3 εύκολοι και κοντινοί προορισμοί για το τριήμερο για όσους το αποφάσισαν τελευταία στιγμή!

Η επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις, εμείς όμως δεν θα πούμε ΟΧΙ σε ένα τριήμερο που θα μας βγάλει από την ρουτίνα μας και έστω για λίγο θα χαλαρώσουμε.

Οι προορισμοί είναι οι εξής:

1.Αίγινα

προορισμοί για το τριήμερο

Η Αίγινα νησί του Αργοσαρωνικού, είναι ένα μέρος που διαθέτει τα πάντα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα. Είναι φορές που ψάχνουμε ένα μέρος για να αποδράσουμε από την καθημερινότητα και δεν ξέρουμε ότι το έχουμε ακριβώς δίπλα μας. Είναι ένα νησί με ιστορία, ομορφιές και ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Απέχει μόλις μία ώρα κι ένα τέταρτο από το λιμάνι του Πειραιά κι 35 λεπτά με το δελφίνι. Η νυχτερινή ζωή που συνδυάζει, αλλά και η μαγευτική θέα του Σαρωνικού από το βουνό, οι παραδοσιακές άμαξες για την ξενάγηση του νησιού και τα σοκάκια της πόλης θα σας καταπλήξουν.

2. Ναύπλιο

14007582276253

Το Ναύπλιο δύο ώρες μακριά από το κέντρο της Αθήνας, με τα γραφικά καλντερίμια διαθέτει μια γοητεία σε κάθε του πλευρά. Κερδίζει πάντοτε μια θέση στα Σαββατοκύριακά μας για ρομαντικές αποδράσεις, χαλάρωση ή για ένα ταξιδάκι με αφορμή την θάλασσα, το καλό φαγητό και για ατελείωτες βόλτες στα σοκάκια που φιλοξενούνται πολλές καφετέριες, αναπαλαιωμένα αρχοντικά, μικρά μαγαζάκια. Τέλος, αν είστε πολύ δραστήριοι μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Παλαμήδι.

3. Σπέτσεςspetses1_0

Η Σπέτσες αρχοντικές και κοσμοπολίτικες, μόλις 2 ώρες μακριά από το κέντρο της Αθήνας  διαθέτουν στρωμένα με βότσαλα σοκάκια, παραδοσιακά καρνάγια, το όμορφο παλιό λιμάνι, κλασσικά αρχοντικά και τα μόνιππα αμαξάκια είναι τα highlights του νησιού.

Υπάρχει σε όλο το νησί έντονη ιστορικότητα, ξεχωριστή αρχιτεκτονική και όμορφα εστιατόρια και ταβέρνες. Η νυχτερινή ζωή δεν διαφέρει από αυτή της Αθήνας καθώς εξυπηρετεί όλα τα γούστα. Η μεταφορά σας στο νησί θα σας φέρει στο νου κάτι από παλιά ελληνική ταινία καθώς δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, παρά μόνο ποδήλατα, άμαξες, θαλάσσια ταξί κι λιγοστά τοπικά λεωφορεία.

Μην παραλείψετε να τα επισκεφθείτε!

6 ελληνικοί προορισμοί για τις διακοπές του Πάσχα!

Σχόλια