Νέες ταινίες 2016: Όσες περιμένουμε να δούμε με ανυπομονησία στις ελληνικές αίθουσες μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς και το πότε βγαίνουν για να είστε πλήρως ενημερωμένοι εάν θελήσετε μια χαλαρή βόλτα στον κινηματογράφο!

Έφυγε το καλοκαιράκι και μπήκαν τα κρύα. Έφτασε η εποχή που λόγω κακοκαιρίας όλοι κλεινόμαστε μέσα με μία ζεστή κούπα καφέ στο χέρι και την παρέα μας για συντροφιά. Ποια καλύτερη εποχή, όμως, για να πάμε πίσω στις σκοτεινές αίθουσες του κινηματογράφου που μας έχουν κρατήσει συντροφιά τόσα χρόνια; Νέες ταινίες 2016 Νέες ταινίες 2016 Νέες ταινίες 2016

Το φθινόπωρο, λοιπόν, πέρα από τη καταλληλότητα του για να επισκεπτόμαστε συχνότερα τις κινηματογραφικές αίθουσες έχει και ένα άλλο μεγάλο ατού. Το ατού αυτό είναι ότι έχουμε μία μεγάλη πληθώρα ταινιών για όλα τα γούστα. Από μεγάλα blockbuster, ταινίες που θα παίξουν μεγάλο ρόλο στα Όσκαρ, έως και μικρές ταινίες που φέρουν τη μαγεία του ελεύθερου κινηματογράφου στο ευρύ κοινό.

Για πάμε να δούμε ποιες νέες ταινίες 2016 δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε μέχρι το τέλος του χρόνου και, ας ελπίσουμε, ότι αυτή η κινηματογραφική σεζόν θα είναι καλύτερη από την πολλά υποσχόμενη καλοκαιρινή που ήρθε και έφυγε χωρίς να αφήσει το στίγμα της.

1.Inferno 13/10

infernoΜετά τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία των δύο πρώτων μεταφορών των βιβλίων του Dan Brown (Κώδικας Da Vinci, Άγγελοι και Δαίμονες) στη μεγάλη οθόνη έρχεται η τρίτη μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του με τον Tom Hanks να ενσαρκώνει ξανά τον καθηγητή συμβολισμού του Harvard, Robert Langdon, και αυτή τη φορά την ανερχόμενη Felicity Jones (Η Θεωρία των Πάντων) στο πλάι του. Πάλι υπό τη σκηνοθετική αιγίδα του Ron Howard (Ένας Υπέροχος Άνθρωπος, Apollo 13) ο Langdon θα προσπαθήσει να λύσει μία συνωμοσία που απειλή την ανθρωπότητα. Το κοινό για τέτοιου είδους ταινίες, όπως έδειξαν και οι προηγούμενες ταινίες, είναι μεγάλο και εμείς δύσκολα μπορούμε να εναντιωθούμε σε ένα καλοστημένο θρίλερ.

2. Η Υπηρέτρια (The Handmaiden) 13/10

Η εκρηκτική επιστροφή του Park Chan- wook (Oldboy) με ένα ερωτικό θρίλερ το οποίο έρχεται με διθυραμβικές κριτικές από τις Κάννες και πολλές υποσχέσεις ότι ο Chan- wook βρίσκει την παλιά του φόρμα, αλλά και ότι το έργο θυμίζει κάτι λίγο από Hitchcock. Για όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε εμείς από μία προβολή του.

Κινηματογραφικές Ιστορίες Εκδίκησης: Oldboy

3. Julieta 20/10

Από τη μία ταινία που έκανε πρεμιέρα στις Κάννες, στην άλλη. Αυτή τη φορά μιλάμε για τη καινούρια ταινία του Pedro Almodovar (Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης, Μίλα της). Με πολύ καλές κριτικές από τις Κάννες και επιστροφή σε δυναμικούς γυναικείους χαρακτήρες με θέματα που τόσο αρέσουν στον μεγάλο σκηνοθέτη της Ισπανίας. Περιμένουμε πολλά και ακόμα περισσότερα το απαιτητικό κοινό που παρακολουθεί Ισπανικό κινηματογράφο και από ότι δείχνει το box office είναι μεγάλο.

