felix Starck και η Selima Taibi, ένα ζευγάρι Γερμανών νέων, διαθέτουν ανήσυχο πνεύμα, εξαιρετικές ικανότητες DIY και σίγουρα αστείρευτη διάθεση για περιπέτεια. Ξεκίνησαν, λοιπόν, ένα project που το ονόμασαν “Expedition Happiness”.

Πριν λίγους μήνες, το νεαρό ζευγάρι διέθεσε $9,000 και αγόρασε ένα συνηθισμένο κίτρινο σχολικό λεωφορείο. Μάζεψαν τις βαλίτσες τους, έκλεισαν δύο ειστήρια από Γερμανία για ΗΠΑ και πήγαν να παραλάβουν το νέο μεταφορικό τους μέσο.

Από την στιγμή που το λεωφορείο πέρασε στα χέρια του Starck και της Taibi σταμάτησε να είναι ένα απλό σχολικό. Μέσα σε τρεις μήνες μεταμορφώθηκε σε ένα πανέμορφο, πρακτικό, κινούμενο σπίτι! Η ριζική ανακαίνιση κόστισε στο ανήσυχο ζεύγος περίπου $60,000$70,000 αλλά θα συμφωνήσεις πως άξιζε τον κόπο όταν δεις το απροσδόκητα όμορφο αποτέλεσμα.

Το νέο σπίτι – σχολικό διαθέτει τρεχούμενο νερό και ρεύμα! Έχει μια κουζίνα που διαθέτει φούρνο, ψυγείο και καταψύκτη ενώ υπάρχει ακόμα τουαλέτα κομποστοποίησης και ντουζ! Το λεωφορείο δεν έγινε απλά λειτουργικό και αποτελεσματικό, αλλά οι οικοδεσπότες κατάφεραν να το κάνουν και εξαιρετικά όμορφο!

Η Taibi έχει πει πως “θα μπορούσε να είναι πολύ πιο απλό και να είχε κοστίσει πολύ λιγότερο, αλλά για εμάς ήταν σημαντικό να το νιώθουμε σαν το σπίτι μας, οπότε έπρεπε να είναι τέλειο!”. Και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από τέλειο!

Τώρα, λοιπόν, που η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε, η Taibi, ο Starck αλλά και ο σκύλος τους ο Rudi, ξεκίνησαν το δικό τους road trip από την Αλάσκα εώς και την Αργεντινή! Όταν φτάσουν στον Παναμά σκοπεύουν να δωρίσουν σε κάποιον το λεωφορείο! Για να αποφασίσουν, όμως, ποιος θα είναι ο τυχερός ξεκίνησαν μια λοτταρία! Κάθε λαχνός κοστίζει $100 και ο νικητής αναμένεται να κληρωθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο!

Στο προσωπικό τους blog λένε, “μας αρέσει πολύ η ιδέα να πάρει κάποιος το λεωφορείο για $100 και να συνεχίσει την εξόρμιση που ξεκινήσαμε!”. Αυτός είναι και ένας λόγος για να προσθέσεις στα χαρακτηριστικά του ζευγαριού το επίθετο “γενναιόδωροι”!

 

Μουσικη για roadtrip: Αγαπημενα καλοκαιρινα τραγουδια για τον αυτοκινητοδρομο

Σχόλια