FantastiCon 2016: Μια διήμερη γιορτή ξωτικών

To FantastiCon ήταν μια διήμερη γιορτή που όμοιά της δεν υπήρξε ποτέ!

Θα υπάρξει όμως, ακόμη πιο πλούσια, του χρόνου πάλι.

Εάν στην οδό Ακαδημίας είδατε ξωτικά, ιππότες, jedi, φτερωτά πλάσματα και δαίμονες να ορμούν προς τον Λυκαβηττό, δεν ήταν για να κατακτήσουν τον λόφο και το καμπαναριό του, αλλά τα κτίρια της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης στο Κολωνάκι.

Οι πόρτες του φεστιβάλ FantastiCon άνοιξαν το Σάββατο 1/10 στις 11:00 για να υποδεχτούν τον κόσμο, αλλά φήμες διαδίδουν πως η οδός Μασσαλίας γέμισε από τις 9:00 με βοές πλασμάτων και επικές μελωδίες βάρδων που ανυπόμονα περίμεναν να τους επιτραπεί η είσοδος. Και ίσως να είχαν καταφέρει πιο νωρίς να μπουν, αλλά ο Γκάνταλφ δεν ανακάλυψε κάπου την επιγραφή “Speak, Friend, and enter”.

Τα δρώμενα που συναντήσαμε πολλά, δεν ξέραμε πού να πρωτοσταθούμε, πού να κατευθυνθούμε. Να πάρεις μέρος σε τουρνουά επιτραπέζιων παιχνιδιών; Σε διαγωνισμό συγγραφής; Να παρακολουθήσεις παρουσιάσεις βιβλίων ή σεμινάρια δημιουργικής γραφής; Να δεις κάποιο θεατρικό ή αφιέρωμα; Comics; Φιγούρες; Μέχρι να φτάσεις στην αίθουσα που ήθελες, όλο και κάποιο κόσμημα, βιβλίο, μελωδία, πίνακας θα σου τραβούσε την προσοχή, αποσπώντας σε, τουλάχιστον για ένα λεπτό, από τον αρχικό σου προορισμό.

Και αν αυτό το κάτι δεν ήταν μια στατική έκφραση τέχνης, τότε θα ήταν ένα ολοζώντανο ξωτικό, που θα σε πλησίαζε αργά και απειλητικά μέχρι να σου αρπάξει ότι του γυάλισε. Μόνο στη γλώσσα του εάν μιλούσες θα σου το επέστρεφε!

fantasticon-simitsakis

Τη στιγμή της αρπαγής μαγικών φακών αποκάλυψης αοράτου από τον συγγραφέα Σιμιτσάκη Μανώλη

Από τις εκδηλώσεις δεν γινόταν να λείπει μια ωδή στον Χάρυ Πότερ.

 

Στον χώρο είχαν την ευκαιρία πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες να μεταφέρουν την φωνή τους προς του επισκέπτες με τα έργα τους, ενώ έκπληξη αποτέλεσε ακόμη και για τους διοργανωτές η παρουσία της Judith Bliss, σεναριογράφου της σειράς Star Trek!

fantasticon-tsourekis

Η σεναριογράφος Judith Bliss mε τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Τσουρέκη

Μη στενοχωριέστε όσοι δεν ήρθατε, ραντεβού το πρώτο Σαββατοκύριακο του επόμενου Οκτώβρη.

Το διήμερο fantastiCon δέχθηκε 4000 επισκέπτες στους 4 ορόφους της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης και εάν δεν προλάβατε ή για κάποιον λόγο δεν το γνωρίζατε, να θυμάστε πως πλέον είναι ένας ετήσιος θεσμός που διαρκώς γίνεται πιο πλούσιος και βάλτε στόχο να το επισκεφτείτε τον Οκτώβριο του 2017.

Σχόλια