Ο Pedro Almodóvar και τα χίλια πρόσωπα της γυναίκας

4. Doctor Strange 27/10

doctor-strange-comic-con-posterΜετά το αρκετά καλό Captain America: Civil War το Marvel Cinematic Universe επιστρέφει δυναμικά με ένα καινούριο χαρακτήρα για τη μεγάλη οθόνη και έναν από τους αγαπημένους των φίλων των κόμικς, τον Doctor Strange που τον υποδύεται ο Benedict Cumberbatch (Το Παιχνίδι της Μίμησης). Έτσι, μέχρι το τέλος του 2016 η μαγεία θα έχει μπει και στο MCU, αν και η διαφημιστική καμπάνια μέχρι τώρα μου θυμίζει λίγο Inception. Ξέρουμε ότι η ταινία πρέπει να μην βλέπεται για να μην βγάλει λεφτά στο box office αλλά έχουμε πίστη στη Marvel, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει σημάδια πολύ κακών ταινιών (μόνο κάποιων μετρίων γκουχ Ant-man γκουχ).

5. A Monster Calls 3/11

Η νέα ταινία του J. A. Bayona (Το Ορφανοτροφείο) που έπαιξε στο διεθνές φεστιβάλ του Τορόντο και δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Μιλάει για ένα παιδί που το επισκέπτεται κάθε βράδυ ένα τέρας (Liam Neeson) και του λέει ιστορίες και τη μητέρα (Felicity Jones) του που είναι καρκινοπαθείς. Ακόμα παίζει η Sigourney Weaver που κάνει τη γιαγιά που θέλει να πάρει τη κηδεμονία του παιδιού. Με τέτοιο καστ, τέτοιες κριτικές και ένα πολύ δυνατό τρέιλερ πιστεύω είναι μία από τις ταινίες που όλοι πρέπει να δούμε.

6. Jack Reacher: Never Go Back 10/11

jackreacherΗ επιστροφή του Tom Cruise στη μεγάλη οθόνη κοντά στο τέλος του 2016 μετά  από μία σειρά πολύ καλών ταινιών δράσης τελευταία με το Edge of Tomorrow και το MI: Rogue One να ξεχωρίζουν, οπότε περιμένουμε πολλά από την τελευταία του ταινία που τον βρίσκει πάλι καταζητούμενο και τα συναφή που συμβαίνουν σε τέτοιες ταινίες. Το θετικό είναι ότι συνεργάζεται για ακόμα μία φορά με τον σκηνοθέτη Edward Zwick, ο οποίος στο Ο Τελευταίο Σαμουράι μας έδωσε πολύ καλές σκηνές δράσεις. Σίγουρα συνίσταται για φίλους του είδους και εμείς ελπίζουμε σε μία ευχάριστη έκπληξη.

7. Fantastic Beasts and Where to Find Them 17/11

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή στον κόσμο του Χάρυ Πότερ έρχεται στο τέλος του 2016, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή έναν χαρακτήρα γνωστό στους φαν της σειρά, τον Newt Scamander, που τον υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Eddie Redmayne (Η Θεωρία των Πάντων).

Το σενάριο το υπογράφει η ίδια η J. K. Rowling και με ένα δυνατό δεύτερο τρέιλερ νομίζω δεν χρειάζεται να χαλάσω άλλο μελάνι για να σας πείσω να αγοράσετε τα εισιτήρια σας από τώρα. Η μαγεία επέστρεψε δυναμικά στις οθόνες μας και μάλλον για να μείνει αφού ανακοινώθηκαν ακόμα τέσσερις ταινίες (ο μικρός μου εαυτός ρίχνει δάκρυα χαράς τη στιγμή που μιλάμε).

DIY: Μεταμόρφωσε το σπίτι σου σε Hogwarts

8. Allied 24/11

Μετά το διαζύγιο του ο Brad Pitt επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με συμπρωταγωνίστρια τη Marion Cotillard (Ζωή σαν Τριαντάφυλλο), που φημολογείται ότι ήταν και η πέτρα του σκανδάλου. Η ταινία δια χειρός Robert Zemeckis (Forrest Gump) έχει να κάνει με κατασκόπους κατά της διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου που ερωτεύονται και τα πράγματα περιπλέκονται στη πορεία.

Σίγουρα το διαζύγιο έριξε έναν ακόμα προβολέα πάνω στη ταινία αλλά και τα τρέιλερ δείχνουν μία δυνατή ταινία με καλές ερμηνείες και στιβαρό θέμα. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι καλή γιατί τελευταία ο Zemeckis μας έχει απογοητεύσει.

9. Arrival 8/12

Ο Denis Villeneuve (Sicario: Ο Εκτελεστής) επιστρέφει ένα χρόνο μετά τη μεγαλύτερη του επιτυχία με μία sci- fi ιστορία και ένα εκλεκτικό καστ που περιλαμβάνει την πάντα εξαιρετική Amy Adams (Οδηγός Διαπλοκής), τον Jeremy Renner (Οι Εκδικητές) και τον Forest Whitaker (Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκοτίας).

