Ο Λεωνίδας Μπαλάφας και η μπάντα του παρουσίασαν τα καινούρια τους τραγούδια και μας έκαναν να ξεφαντώσουμε με τα παλιά στο Gagarin. (Φωτογραφικό υλικό και ανταπόκριση)

Βράδυ Παρασκευής και εμείς δώσαμε ραντεβού με τον Λεωνίδα στο Gagarin. Φτάσαμε γύρω στις 9 και ο κόσμος άρχιζε σιγά σιγά να μαζεύεται .

Η ώρα ήταν περίπου 10 όταν ο Λεωνίδας ανέβηκε στην σκηνή μαζί με την μπάντα του. Δεν τον είχα ξαναδεί live και η αλήθεια είναι ότι με πήγε σε μια άλλη εποχή. Με τα μούσια του και τα μακριά μαλλιά του σα να κατέβηκε από το βουνό άρχισε να χορεύει και να παίζει κλαρίνο.

Λεωνίδας Μπαλάφας

Λεωνίδας Μπαλάφας

Άρχισαν με ένα ορχηστρικό, το πρώτο κομμάτι του καινούριου δίσκου και ο κόσμος άρχιζε να «λικνίζεται» υπό τις μελωδίες του Λίκνου. Εγώ με προσοχή προσπαθούσα να ακούσω τις μελωδίες που ηχούσαν από τα τύμπανα, την ηλεκτρική κιθάρα, το ηπειρώτικο ντέφι και κάποια άλλα μουσικά όργανα.

Λεωνίδας Μπαλάφας

Λεωνίδας Μπαλάφας

Συνέχισαν με τα καινούρια τραγούδια του δίσκου. Είναι απίστευτο πως μπορεί και συνδέει το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Τα τραγούδια του σε ταξιδεύουν στην Ήπειρο και ταυτόχρονα είναι τόσο σύγχρονα και «εντός εποχής» που απορείς πώς το καταφέρνει αυτό. Τραγούδια του σε πάνε ένα ταξίδι από την Ήπειρο στην Αφρική, από την Αφρική στην Κρήτη, από τη Κρήτη στη Σμύρνη κι από τη Σμύρνη στη Τζαμάικα.

Λεωνίδας Μπαλάφας

Λεωνίδας Μπαλάφας

Μαζί με την μπάντα του παρουσίασαν σχεδόν όλα τα τραγούδια από τον καινούριο δίσκο όπως τα «Λίκνο», Γιατρέ μου», «Για τα καστανά μάτια σου», «Γερνάω πριν την ώρα μου», « Στο φιλότιμο με πιάνεις» και άλλα.Λεωνίδας Μπαλάφας

Λεωνίδας Μπαλάφας live gagarin

Έπειτα τραγούδησε τα παλιά του και το κοινό χόρευε ασταμάτητα στον ρυθμό του Πυροσβεστήρα. Μας έκανε να ξεχάσουμε την κούρασή μας και μας «επέβαλε» να αφήσουμε ό,τι προβλήματα έχουμε στην άκρη, να βάλουμε τεκίλα, να πιούμε για την στιγμή και να χορέψουμε για την παρηγοριά.

Λεωνίδας Μπαλάφας

Λεωνίδας Μπαλάφας

Ανέβασε στην σκηνή φίλους του και τραγούδησαν μαζί Ηπειρώτικα, γίναμε μια παρέα και στροβιλιζόμασταν στους ρυθμούς των τραγουδιών του.

Το κοινό δεν τον άφησε να κάνει διάλειμμα. Έτσι, τραγουδούσε ασταμάτητα γύρω στις 3,5 ώρες πίνοντας μπύρες και ρακή, που του έδωσε κάποιος από το κοινό.

dsc_0045-001

Η ώρα ήταν περίπου 2 παρά όταν μας χαιρέτησε. Έξω η υγρασία αρκετή.

Εγώ πήρα τον δρόμο για το σπίτι ξεκινώντας ένα ταξίδι για να σε βρω…

Σχόλια