Οι ταινίες με ζώα για πρωταγωνιστές είναι από αυτές που όλοι αγαπάμε να βλέπουμε και αποδεικνύουν πως οι μικροί μας φίλοι έχουν και… υποκριτικές ικανότητες.

Αδιαμφισβήτητα οι ταινίες με ζώα πρωταγωνιστές έχουν μία σταθερή θέση στην καρδιά μας αλλά και στην ιστορία του κινηματογράφου. Κακά τα ψέματα, τι πιο γλυκό από μία ταινία που έχει ως πρωταγωνιστή ένα σκύλο ή μία γάτα ή ακόμα ένα ψάρι και κάποιο άλλο ζώο.

Μερικές από αυτές σημάδεψαν τις ζωές μας με ποικίλους τρόπους και έχουν άξια τον τίτλο των καλύτερων ταινιών με τους μικρούς μας φίλους ως πρωταγωνιστές. Ας κάνουμε μία χρονολογική ανασκόπηση λοιπόν..

1. Lassie Come Home (1943)

Η πρώτη ταινία Lassie μετράει αρκετά χρόνια από την πρώτη προβολή της και ακόμα θυμίζει σε όλους μας αυτό το μεγάλο, μακρύτριχο Κόλεϊ που όλοι θα θέλαμε να έχουμε φίλο μας.

Η μάχη της Lassie για να γυρίσει στον ιδιοκτήτη-φίλο της Joe μετά τον αναγκασμό της οικογένειας να την πουλήσουν αλλά και της φυγής από τους επόμενους ιδιοκτήτες της είναι πραγματικά συγκινητική και δείχνει πως το δέσιμο μεταξύ παιδιών και σκύλων είναι πολύ δυνατό.

TRIVIA: Τα σκυλιά που υποδύθηκαν τη Lassie ήταν γένους.. αρσενικού ο αριθμός των καταγεγραμμένων Κόλεϊ στις ΗΠΑ αυξήθηκε από 3.000 σε 18.400 πιθανόν από της σειράς ταινιών Lassie.tumblr_m28if3y2fr1r4ebu5o1_5002. Lady and the Tramp – Η Λαίδη και ο Αλήτης (1955)

Αποτελεί ένα ξεχωριστό είδος αυτής της κατηγορίας καθώς πρόκειται για μια ρομαντική ταινία. Χωρίς ιδιαίτερες συστάσεις, αφού δε το χρειάζεται, πρόκειται για μία γλυκιά ιστορία αγάπης ανάμεσα σε έναν “αλήτη” και μία “λαίδη” που δε θα μπορούσαν να είναι τίποτα άλλο από δύο σκυλάκια κινουμένων σχεδίων.

Δύο διαφορετικοί κόσμοι που βρίσκουν τον τρόπο και συναντιούνται μέσω του πιο ισχυρού δεσμού, φυσικά της αγάπης. Μία από τις καλύτερες και αληθινές ιστορίες αγάπης που έχουν ειπωθεί ποτέ.

TRIVIA: Η Walt Disney αρχικά δεν ήθελε να συμπεριληφθεί η σκηνή που η Λαίδη και ο Αλήτης τρώνε σπαγγέτι, όπου αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές της Disney.

tumblr_n0rag8ls6u1t3uvxlo1_500

3. The Lion King – Ο Βασιλιάς των λιονταριών (1994)

Ο… όχι και τόσο μικρός φίλος μας, Σίμπα, πρωταγωνιστεί σε μία μαγική ταινία κινουμένων σχεδίων της Walt Disney. Πρόκειται για την ιστορία ενός μικρού λιονταριού που αισθάνεται υπεύθυνος για το θάνατο του πατέρα του και αποφασίζει να απαρνηθεί την “κληρονομιά” του ως βασιλιάς των λιονταριών ξεκινώντας ένας περιπετειώδες ταξίδι.

Χαρακτηριστικοί χαρακτήρες της ταινίας είναι φυσικά ο Τιμόν και ο Πούμπα με το αξέχαστο τραγούδι τους Hakuna Matata. Πολυβραβευμένη ταινία κυρίως για την υπέροχη μουσική που την στοιχειώνει και με κορυφαίες πωλήσεις συγκινεί μετά από τόσα χρόνια όσες φορές και να την δεις αφού καταφέρνει να συγκινήσει ακόμα και τον πιο σκληρό θεατή.

