Μία ανοιχτή συζήτηση την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας!

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας της UNESCO, για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Διεθνής Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός “Νέα Ακρόπολη” διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση  με θέμα “Η Φιλοσοφία επιστρέφει”. Θα  πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου του 2016, στις 20.30,  στο Βιβλιοπωλείο Public (Καραγεώργη Σερβίας 1, πλατεία Συντάγματος).

hmerida_filosofias_nea-acropoli_banner_640x480

Το θέμα της εκδήλωσης, «Η Φιλοσοφία επιστρέφει», αφορά  στην ανάγκη επιστροφής της Φιλοσοφίας στον πολιτισμό, την επιστήμη, την παιδεία, τη ζωή:  η Φιλοσοφία επιστρέφει για να δώσει “κλειδιά” για ανοιχτή σκέψη, δοκιμή και εφαρμογή στην πράξη, διαχρονικών μεθόδων για μια ουσιαστική ζωή. Για να προτείνει ένα μονοπάτι εξέλιξης σε όσους θέλουν να ερευνήσουν και να βιώσουν την αλήθεια της ζωής.

Θα μιλήσουν οι:

Στράτος Θεοδοσίου

Δείτε περισσότερα
Αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα “Φιλοσοφώντας το Σύμπαν”.

Βαγγέλης Πλουμιστός

Δείτε περισσότερα
Διευθυντής του πολιτιστικού & φιλοσοφικού κέντρου του Διεθνούς Οργανισμού «Νέα Ακρόπολη» στην Αθήνα, με θέμα “Η ιδιαιτερότητα της φιλοσοφικής σκέψης”.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δευτέρα,  21 Νοεμβρίου 2016, στις 20.30

Βιβλιοπωλείο Public, πλατεία Συντάγματος, Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

facebook.com/neaacropoli

facebook.com/filosofia.zois

Σχόλια