Διαβάστε τη συνέντευξη και πάρτε μέρος στον διαγωνισμό για να κερδίσετε ένα χειροποίητο καπέλο της επιλογής σας!

Αν κάνεις μια βόλτα στην Αθήνα θα βρεις πάμπολλα μαγαζιά με ρούχα, παπούτσια, αρώματα, είδη περιποίησης και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Όπως όμως κατεβαίνεις την Περικλέους, κάπου στο αριστερό σου χέρι θα παρατηρήσεις ένα μαγαζί που δε μοιάζει με τα άλλα. Αυτό το μικρό, γλυκό και διαφορετικό μαγαζί δεν είναι άλλο από το Athens Hat. Το απόλυτο μαγαζί για τους λάτρεις -ή και όχι- των καπέλων.

Εμείς, χτυπήσαμε την πόρτα του και συναντήσαμε το Γιώργο που είναι ο εμπνευστής του project, ο σχεδιαστής των καπέλων και ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Ήπιαμε καφέ και μας μίλησε για το Athens Hat, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα το μικρό του καταφύγιο -όπως αποκαλεί κι ο ίδιος το μαγαζί του.

Στο τέλος της συνέντευξης μπορείς να βρεις όλα τα στοιχεία επικοινωνίας αλλά και πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό για να κερδίσεις ένα χειροποίητο καπέλο της επιλογής σου, προσφορά του “Athens Hat” για τους αναγνώστες του Frapress.gr!

img_64161. Πώς θα περιέγραφες με λίγα λόγια το Athens Hat και το έργο του;

Το Athens Hat είναι για μένα ένα καταφύγιο των τρελών καπελάδων, σαν κι εμένα. Εδώ ουσιαστικά ζωγραφίζουμε καπέλα, κάνουμε custom καπέλα και γενικότερα δίνουμε την ευκαιρία σε όλους αυτούς τους τρελούς καπελάδες -και όχι μόνο- να δημιουργήσουν κάτι που εκείνοι θέλουν.

2.  Πώς επέλεξες το βασικό σου αντικείμενο;

Το καπέλο είναι ένα αξεσουάρ το οποίο εγώ το φοράω από πολύ μικρός, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Αποφασίζοντας, λοιπόν, να αλλάξω ρότα στην επαγγελματική μου κατάσταση, είπα πως για να πετύχω κάτι πρέπει να ασχοληθώ με αυτό που πραγματικά αγαπώ, γιατί αυτό θα φανεί και στο αποτέλεσμα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορώ να ζω μέσα από κάτι που δε θα είναι δουλειά, αλλά μια ευχάριστη ενασχόληση με το λατρεμένο μου αντικείμενο. Κι έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με το καπέλο.

3. Στο παρελθόν είχες ξανά ασχοληθεί με το καπέλο;

Ναι, αποσπασματικά. Τα προηγούμενα χρόνια ασχολούμουν με το κόσμημα και στο μαγαζί που είχα έφερνα και διάφορα άλλα αξεσουάρ. Μέσα σε αυτά ήταν και τα καπέλα. Συνεργαζόμουν με την εταιρεία Goorin, αμερικάνοι, καπελάδες χρόνια, φοβερές κατασκευές και με μια άλλη εταιρεία, βρετανική, την Ben Sherman. Αυτές οι δύο συνεργασίες μου ήταν και το πρώτο επαγγελματικό μου βήμα στο χώρο του καπέλου.

Athens Hat

4. Ποια ήταν η αντίδραση του κόσμου όταν πρωτοείδε το Athens Hat;

Με μεγάλη μου χαρά ήταν πολύ θετική. Έβλεπαν κάτι που δεν είχαν ξαναδεί στην πόλη και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Μου έδωσε πολύ μεγάλη ώθηση αυτή η ανταπόκριση του κόσμου.

Γενικά στον κόσμο αρέσει να αγοράζει κάτι που έχει σκεφτεί ο ίδιος. Μάλιστα, όταν βλέπανε ζωγραφισμένα καπέλα και γνωρίζοντας, μετά την πρώτη επίσκεψή τους, ότι μπορούν να ζωγραφίσουν σε ένα καπέλο τη δική τους ιδέα, ο ενθουσιασμός του κόσμου μεγάλωσε και όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να γίνονται fans του καπέλου.

5. Ας μείνουμε λίγο στο ότι κάποιος μπορεί να σχεδιάσει αυτό που επιθυμεί πάνω στο καπέλο. Πες μας λίγα για αυτό.

Μπορώ να του σχεδιάσω εγώ αυτό που επιθυμεί στο καπέλο (γέλια) και η διαδικασία έχει ως εξής. Αρχικά διαλέγει αυτός/ή το σχήμα του καπέλου στο οποίο θέλει να αποτυπωθεί το σχέδιό του. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σχήματα καπέλου στο κατάστημά μου: τα trucker hats, σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων (μονόχρωμα ή συνδυασμό χρωμάτων) και υπάρχουν και τα snapback hats, τα πιο “swag” καπέλα. Αφού, λοιπόν, διαλέξει το καπέλο και το χρωματισμό που επιθυμεί, μου δίνει το σχέδιο του ή συζητάμε πάνω στην ιδέα του και δημιουργούμε μαζί το σχέδιο.

