Μία από τις πιο δημοφιλείς ετυμολογίες για τη λέξη «άνθρωπος» είναι από το «άνω»+«θρώσκω». Δηλαδή, αυτός που πορεύεται και κοιτάζει προς τα πάνω.

Άνθρωπε του αύριο

Από την ερμηνεία αυτή της λέξης θα μπορούσαμε να χαρακτηριστούμε όντα που τείνουν να κοιτούν το μέλλον, θεμελιώνοντας το παρόν, έτσι ώστε να οδηγηθούν μπροστά και παρατηρώντας το παρελθόν ειδυλλιακά, εξεταστικά, με σκοπό να διδαχθούν από αυτό. Μα το πόσο μακριά βρίσκεται χρονικά αυτό το μέλλον; Πώς ορίζονται τα όρια παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος και γιατί η ύπαρξη του ανθρώπου κυριαρχείται από την έκδηλη επιθυμία να εξασφαλίσει το μέλλον ξεχνώντας πολλές φορές την αξία του παρόντος;

Άνθρωπε του αύριο

Άνθρωπε του αύριο, που γεννιέσαι σήμερα σε ένα σπιτικό, μη βιάζεσαι να μεγαλώσεις γιατί η παιδική αφέλεια και η ξεγνοιασιά θα ξεθωριάσουν μέσα σου σαν ένθερμα συνθήματα ελευθερίας στον τοίχο της ψυχής σου.

Άνθρωπε του αύριο

Άνθρωπε του αύριο, που φωνάζεις σήμερα στους γονείς σου νιώθοντας να σε πνίγει το δίκιο, σκέψου προτού χρησιμοποιήσεις λέξεις που θα τους πληγώσουν, γιατί αυτοί ήταν, είναι και θα είναι τα μεγαλύτερα σου στηρίγματα στη ζωή.

Άνθρωπε του αύριο

Άνθρωπε του αύριο, που σήμερα νιώθεις πως η ζωή σου δεν βαίνει όπως θα ήθελες, πάρε πρωτοβουλία να αλλάξεις όσα σε ενοχλούν, πλήρωσε το τίμημα για αυτή την αλλαγή, μάθε να παίρνεις την ευθύνη, γιατί η στασιμότητα της ευθυνοφοβίας θα βαλτώσει κάθε προοπτική σου για πρόοδο.

Άνθρωπε του αύριο

Άνθρωπε του αύριο, που σήμερα προσωποποιείς κάθε δυσκολία που σου τυχαίνει, αποκέντρωσε τα πάντα και δες πως μπορείς να ξεπεράσεις τα εμπόδια που μπαίνουν στο δρόμο σου, γιατί δεν είσαι ο μόνος που παλεύει στο στίβο της ζωής και σίγουρα δεν έχεις μείνει τόσο πίσω όσο πιστεύεις.

Άνθρωπε του αύριο

Άνθρωπε του αύριο, που αφήνεις σήμερα ένα κοστούμι, μια γραβάτα, ένα γραφείο και ένα ψηλό γκρι κτίριο να χαρακτηρίσουν αυτό που είσαι μόνο και μόνο γιατί εκεί μέσα βγάζεις τα “προς το ζην”, σκέψου πως κάθε κύτταρο σου εμπεριέχει λίγη από την αστερόσκονη του σύμπαντος, γιατί μέσα στην ασημαντότητα των αριθμών είσαι μοναδικός.

Άνθρωπε του αύριο

Άνθρωπε του αύριο, μην κάνεις τα ίδια λάθη με τον άνθρωπο του σήμερα.

Ή μάλλον κάνε όσα περισσότερα λάθη μπορείς, γιατί μόνο έτσι θα γίνεις ο άνθρωπος που σου αρμόζει να είσαι.

 

Σχόλια