TRIVIA: Έχει κάνει κορυφαίες πωλήσεις ως home DVD (55 εκατομ.) η χαίτη του ενήλικου Simba έχει εμπνευστεί από το μαλλιά του Jon Bon Jovi.

tumblr_oduw17h0xw1uqyagpo1_500

4. 101 Dalmatians – Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας (1996)

Το σενάριο είναι ένα και μοναδικό. Έχουν υπάρξει πάρα πολλές παραλλαγές της συγκεκριμένης ταινίας αλλά δύο πράγματα που μένουν απαράλλαχτα ανά τους χρόνους είναι τα 101 υπέργλυκα σκυλάκια Δαλματίας και η ανυπέρβλητη κακιά του παραμυθιού Κρουέλα Ντε Βιλ με το φανταστικό ασπρόμαυρο μαλλί.

Πρόκειται για μια all-time-classic ταινία που οι περισσότεροι από μας γνωρίζουν. Μία ακόμη επιτυχία της Walt Disney και ένα sequel στη συνέχεια, με 102 σκυλιά Δαλματίας πλέον, που μας θυμίζει πως καμιά φορά οι πρωταγωνιστές δεν χρειάζεται να είναι μονοψήφιος αριθμός.

TRIVIA: Χρησιμοποιήθηκαν 230 κουτάβια Δαλματίας και 20 ενήλικα για τα γυρίσματα της ταινίας.

Φιλία και σινεμά: 20+1 ταινίες με θρυλικές φιλίες

 5. Finding Nemo – Ψάχνοντας τον Νέμο (2003)

Πολυσυζητημένη αλλά και πολυαγαπημένη ταινία. Ο μικρός μας φίλος αυτή τη φορά είναι ένα.. ψάρι. Έτοιμος να εξερευνήσει τον κόσμο του βυθού, αλλά και όχι μόνο, ο Νέμο φεύγει κατά λάθος από την αγκαλιά του πατέρα του και το ταξίδι του προς το άγνωστο ξεκινάει.

Η ταινία είναι βραβευμένη με όσκαρ αλλά οι διακρίσεις δεν σταματάνε εδώ καθώς έχει άλλες 46 βραβεύσεις και άλλες 58 υποψηφιότητες. Στην ελληνική μεταγλώττιση η φωνή της Δήμητρας Παπαδοπούλου ως Dory έχει χαραχτεί στο μυαλό όλων. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο sequel της ταινίας “Finding Dory” με ποικίλες και διαφορετικές κριτικές.

TRIVIA: Η Dory είναι ο πρώτος ρόλος που γράφτηκε ειδικά για την Ellen DeGeneres οι σκηνοθέτες έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στις εκφράσεις των ματιών των σκύλων για να τις αποτυπώσουν στα ψάρια.

tumblr_o9ahvautwa1qgfscco7_540

6. Garfield (2004)

Επιτέλους λοιπόν ο πρωταγωνιστής και όχι ο κακός της ιστορίας είναι ένας γάτος. Και τι γάτος.. Πορτοκαλί, βαρέων βαρών και με μία τεράστια αγάπη στα λαζάνια, ο Garfield θέλει να έχει τον πρωταρχικό ρόλο στη ζωή του ιδιοκτήτη του Jon και όταν αυτός φέρνει έναν σκύλο (Odie) στο σπίτι τους νιώθει πως η αυτοκρατορία του απειλείται. Όταν ο Odie χάνεται η περιπέτειες του χοντρούλη γάτου ξεκινούν.

Μία πασίγνωστη ταινία χωρίς βραβεία αλλά με μπόλικη φήμη που αν και σε μερικούς δεν είναι αγαπητή παραμένει ως η επανάσταση των γάτων στις οθόνες μας θυμίζοντας πως δεν είναι πάντα οι κακοί και οι ασήμαντοι.

TRIVIA: Ο Jim Carrey αρνήθηκε τον ρόλο του  Jon, πρωταγωνιστή και ιδιοκτήτη του Garfield.

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2