Ο Καναδός σκηνοθέτης αυτή τη φορά, όμως, στόχο έχει να μας μπερδέψει και να μας κάνει να σκεφτούμε. Ένα πολλά υποσχόμενο τρέιλερ και διθυραμβικές κριτικές από τη Βενετία νομίζω ότι κάνουν την 8/12 να μοιάζει πολύ μακριά.

10. Rogue One: A Star Wars Story 15/12

Ο κόσμος των Star Wars ανοίγει ακόμα περισσότερο, καθώς αυτή τη φορά θα δούμε στις οθόνες μας το πρώτο spin- off της σειράς που θα ασχοληθεί με το πώς οι Επαναστάτες έκλεψαν τα σχέδια για το Death Star που είδαμε στην πρώτη ταινία του 1977.

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες συστάσεις καθώς το Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει του περασμένου έτους έσπασε ταμία και έφτασε στο αστρονομικό ποσό των 2 και δισεκατομμυρίων εισπράξεων. Οπότε ας δώσουμε ραντεβού στις αίθουσες.

Star Wars: The Force Awakens – Κριτική (Spoilers)

11. Οι Επιβάτες 21/12

Μία διαστημική ιστορία αγάπης που ενώνει τους μεγαλύτερους σταρ στο πλανήτη αυτή τη στιγμή. Την πάντα εξαιρετική Jennifer Lawrence (Αγώνες Πείνας) και τον κεραυνό εν αιθρία Chris Pratt (Jurassic World), που κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί να φτάσει σε επίπεδο leading man.

Σε σκηνοθεσία Morten Tyldum (Το Παιχνίδι της Μίμησης) και από ένα σενάριο που έμεινε για χρόνια στο blacklist του Hollywood, όπου μπαίνουν σενάρια με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας και χωρίς λόγο να μην γυριστούν αμέσως σε ταινία, οι πιθανότητες να δούμε ένα Τιτανικό για τον 21o αιώνα είναι μεγάλες. Ας ελπίσουμε ότι το τέλος του 2016 θα μας επιφυλάσσει μία μεγάλη έκπληξη. Εγώ, πάντως, ήδη έχω κλείσει εισιτήρια.

12. Moana 22/12

MOANAΗ νέα ταινία από τη Disney Animation που είχε έναν εξαιρετικό χρόνο με το Zootopia και πλέον παίζουν στο ίδιο επίπεδο με τους ανταγωνιστές/ συνεταίρους της Pixar.

Θα είναι η πρώτη ταινία της Disney που θα έχει μία πριγκίπισσα από τη Πολυνησία. Από τα τρέιλερ φαίνεται ένα δυνατό χαρτί για τις γιορτές των Χριστουγέννων και περιμένουμε να γίνει ο ίδιος σάλος που έγινε τρία χρόνια πριν με το Frozen.

Ό,τι δε γνωρίζαμε για τις ταινίες της Disney

13. Silence 22/12

silenceΗ νέα ταινία του Martin Scorsese με τους Andrew Garfield (The Social Network, The Amazing Spiderman) και Liam Neeson που έχει να κάνει με ιεροκήρυκες του 17ου που υφίστανται βία και διώξεις σε αποστολή τους στην Ιαπωνία.

Τρέιλερ δυστυχώς δεν έχει βγει ακόμα και ελπίζουμε ότι η ημερομηνία θα μείνει και δεν θα αλλάξει και πάλι. Αλλά Scorsese είναι αυτός, του έχουμε πίστη σε ότι και να κάνει.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες ταινίες που θα βγουν και έχουν κάποιο ενδιαφέρον, όπως το Ο Πιτ και Ο Δράκος Του για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και άλλες που ήδη παίζονται και δεν πρέπει να χάσετε, όπως το Sully, το Deepwater Horizon και το Elle. Ακόμα και κάποιες που περιμένουμε πως και πως αλλά δεν ξέρουμε πότε θα βγουν, όπως το Moonlight.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορέσαμε να τις συμπεριλάβουμε όλες όσες θα βγουν στις ελληνικές αίθουσες, αλλά βάλαμε τα δυνατά μας για να έχετε προτάσεις για κάθε βδομάδα από τώρα μέχρι και το τέλος του 2016 αν θελήσετε να επισκεφτείτε τον κοντινότερο σας κινηματογράφο.

Ας δώσουμε, λοιπόν, ραντεβού στις σκοτεινές αίθουσες και ας αφήσουμε τη μαγεία του κινηματογράφου να μας συνεπάρει.
Άντε και καλή μας προβολή!

Νέες ταινίες 2016 Νέες ταινίες 2016 Νέες ταινίες 2016

Σχόλια