6. Στα καπέλα που φτιάχνεις μόνος σου, χωρίς να στα έχει παραγγείλει κάποιος πελάτης,  πως εμπνέεσαι το σχέδιο;

Έχω εμπιστοσύνη στη δική μου οπτική. Δηλαδή, θέλω να βρίσκω έξυπνα, διαφορετικά ίσως και πιο spooky κονσεπτ που αρέσουν σε εμένα και θέλω να τα αποτυπώσω σε κάποιο καπέλο. Εμπνέομαι, επίσης, πολύ από την καθημερινότητα, από τα social media, το διαδίκτυο και γενικότερα από θέματα, εικόνες ή ότι άλλο απασχολεί τον κόσμο. Επιδιώκω μάλιστα πολλές φορές τα σχεδιάκια μου να ιντριγκάρουν με διάφορους τρόπους και να αποδίδουν την ιδέα με μια νότα έξυπνου χιούμορ.

Athens Hat

7. Τι άλλο μπορούμε να βρούμε στο Athens Hat εκτός από καπέλα;

Στο Athens Hat μπορούμε να βρούμε σκουφάκια, ιδιαίτερα τώρα που χειμωνιάζει και τα χρειαζόμαστε για να μας κρατάνε ζεστούς. Μπορούμε, επίσης, να βρούμε κοσμήματα, σαν μια απόρροια της προηγούμενής μου επαγγελματικής ενασχόλησης. Κυρίως ανδρικό κόσμημα αλλά και πολλά unisex κομμάτια. Ρολόγια χειρός, καπνοσακούλες, πορτοφολάκια και διάφορα παρόμοια αξεσουάρ σε μικρότερη ποικιλία σε σύγκριση με τα καπέλα αλλά σε εξίσου διαφορετικά και πρωτότυπα σχέδια.

8. Αλλάζοντας τώρα κλίμα, πώς θεωρείς ότι κινείται η αγορά στην Ελλάδα στις μέρες μας;

Δύσκολα. Κινείται δύσκολα και με πολύ άγχος. Τα έξοδα για να στήσεις το δικό σου μαγαζί είναι υπερβολικά, όσον αφορά αυτά που όλοι ξέρουμε: ενοίκιο, εφορία, ασφάλιση κλπ. Φτάσαμε, δηλαδή, σε μια εποχή που επιτυχημένος καταστηματάρχης θεωρείται αυτός που έχει πληρώσει το ενοίκιό του, την εφορία του, τους λογαριασμούς του…

Ευελπιστούμε πάντως σε μια καλύτερη εξέλιξη των πραγμάτων, τουλάχιστον όσον αφορά το εγχώριο εμπόριο.

9. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό για να μπορέσει ένας νέος σχεδιαστής, όπως εσύ, να “επιβιώσει” γρήγορα μέσα από τη δουλειά του;

Για εμένα, οι νέοι σχεδιαστές πρέπει να ακολουθήσουν ίσως το δρόμο που επέλεξα να ακολουθήσω κι εγώ. Να επενδύσουν δηλαδή σε αυτό που πραγματικά αγαπούν, διότι αυτό θα τους φέρει δημιουργικότητα, θα τους πάει πραγματικά παραπέρα και θα κινήσει τα νήματα ώστε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντά ένας νέος επαγγελματίας στις μέρες μας.

Επίσης, ζούμε και στην εποχή του διαδικτύου το οποίο αποτελεί τεράστιο όπλο και σύμμαχο των νέων -και όχι μόνο- σχεδιαστών, μιας και μέσω αυτού μπορούν να επικοινωνήσουν τη δουλειά τους, να την κάνουν γνωστή στο κοινό αλλά και να επεκταθούν κι εκτός συνόρων κάνοντας πιο ευρύ το πελατειακό τους φάσμα.

10. Πώς θα ήθελες να εξελιχθεί το Athens Hat στο μέλλον;

Θα ήθελα να έχει ένα μεγαλύτερο χώρο, αν κι αυτός μου αρέσει γιατί μου αρέσει η στενή επαφή τους πελάτες· γινόμαστε, δηλαδή, ένα παρεάκι με κάποιον που επισκέπτεται το μαγαζί. Θα ήθελα, όμως, ένα μεγαλύτερο χώρο γιατί αυτό θα βοηθήσει και την έκθεση, θα υπάρχει μια μεγαλύτερη γκάμα κωδικών, σχημάτων και θα μπορώ να καλύψω περισσότερους ανθρώπους ηλικιακά, αλλά θα βοηθήσει πολύ κι εμένα και ως προς τη σχεδίαση και την κατασκευή, μιας και θα μπορώ να χρησιμοποιώ και διάφορα μηχανήματα που τώρα δεν μπορώ να έχω λόγω έλλειψης χώρου.

Athens Hat


Athens Hat, Περικλέους 19, Αθήνα

διαγωνισμος

Πάρε μέρος στο διαγωνισμό του Frapress.gr, προσφορά του “Athens Hat”, για να κερδίσεις ένα χειροποίητο καπέλο της επιλογής σου.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

  1. Κάνε like στο Facebook Fanpage του Frapress.gr
  2. Κάνε like στο Facebook Fanpage του Athens Hat
  3. Κάνε tag σε σχόλιο κάτω από τη δημοσίευση της συνέντευξης στο Facebook Fanpage του Frapress.gr τουλάχιστον έναν φίλο σου.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 4/12 στις 17:00 το απόγευμα και ο νικητής θα ανακοινωθεί το βράδυ της ίδιας μέρας στο Facebook Fanpage του Frapress.gr!

Χειροποιητα ξυλινα γυαλια απο την Theodor Creations (Συνεντευξη & Διαγωνισμος)

Σχόλια